Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Van egy 60cm goldstar tv bekapcsolom akkor van az a sípoló hang amikor megy a tv de nem ad képet.Mi lehet a baj?
És, ha kondi, vagy kontakt hiba, akkor azon hogy lehet segíteni?
Van ey samsung tv mindig kicsapja a biztit,lehet ez rossz elkótól?Mert találtam benne 3 púposat.
sziasztok.újra segítséget kérnék.mitől lehet az hogy a sorkimenő tranzisztora(s2000af)kb 1 óra alatt tűzforró lesz,és kimegy.nem régen azonnal elszállt ahogy bekapcsoltam.ezt a segitségetekkel sikerült megcsinálni,most meg ezt kezdi.köszönöm a segítséget.PITYU
Sziasztok!
Van egy 82 cm-es Samsung LCD TV-m, ami kikapcsolás után sípoló hangot ad, néha egész hallkan, néha viszont egészen hallhatóan! Van amikor bekapcsolt állapotban is lehet hallani! Típus: Samsung LE32R82B Ötlet, hogy mi adhatja ezt a hangot? Hogyan lehetne javítani?
Szia!
Szét kellene szedni és púpos elkókat keresni.
Szia kadariszt!
A goldstarról lenne szó. Találtam egy alkatrészt a nagyfesz trafó mellett a lábairól lolvatt a forrasztás.felrakom a képét ,szeretném tudni hogy mi ez és honnan tudom meg hogy jó-e?Valami tekercs van benne meg mágnes.
Szia!
Ez a sor-linearizáló tekercs.Jól mondod,van benne egy mágnes.Átfolyik rajta az eltérítő áram.Az elektronsugár sebességét linearizálja,nem lesznek nyúlottak illetve összenyomottak a sorok (vízszintesen).A régebbi TV-ken lehetett a mágnes forgatni benne,be lehetett állítani a legjobb sor-linearitást. István szerk:Ez nem szokott tönkremenni,max kirohad a forrasztása.
A TEA 2029 IC 10-es lába a soreltérítő impulzus kimenet.Erre csatlakozik egy(CL26) 2,2µF-os elkó.Azt ellenőrizd le.Szerintem az lett kapacitásszegény.Ekkor nem jó a sorvégtranzisztorra menő jel alakja.
István
Forraszd vissza,és próba.Ha nem megy ,mérd meg a sorvég tranzisztort,mivel itt volt egy rossz forrasztás,tönkretehette azt.Keress zárlatos alkatrészt.
Sziasztok!
Grundig CUC 7303 TV. Régebben már írtam ezzel a TV-vel kapcsolatban, a SCART csatlakozónál volt kontakthibás, másodszori átforrasztás után a két poti tekergetése után szépen bejön a kép, csak minden zöld színben. Vajon mi lehet az oka? A távirányítóra nem reagál, csak a kézi csatornaváltó gombokra. Másik: múzeális Jácint TV. Mivel nincs SCART bemenet, egy videomagnó közbeiktatásával a beltéri egységtől szép képet kapok, de este 21-23 óra között valami elállítódik, mert olyan folyamatosan recsegő hangot ad, hogy borzasztó. Mivel ehhez nincs távirányító, állandóan fel kell ugrálni az ágyból és utánahangolni. Egyébként csak pár miliméternyi állítási lehetőség van. Ha fekete-fehérre hangolom, akkor nem recseg. Lehet ezzel valamit kezdeni? Üdv: mazsola
nem találom a (cl26)-os elkot.az ic 10-es lába egy potira megy.segíts.köszi
bocsi megtalálta az elkot csak teljesen ki kellet venni a panelt
Köszönöm Működik a grundig.
Van egy kérdésem tegnapról.Hogy a pupos elkó miatt,kiverheti a biztit?
szia kicseréltem az elcót,húsz perce megy és már 60 fokos ahűtőfal.nemlehet hogy a sorkimenő a szar?pedig nagyon jó képe van,sajnálom kidobni.mi lehet még a probléma?
Szia!
Fordítva. A púpos elkók okozhatják az smr tönkremenetelét, és így a biztosíték leverést. Cseréld a kondikat mindenképpen, és mérj rá az smr-re.
A kondikat kivettem és úgy bekapcsoltam akkor is leverte a biztit.Az smrt hogy mérem 5lába van?
Cseréld ki a lemágnesezés PTC-ellenállását és remélhetően jó lesz.
A ptc ellenállás hogy néz ki és hol találom?Vagy a képen látható az?
Igen, ez az. Indítsd a tévédet ez nélkül. Ha épen marad a bizti, akkor ez a zárlatos.
Keress zárlatos kondenzátort, zárlatos diódát az egyenirányításnál... Multiméterrel keress zárlatos alkatrész. Rajzod van hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |