Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   433 / 1274
(#) Lalle válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

megvan mind a két helyen illetve 12v helyett 10 volt
(#) bihari laci hozzászólása Feb 3, 2011 /

Hello , lenne egy kérdésem a tv neve ,tensai sassi c 43m
és mikor bekapcsolom 1 darabig fut ,kb 1-2 perc és utánna ok ,ha euroscar ha tv be menet,ugyan azt csinálja.
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Az az igazság eddig bejött rajta minden csak most upcröl váltottunk digire most is bejön minden csak a tv 2 rtl klubb nem természetesen másik tvén meg jó a csatorna lehet hogy a tv 2 meg a másik a diginél más sávon van?
(#) fcs2000 válasza fcs2000 hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Nos, a SAMSUNG PLANO..

Annyit változott a helyzet, hogy már bekapcsoláskor egyből sípolt. Leszedtem a burkolatot, óvatosan lefújtam a port,amit találtam,de úgy hallottam a képcső végéből jött a sípolás, ezért lemondtam róla. Eldöntöttem veszek egy másikat. Ma este mérgemben rávágtam egyet, azóta nincs sípolás és minden fullosan megy rajta

Nem éppen európai megoldás, de érdemes kicsit megcsapkodni
(#) Doncso válasza fcs2000 hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Ez a legrégebbi szervíz módszer, azt hittem ezzel kezdted
(#) TRACONIC hozzászólása Feb 4, 2011 /

Tisztelt, Forumozok!

A HD adas MPEG-4 ben foghato.

Nekem van egy DVB-T reciver.
Ez tudja az MPEG-2-ot
At lehet-e ezt a box-ot alakitani illetve tudom-e valamire Magyarorszagon hasznalni igy?
Koszonom!
(#) kadarist válasza TRACONIC hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Szia!
Magyarországon a nem HD-adás is MPEG-4-ben fogható, úgyhogy MPEG-2-es beltérivel itt nem boldogulsz és átalakítani sem lehet.
(#) Lalle válasza Lalle hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Szia
nem lehet hogy az IC okozza a színhiányát ?
(#) Lalle hozzászólása Feb 4, 2011 /

Sziasztok van egy
ck5073t
tipusú samsung

Hibajelenség megkapja az áramot és mély szerű hangot ad mint mikor a tv indulna csak itt se kép se hang

Mi okozhatja?
(#) Lalle hozzászólása Feb 4, 2011 /

Sziasztok van egy graetz márkás (ITT gyártmány) tv

A hiba hogy tda csere volt a függőleges eltérítés miatt

és most nics szín rajta csak az alakzatok körül ,ott is sárga kék piros

Mi okozhatja?

Mellékeltem az szerviz könyvet
(#) Lalle válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Szia
nem lehet hogy az IC okozza a színhiányát ?
(#) ha6qt hozzászólása Feb 4, 2011 /

Sziasztok!

Remélem jól, és jó helyen írok

Van egy Daewoo K20V1N TV-m, 10 éves CRT, ami bekapcsolás után képet és hangot ad (csak hangyaháború), de kb 5 másodperc után elmegy készenléti állapotba, és nem lehet visszakapcsolni, csak kihúz-bedug után.

Az egész úgy kezdődött, hogy televíziózás közben hirtelen hangyaháború lett a műsor helyett, a csatorna nevét elfelejtette, majd elment készenléti állapotba. Tehát úgy tűnik, hogy minden műsormemóriában lévő csatorna és névbeállítás hirtelen elúszott, ezért van bekapcsoláskor hangyaháború. Gondolom ezért olyan egység tápellátása ment tönkre, ami felelős a csatornák memóriájáért is.

Kérlek adjatok valami támpontot, mert semmi sincs szemlátomást eldurranva, elektrotechnikában pedig csak az elektroncsövekhez értek. Köszi
(#) kadarist válasza ha6qt hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Szia!
Cseréld ki az EEPROM-ot a vezérlő IC mellett.
(#) ha6qt válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Köszi , ez típushiba? Ilyen Epromot könnyen lehet szerezni felprogramozva?
(#) kadarist válasza ha6qt hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Beleforrasztasz egy üres, új EEPROM-ot és a vezérlő feltölti. Egy kezdő képernyővel indít, ahol kiválaszthatod a menü nyelvét, stb. Igen gyakran előfordul, hogy kiakad ez az IC és akkor megbénul a tévé. 24C08-as memórát minden elektronikai kereskedés árul.
(#) ha6qt válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Nagyon jó hírt hoztál Igazán nem akartam eldobni a gépet
(#) belfi2 hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok!
Ehhez hozzászóláshoz szeretnék némi kiegészítést írni.
Az a helyzet hogy teljesen bedöglött a TV.A tápban kicseréltem a kondikat,átnéztem az összes forrasztást,megnéztem a táp tranzisztorait,de nem találok hibát de a készülék nem indul.Eddig legalább próbált indulni,de most elhoztam és meg sem nyekken kivéve a lemágnesező áramkört.A Mind a két teljesítmény tranzisztor jó.Mit kellene még átnéznem? :help:
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Készenlét sincs? A forrasztások biztosan jók?
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Hali!
Amit megforrasztottam az biztos.Mindet amit úgy éreztem hogy hibás lehet, átforrasztottam.Sajnos már készenléti sincs. Lámpával sem tudom megnézni mert az induláshoz kell a sor tranyó,az pedig jó .Van egy pár 2029 itthon majd kicserélem azt is.
(#) BarnaPili válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Miért kellene a sortranyó az induláshoz?Ez a sasszi egy az egybe olyan mint a precisionoké.A táp primer oldalát nézd át,az RP05 ha megszakad,akkor nem indul el.Ha a sorvégtranyó helyére izzót teszel,el kell indulnia.Az kis impulzustrafó a tápban is tud fura jeleket produkálni.
István
(#) Lalle hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok van egy graetz márkás (ITT gyártmány) tv

A hiba hogy tda csere volt a függőleges eltérítés miatt

és most nics szín rajta csak az alakzatok körül ,ott is sárga kék piros

Mi okozhatja?
(#) HungAryan válasza HungAryan hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Sikerült megjavítani, valóban egy kondi adta meg magát. Köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza HungAryan hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Melyik kondi volt az? Kíváncsiságképpen.
(#) AMD hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok!
Orion CT-332A SPOC "Kolibri" TV-hez keresek kapcsolási rajzot. Tudnátok ebben segíteni? Nem találok sehol sem.
Előre is köszönöm!
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 5, 2011 /

Szia Kadarist! Egy hibás lépéssel eldurrantottam a Philips L6.1-AA tv tápját.. amit 7-8 alkatrész árán sikerült újraépiteni,de a hiba maradt.. nem indul a sor,csak halványabbra vált a standbyled.. a 47µF/200V (sortáp) cserélve 220µF/200V-ra ill. puffer cserélve.. az 5V-ra vonatkozókat is cseréltem.. BC548B-t BC337-re.. mellette a 22µF/50V-ot 471µF/63V-ra.. illetve MP63-átkötve.. A sorvégtranyó középső lábán 107V-ot mérek.. Tanácsolták továbbá a CNX82 opto cserét,de nem találom.. melyik az?

P1070399.JPG

(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Van benne két optó is. Az egyik a tápegységnél, a másik pedig a sormeghajtásnál.
(#) HungAryan válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

A C446-os kondi a csatolt képen. Nem javítottam sose tévét, de gondolom annak a 26V-os tápnak a szűrőkondija.

Névtelen.png

(#) kadarist válasza HungAryan hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Ez a függőleges eltérítés tápfeszültsége. Szép munka!
(#) en_e hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok. Van egy PANASONIC 100 hz 72 cm-es televízióm, használtan vettem. Típusa:TX 28 LK 10C .
Amikor bekapcsolom, akkor van kép pár másodpercig, és utána elmegy kb. 5 percre, és utána normálisan működik, szép képpel. Volt egyszer olyan is, hogy 3-4 óra után ment el a képe.
Várom válaszotokat, köszi.

(#) mugab válasza en_e hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

A kérdés gondolom hogy mi lehet a baja...
A válasz pedig: Lehet kondi, por, kontakt hiba.
Következő: »»   433 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem