Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
még nem szedtem szét de tervezem gari nincs rá csak mi lehet a baja szervizmenüben nem lehet valamit mahinálni? meg hogy lehet belépni ???
vagy mi lehet
Csak azért kérdeztem, mert azt írtad, hogy "összeraktam". Azt nézd meg, hogy a bemelegedéssel összefüggésben lehet-e a hibajelenség.
mostmár mindegy mikor minden bekapcsolásnál zöld függöleges csikok vannak
Igen! A tápban lévőt (7421-BC368) nem is bántottam.. csak azt a kis IC tokban lévő 6 lábas CNX82-t cseréltem.. ami 250FT-ba került.. Többe került a hülyeségem ami miatt újra kellett épiteni az egész tápot (kb:1000pénzbe) ,de legalább bele mélyedtem a felépitésbe... kipróbáltam az égős módszert,és rendszertápokat is mértem.. Járattam kb:2 órát és már ment is vissza hugomékhoz.
Szép munka volt! Csak így tovább!
mindig csinálja és még nem tudom mere keressem a hibát
Hopp! Akkor még csak forrasztás vagy elkó gond se lehet. Most mondanám, hogy vidd vissza...
mi lehet szerinted amikor bekötöttem ment rendesen semmi baja nem volt kb fél óra mulva kezte és azóta is csinálja
Scaler-áramkör hiba vagy valami mechanikus gond a TFT-panelnél. Mozgatásra, nyomogatásra nem változik?
A Grundignál szobaantennával is zöld a kép, minden vehető adónál, egyébként nem hangyás a kép, legalább is nem minden adónál. Nyilván a szlovák adóknál gyengébb a vételi jelerősség. Ahol nincs adás, ott is szépen zöldell halvány fehér csíkokkal a háttérben. Jut eszembe, nem Jácint, hanem Ciklámen a mostani videomagnón keresztül üzemeltetett TV, és nem recseg hanem serceg a felíratozáskor, vagy ha az EPG gombot megnyomom. De érdekes módon csak este 21 és 22 óra körül bolondul meg. A Jácintot most hozta a fiam nemrég a sógortól mint kidobásra ítélt szerkezetet, állítólag jó is volt, gondoltam átcserélem a Cikláment de azon se kép se hang csak bekapcsoláskor ad egy pár tizedmásodpercnyi képfelvillanást. Még holnap kínlódok egy kis ideig ha adsz valami használható ötletet. Még annyi kívánságom lenne, hogy tudnál-e ajánlani valami Netről letölthető, a TV-vel foglalkozó /táp, sorkimenő, szóval az alapokkal foglalkozó oldalt. Egyet találtam, de "Not Found". Nekem van egy TV javítás és hibakeresés című múzeális könyvem valami 1968-as kiadás. Számomra használhatatlan. Szerdán reggel vonúlok be a kórházba műtétre úgyhogy nem tudom mikor jutok haza. Elnézést a hosszúra nyúlt szövegelésért. Üdv.
Meg van szakadva a zöld video-végfokozat tápegysége, ezért zöldül be a kép, a visszafutási csíkok is ezért vannak. A képcsőpanelen nézz szét! Tankönyvek vannak a témában, de csak a gyakorlati "oktatás" hozhat eredményt! Tisztában kell lenni alapfogalmakkal, a televízió rendszertechnikájáva, a kapcsolóüzemű tápegységekkel. Nem egyszerű szakma!
Átnézem a képcsőpanelt, aztán majd meglátjuk. Kösz.
Helló!
Samsung. Kiszedtem a fojtótekercset így nem veri ki a biztit,de honnan tudom hogy ez a rossz?Multiméterrel azonos oldalon mért lábain csipog .
Lehet, hogy a fojtótekercs után van a zárlat. Kösd át a nyákon a tekercsek forrpontjait és úgy próbálj, tekercs nélkül.
Mindent átmértem a fázis sehol nem találkozik a nullával.Mégis kiveri a biztit.
Ez biztosan nem lehet igaz. Rakj egy izzólámpát a bizti helyére, hogy takarékoskoni lehessen a biztosítékokkal.
A nagy kondit kiszedtem és a helyén a két pontot mértem és ott csipog az jó vagy rossz
Azon a két ponton mérve a 0 ohm zárlatot jelent.
Az összes általam mutatott alkatrészt jónak találtad, és az STR IC sem zárlatos? Remélem a fojtót nem tetted vissza, hanem átkötötted. A HC801 1-es lábát szakítsd meg.
Szia
A feszültségeket ellenőrinztem 12 helyett 10 volt , 220 rendben Hogyan tovább? |
Bejelentkezés
Hirdetés |