Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   444 / 1274
(#) kadarist válasza Watson hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

A sortápfeszültség nem túl sok?
(#) BarnaPili válasza attila1 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

47es hibakód,általános eltérítési hiba.Nézd át,hogy nincs e kirohadozva a sorvégfokban pár forrasztás.Valószínűleg találsz párat.
István
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia István!
Köszönöm,megfogom nézni!
Ma reggel viszont a 45-ös kódot produkálta....
Ez vajon mi lehet?De átforrasztani átfogom amit kell,az már biztos.
Attila
(#) tom00 hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok.

Ilyet produkál a tv, ami a kép bal szélén látható fekete csíkok.

Ez egy 100 Hz es Philips.

Aki tud segítsen.

Köszönöm.
(#) Watson válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Nem,nem tudom hogy mennyinek kell lennie,de inkább keveslem(115V-ot mértem),majd utánanézek48cm a képcső.Van még néhány elko amit cserénék de egyenlőre nem kaptam megfelelőt.A BU bázisába is 10 helyett 22u tudtam csak tenni,nem tudom ez maradhat?

Azt nézd meg, hogy a függőleges eltérítés IC-je mekkora tápfeszültséget kap (10-es láb). Itt 25V-nak kellene lenni.
(#) gubík gábor hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok egy OTF C459 tévé gondom lenne. A képet már kihoztam de a sorok kissé elcsúsztak és a sortrafó is zúg egy kissé. Mellékeltem egy képet is a hibáról és a kapcsolást is . A segítséget elore is köszönöm.
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia!
Vagy a sortápfeszültség szűrése rossz, vagy haldoklik a sortrafó. A C403-at cseréld a sortranzisztor bázisában, mert ez is okozhat érdekességeket..
(#) kentaur4 hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok
Van egy Regal típusú Tv , bekapcsoláskor a led zölden világit egy pár másodpercig aztán pirosra vált .
Átnéztem táprészen elkókat kicseréltem sortrafót cseréltem .
Felraktam a kpcs. rajzot bekarikáztam egy ellenállást ami ha bekapcsolom ki is megy , gondolom ezen a részen lehet a gond , de nem boldogulok vele .
Tv sasszészáma (11AK 45B5)

img014.jpg

(#) kadarist válasza kentaur4 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia!
Ez a 60V-os tápvonal a fügőleges eltérítés IC-jét táplálja. Nézd meg, hogy kiforrasztott IC600 mellett megszűnik-e a zárlat.
(#) kentaur4 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia
Kösz a gyors választ később megnézem és írok
(#) Watson válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

27,8v van rajta,a Bu-n115v van 145 helyett,a meghajtó kollektorán 3.2 helyett 2.2v van.A két soros kollektor ellenállás kicsit nyúlott,a közös pontjukon a kondit cseréltem.
(#) tamitsrob hozzászólása Feb 19, 2011 /

Üdv.
Van egy AEG CTV 4802 CT ST/VT típusú TV. Nemrég került hozzám amikor bekapcsoltam elég furcsa hangja volt (mintha folyamatosan egy ív lett volna valahol) szétszedtem és kicseréltem a púpos puffer kondenzátort.)
A hang megszűnt de még mindíg nem tudok sehogy se képet kicsikarni belőle (Nintendo 64-el próbálgattam a Front AV-n és a SCATR scatlakozókon semmi sikerrel.)
Azt írja ki kék háttérrel hogy kein signal és 10 perctől számol vissza.
Mi romolhatott el?
Távirányítóra egyáltalán nem reagál (a távirányító biztos hogy jó most vettem a boltban ki lett próbálva). Az elején lévő gombokkal tudok csatornát váltani...)
Lehetséges hogy az a "hosszú IC" romlott el?

Ne a BU-n mérd a sortápfeszültséget, hanem a tápegység sortápját pufferelő elkón. A 27V sok, 25V-nak kellene lenni a rajz szerint.
(#) kadarist válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia!
Antennáról sincs kép?
(#) tamitsrob válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Az hogy kéne kipróbálni?
Antánnára átkapcsolva is kék kép van de a koax csatlakozóba nem dugtam semmit...
Nincs antás tv se kábel hanem UPC...

A menühöz hozzáférsz? Ott ki lehet kapcsolni a kék hátteret. Valamerre csak el kéne mozdulni... A hátoldali Scart-csatlakozóba dugj valami beltérit vagy DVD-t vagy videót. A UPC az kábeltévé vagy parabolás?

A menühöz csak contrast fényerő élesség hangerő állításáig férek hozzá. (nem megy távirányítóval)
A SCART-ba dugtam már nintendo 64-et a másik tv-n ment a nintendo.
amúgy a 01-es csatornán is kein signal és 10 perctől számol vissza.ugyan ez a többin is ha rárakok valamit ha nem..
A UPC parabola...

Ha a kontrasztot és a fényerőt is birod állítani, akkor mást is tudsz. A menü gombot kell többször nyomni. Na, ezt a UPC parabolát kösd a SCART-ra.

Nem tudok mást állítani hiába nyomkodom....
Pár perc múlva kipróbálom az UPC-vel csak ahhoz át kell traszportáljam a tv-t a műhelyből....
(#) kentaur4 válasza kentaur4 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Helló
Megnéztem az IC. darabokba van szerintem felrobbant , Hétfőn délután megpróbálok venni , vagy rendelni .
Ha meglesz berakom és megírom az eredményt .
Addig is kösz !!! :yes:
(#) tamitsrob válasza tamitsrob hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Az lehet hibajelneség hogy standby üzemmódban magasfrekis hangot hallok a táp feelől?
És halk "patoogást". (mint gy kis villamos ív )

Van kép a scartról!
De távkapcsolóval mindíg nem megy....
És a csatrnákat is mintha furcsán váltaná mert nem halad szépen sorba a P- gomb nyomásakor hanem váltogat pár csatornát nem pörgeti végig az összeset.
A P+ jól megy.
A kép jó volt nem volt semmi baja. De miért nem megy távkapcsal?Mim szokott ilyen esetben tönkremmeni? (megjegyzem puffer kondi csere már megvolt mert az behalt)
(#) Csuka761 hozzászólása Feb 19, 2011 /

Üdv!
Lg flatron tv nagyfeszültségű trafót keresek tipusa 6174v-6003e.
Ha van valakinek vagy tud olcsón újat szoljon nekem pls.
(#) axterix válasza Csuka761 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Tessék!Ez az?
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Meglett a bibi. Valaki már forrasztgatott benne és a vízszintes eltérítés integrált áramkörénél túlforrasztotta a nyákot ezzel egy alig észrevehetetlen szakadást okozva. Most már kisimultak a sorok Köszi szépen a segítséget
(#) Baxi hozzászólása Feb 20, 2011 /

Hi Mesterek.
Sikerült beindítani, egy bontott sokszorozott raktam bele és megyen.
Viszont az a gondom vele hogy valamikor a színek villognak rajta. Mintha stroboszkóp lenne. A sokszorozó miatt lenne, vagy van valamilyen más hiba okozza?
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Tomyka82 hozzászólása Feb 20, 2011 /

Szeretnék egy olyan kütyüt a tv-hez hogy ha megnyomok rajta egy gombot a távirányító elkezdjen csipogni. Mert mindig keresni kell. Milyen cuccok kellenek ehhez?
(#) brigi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Köszönöm szépen!
Azért kérdeztem, mert néha azt csinálja, hogy elhalkul de kis idő múlva helyreáll a hang. Garis korában kijött a szerelő és a szervízmenüben "csavargatott" valamit és eddig jó volt. Ez már vagy öt éve volt. De nem mutatta meg mit "tekergetett". Légyszi ha van tipped segíts!
Üdv:Tomi
(#) axterix válasza Tomyka82 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Vezeték nélküli kapucsengő?
Következő: »»   444 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem