Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hi Mesterek!
A képen látható tv lomolva lett. Sajnos csak annyit tudok róla hogy Sony Bravia a többi címke már nincs rajta. Annyit csinál hogy az a két db led világít rajta, semmi mást, hiába nyomom a tetején lévő gombokat. Az a X-ezet kocka aminél világít a piros led az mit jelent ? És az zöld led azaz lenne hogy be van kapcsolva? Vagyis az ikonok alapján arra gondolok, mert a bekapcsoló ikon melletti led nem világít. Ha valaki találkozott már ilyennel annak örülnék ha megosztaná velem, és ha esetleg tudná valaki a típusát is.hát idáig is Samsung híve voltam, de most már biztos az is maradok, mert ugyanis a Sony tv belsejében az LCD panelen Samsung logó van
Sziasztok .
Van 1 grundig t55-730-as tv-m ami bekrepált nem tudna valaki kapcsolási rajzot hozzá? elöre is köszi
Szia! A CUC után milyen szám van írva?
Közben megtaláltam a rajzát: kattints a Get Manualra
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy problémás Grundig tévével kapcsolatban. A hibajelenség: -induláskor szürkés-fehér csík a képernyőn -torz kép Lenne valakinek valami ötlete, mi okozhatja ezt?
Szinte 100%, hogy ez is valamilyen elkóhiba lesz. Ha később, a melegedéssel javul a kép, akkor pedig végképp elkóhiba okozza a hibát. A sortápfeszültség szűrőjével kezdd a cserét
Köszi a gyors választ!
Nem néztem hosszabb ideig, hogy változik-e a kép. Meglesem a belsejét...
hogyan kell külsö erősitöt csinálni van egy számitogéphez valo hangszoro párosom Altrix márka ebböl lehet?
köszi a tippet.átnéztem de nem találtam hibásnak.De azért még át forrasztottam rendesen.Meg ahogy figyeltem az a zümmögés a tekercsek töltődése volt bekapcskor.1-2 másodperc bekapcs után és kialszik a led s ha jól hallottam fülelve a nagyfesz trafónál egy halk kattanás hallatszik.Mintha egy kis relé behúzna.Ekkor kialszik a késszenléti led és teljes kuka a készülék.Minden kapcsoláskor ezt csinálja.Kezdek félni,nem e a nagyfesz trafó adta meg magát.
Keress a táp szekunder oldalán zárlatos alkatrészt, Diódákat, pufferkondik, sorvégtranzisztor stb...Valószinűleg a rövidzárvédelem nem engedi indulni. Cseréld ki a primer oldali elkókat is.
Fery
neked is köszi a tippeket.Holnap ránézek ha engedi az időm.Talán volt már nálad hasonló jelenség ilyen tÍpussal?Amúgy rá kukkolt valaki már a készülékre és 20 000-ft. körüli alkatrészről beszélt.Kicsit hitetlenkedtem.
Hozzá tartozik a témáhóz,hogy nem az enyém volt a tv,csak ki akarták dobni mert ekkora összeget mondtak rá és még arra sem biztos működést..Én meg elhoztam,hogy ha nem is lesz jó, akkor alkatrésznek jó lesz mert hasonló van nekem is.Bízom benne,sikerül elindítani mert a nálam működő az minden téren tökéletes.ez meg ha el indul jólesz a gyerekeknek.
Vedd ki a sortranzisztort és úgy dugd be! Ha úgy van készenlét akkor vagy a tranyó vagy a sortrafó zárlatos! Sortrafó elég drága.. Sortranyó valószínű Darlngton és lehet bent dióda ellenállás ezért nehéz kimérni.. Ha a tranyót kiveszed az emitere és a szekunder táp pozitívra egy 60 Watt 230Volt izzót tehetsz ha az bekapcsoláskor világít fél fénnyel akkor a táp jó! Ez nem igaz minden készülékre sajnos mert valamelyik tápja nem indul be..
Oké megnézem ,de csak vasárnap lesz rá időm.Mindenképpen visszajelzek, mi a helyzet.
Kedves,Fery!
THOMSON 70cm -a lathato ernyomeret:66cm- Viszont a fuggoleges kepelterites sem megfelelo. Ha besikerul hozni a kepet az alakok kinovik a kepernyot. Erdemes vajon egy kepcso csere? Koszonom:T.Tibor
Sziasztok van egy graetz márkájú tv
A függőleges eltérítéssel van baj csak 10 cm -es sávban van kép kondikat cseréltem benne de semmi változás tda3654-es IC ami hibás lehet kérdés hogy tudom leellenőrizni esetleg mi okozhatja a problémát?
Szia!
A tápfeszültséget rendesen megkapja?
Egyébként olyan jele van mintha cserélték volna
mert szétvan forrasztva a réz panelon , és hidalással van átkötve
Ennél az IC-nél a meghajtás (1-es láb) gyengülése is okozhat ilyen hibát. Csatolókondenzátor is lehet hibás. Vagy az amplitúdó-beállító potméter körében is lehet szakadás. Végső soron az IC is lehet rossz.
Szia
Köszi a gyors válaszokat csatolóKondi jó Az IC -t kicserélve megoldodott a probléma
Most nézem szín nincs is rajta
Csak sárgás szín Probáltam állítani a trimereken de nagy változás nem volt A képcső nyakán szokott lenni egy 6db állítható kerék nem igazán tudom a nevét na az nem is volt rajta nem tudom, hogy gyárilag vagy csak levették róla Várom az ötletedet Előre is köszönöm
Sziasztok van egy eszméletlen régi de annyira hogy szerintem hiba is mondom a nevét fekete fehér tv-ém van vele egy kis probléma nem tudom mi lelte.Az van hogy nem tudom mért át kapcsolom uhf sávra mert ugye ezt még át kell kapcsolni 200mhz körüli érték helyett 400 450mhz nál indul a keresés ugye ezzel az adókat (csatornákat)100k poti tekerésével lehet beállítani letekerem teljesen és apoti tövénél is van egy adó amit tudok hogy 450 mhz körül van innen tudom hogy nem 200 tol indul amúgy meg nem tudom behozni tv 2 sem mert az 250 mhz körül van.Mit lehet tenni tegyek nagyobb vagy kisebb potit bele vagy nem ez a baj?
A kerék böcsületes neve: trimmer potenciométer. Mi a készülék típusa?
Ez a tévé természetesen nem tudja vételezni a kábelcsatornákat. Egyébként az UHF-sáv 450 MHz-től kezdődik a tévékészülékeknél. Ez alatt a kábel és ún. hipersáv van, na meg a VHF.
graetz
ez a tv volt eltérítéses képet rakjak róla fel?
Nem a márkája, hanem a típusa érdekel, amit a hátlapjáról leolvashatsz.
A hátlapjáról le van szakítva ezért nem tudtam onnan leolvasni
de a készülék belsejében van egy címke ITT NOKIA Chass.comp.B-2-FST 110 serv.-No 5733 5660
A képcsőpanel tápfeszültségeit ellenőrizd először (12V, 220V). Rajz: kattints a Get Manualra
Mihez képest mérjem??
Bocs hogy bamba vagyok |
Bejelentkezés
Hirdetés |