Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
megvan mind a két helyen illetve 12v helyett 10 volt
Hello , lenne egy kérdésem a tv neve ,tensai sassi c 43m
és mikor bekapcsolom 1 darabig fut ,kb 1-2 perc és utánna ok ,ha euroscar ha tv be menet,ugyan azt csinálja.
Az az igazság eddig bejött rajta minden csak most upcröl váltottunk digire most is bejön minden csak a tv 2 rtl klubb nem természetesen másik tvén meg jó a csatorna lehet hogy a tv 2 meg a másik a diginél más sávon van?
Nos, a SAMSUNG PLANO..
Annyit változott a helyzet, hogy már bekapcsoláskor egyből sípolt. Leszedtem a burkolatot, óvatosan lefújtam a port,amit találtam,de úgy hallottam a képcső végéből jött a sípolás, ezért lemondtam róla. Eldöntöttem veszek egy másikat. Ma este mérgemben rávágtam egyet, azóta nincs sípolás és minden fullosan megy rajta Nem éppen európai megoldás, de érdemes kicsit megcsapkodni
Ez a legrégebbi szervíz módszer, azt hittem ezzel kezdted
Tisztelt, Forumozok!
A HD adas MPEG-4 ben foghato. Nekem van egy DVB-T reciver. Ez tudja az MPEG-2-ot At lehet-e ezt a box-ot alakitani illetve tudom-e valamire Magyarorszagon hasznalni igy? Koszonom!
Szia!
Magyarországon a nem HD-adás is MPEG-4-ben fogható, úgyhogy MPEG-2-es beltérivel itt nem boldogulsz és átalakítani sem lehet.
Szia
nem lehet hogy az IC okozza a színhiányát ?
Sziasztok van egy
ck5073t tipusú samsung Hibajelenség megkapja az áramot és mély szerű hangot ad mint mikor a tv indulna csak itt se kép se hang Mi okozhatja?
Sziasztok van egy graetz márkás (ITT gyártmány) tv
A hiba hogy tda csere volt a függőleges eltérítés miatt és most nics szín rajta csak az alakzatok körül ,ott is sárga kék piros Mi okozhatja? Mellékeltem az szerviz könyvet
Szia
nem lehet hogy az IC okozza a színhiányát ?
Sziasztok!
Remélem jól, és jó helyen írok Van egy Daewoo K20V1N TV-m, 10 éves CRT, ami bekapcsolás után képet és hangot ad (csak hangyaháború), de kb 5 másodperc után elmegy készenléti állapotba, és nem lehet visszakapcsolni, csak kihúz-bedug után. Az egész úgy kezdődött, hogy televíziózás közben hirtelen hangyaháború lett a műsor helyett, a csatorna nevét elfelejtette, majd elment készenléti állapotba. Tehát úgy tűnik, hogy minden műsormemóriában lévő csatorna és névbeállítás hirtelen elúszott, ezért van bekapcsoláskor hangyaháború. Gondolom ezért olyan egység tápellátása ment tönkre, ami felelős a csatornák memóriájáért is. Kérlek adjatok valami támpontot, mert semmi sincs szemlátomást eldurranva, elektrotechnikában pedig csak az elektroncsövekhez értek. Köszi
Szia!
Cseréld ki az EEPROM-ot a vezérlő IC mellett.
Köszi , ez típushiba? Ilyen Epromot könnyen lehet szerezni felprogramozva?
Beleforrasztasz egy üres, új EEPROM-ot és a vezérlő feltölti. Egy kezdő képernyővel indít, ahol kiválaszthatod a menü nyelvét, stb. Igen gyakran előfordul, hogy kiakad ez az IC és akkor megbénul a tévé. 24C08-as memórát minden elektronikai kereskedés árul.
Nagyon jó hírt hoztál Igazán nem akartam eldobni a gépet
Sziasztok!
Ehhez hozzászóláshoz szeretnék némi kiegészítést írni. Az a helyzet hogy teljesen bedöglött a TV.A tápban kicseréltem a kondikat,átnéztem az összes forrasztást,megnéztem a táp tranzisztorait,de nem találok hibát de a készülék nem indul.Eddig legalább próbált indulni,de most elhoztam és meg sem nyekken kivéve a lemágnesező áramkört.A Mind a két teljesítmény tranzisztor jó.Mit kellene még átnéznem? :help:
Készenlét sincs? A forrasztások biztosan jók?
Hali!
Amit megforrasztottam az biztos.Mindet amit úgy éreztem hogy hibás lehet, átforrasztottam.Sajnos már készenléti sincs. Lámpával sem tudom megnézni mert az induláshoz kell a sor tranyó,az pedig jó .Van egy pár 2029 itthon majd kicserélem azt is.
Miért kellene a sortranyó az induláshoz?Ez a sasszi egy az egybe olyan mint a precisionoké.A táp primer oldalát nézd át,az RP05 ha megszakad,akkor nem indul el.Ha a sorvégtranyó helyére izzót teszel,el kell indulnia.Az kis impulzustrafó a tápban is tud fura jeleket produkálni.
István
Sziasztok van egy graetz márkás (ITT gyártmány) tv
A hiba hogy tda csere volt a függőleges eltérítés miatt és most nics szín rajta csak az alakzatok körül ,ott is sárga kék piros Mi okozhatja?
Sikerült megjavítani, valóban egy kondi adta meg magát. Köszönöm a segítséget.
Melyik kondi volt az? Kíváncsiságképpen.
Sziasztok!
Orion CT-332A SPOC "Kolibri" TV-hez keresek kapcsolási rajzot. Tudnátok ebben segíteni? Nem találok sehol sem. Előre is köszönöm!
Szia Kadarist! Egy hibás lépéssel eldurrantottam a Philips L6.1-AA tv tápját.. amit 7-8 alkatrész árán sikerült újraépiteni,de a hiba maradt.. nem indul a sor,csak halványabbra vált a standbyled.. a 47µF/200V (sortáp) cserélve 220µF/200V-ra ill. puffer cserélve.. az 5V-ra vonatkozókat is cseréltem.. BC548B-t BC337-re.. mellette a 22µF/50V-ot 471µF/63V-ra.. illetve MP63-átkötve.. A sorvégtranyó középső lábán 107V-ot mérek.. Tanácsolták továbbá a CNX82 opto cserét,de nem találom.. melyik az?
Van benne két optó is. Az egyik a tápegységnél, a másik pedig a sormeghajtásnál.
A C446-os kondi a csatolt képen. Nem javítottam sose tévét, de gondolom annak a 26V-os tápnak a szűrőkondija.
Ez a függőleges eltérítés tápfeszültsége. Szép munka!
Sziasztok. Van egy PANASONIC 100 hz 72 cm-es televízióm, használtan vettem. Típusa:TX 28 LK 10C .
Amikor bekapcsolom, akkor van kép pár másodpercig, és utána elmegy kb. 5 percre, és utána normálisan működik, szép képpel. Volt egyszer olyan is, hogy 3-4 óra után ment el a képe. Várom válaszotokat, köszi.
A kérdés gondolom hogy mi lehet a baja...
A válasz pedig: Lehet kondi, por, kontakt hiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |