Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Bekarikáztam a lehetséges zárlatos alkatrészeket.
Sziasztok.segitséget szeretnék kérni tölletek,van egy JVC tv tipus AV-21JT5EU A probléma jelensége,hogy a kép közepében van egy halvány szürke kocka mintha a menü lenne csak nincs felirat,egy gombrasem reagál sem távirányitora.Kábelen egy csatorna jön be az ahol megált innentöl csak ki és be kapcsolni lehet konektorba be konektorbol ki.A szürke kocka folyamatosan jelen van.Ha tudna valaki tanácsot adni megköszöném elöreis köszi.
Szia!
Cseréld ki az EEPROM-ot, utána jó lesz.
Szóval megnéztem ,és utána szakemberrel átnézettem.Minden jó a tápnal.Későbbiekben 3-4 kondi csere majd esedékes lesz. Ami a lényeg ,üzemel a tv.-m
felébredt álmából.A hiba a füttő vezetékeinek műanyag csatija volt belülről meg olvadva ami ráfolyt az érintkező tüskéhez.Lehet,hogy kontaktos volt és felmelegedve meg olvasztotta .Hihetetlen de megy a tv. Köszi a segítségeiteket. Hurrá!
Sziasztok! Tv hibára szeretnék énis ötletet kérni! Sony Trinitron 100 hz -es tv ről volna szó. Minden jól működik rajta de vannak időszakok amikor elkezd recsegni ropogni a tv, elmegy a kép, elöl a hangolást jelző két led villogni kezd. Ha hátul az antenna bemenetet megmozgatják nagyjából helyrejön. Scart csatlakozón videóról is ugyan így tesz bizonyos időközönként. Valami ötlet rá?
A tunerja kontakthibás.Vedd ki,szedd le az árnyékolást róla ,és forraszd át alaposan.Különösen a ház testpontjait.
Szia.
Csináltam egy erősítőt, számítógép hangszóró párosból. Kivettem, és beleépítettem a két hangfalba. A számítógéppel tökéletesen szól, a gyerekek szobájában a dvd-vel is, viszont az én tv-mel nem csinál semmit.
Az én válaszom erre az, nézd át a forrasztásokat képcső RGB.től visszafelé haladva a sorkimenő irányába, forr. hibákat keresve.
Nézd meg amikor elmegy a kép leáll a sorvégfok, nagyfesz. elmegy, vagy pedig csak a képcső fűtés szűnik meg egy időre?
Szia! Köszönöm szépen a tanácsod,kicseréltem és müködik mégegyszer köszi.
Szia kadarist!
91.oldal (#913703) nincs valami ötleted ezzel a témával kapcsolatban? Vagy küldjek egy képet az alaplapról és bekarikáznád hogy mit nézzek meg? Nem vagyok túl járatos a TV alkatrészek elhelyezkedésével, nevével kapcsolatosan. Kösz:mazsola
Szia! A Jácint hangmodulját be kell hangolni rendesen a CCIR hangnormára, akkor megszűnik a recsegés. A Grundignál antennáról jó a kép?
Szia kadarist!
A Grundigot T-Home SAT TV beltéri egységről próbálgattam, külön antennám nincs, -a Jácint is erről megy- ennek a beltérinek a távirányítójával kiválóan lehet csatornákat váltani, a hang is nagyon jó, csak az egész képernyő zöld színben pompázik. Kösz a gyors választ:mazsola
Akkor úgy kérdezem: antennabemenetről használod a Grundigot vagy Scart-ról, amikor zöld a kép. Vagy antennáról is zöld meg Scart-ról is zöld?
Szia Kadarist! Köszönöm a segitséget.. végül is az opto csere megoldotta a problémát!
Szia!
A sormeghajtásé volt a rossz?
Scartról használom, mert a beltérin nincs koax antennakimenet, csak ha rákötném a videomagnóra, de úgy még nem próbáltam. Szobaantennával már próbáltam, de úgy se kép se hang.
Amikor hangyaháború van (antennás vételnél) akkor is zöld a kép?
Sziasztok!
Van nekem 1 Grundig seadance 70 st70-2502/8 top Típusú tv-m. A probléma az vele , hogy bekapcsoláskor a kép függőlegesen összemegy de úgy , hogy közben a felső harmadban hullámos is. Enyhe kocogtatásra kisimul és jó lesz a kép de néha így is visszakeskenyedik. De mikor "bemelegszik" már nem csinálja. Tudna valaki segíteni mi lehet a baja? Elöre is köszönöm!
Szia!
A forrasztásokat nézd át a függőleges eltérítés körül.
Sziasztok!
A Samsung CW6844N szervízmenüjében mit jelent a "reset"?
Szia!
Minden változtatható beállítási értéket alaphelyzetre hoz. Ezt nem szabad soha "megnyomni". De ez nem csak Samsungokra igaz.
sziasztok
van egy samsung 101 cmes 3d led tv összeraktam minden ok volt kb fél óra használat után megjelentek zöld csikok rajta függőlegesen ami a fekete képen intenziv minden megy van kép de a sötét képkor zöld csikok vannak mi lehet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |