Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Megint én vagyok a philips tv-vel. Darabokra szedtem átforrasztottam mindent, egy napig jó is volt, ma újrakezdte megint. Már ütésre sem igazán jön helyre. Kondenzátor nem okozhat ilyen hibát?? Idézet: Tedd meg! „Már ott tartok, hogy kihajítom az udvarra.”
Van valami ötleted, hogy mit nézzek vagy keressek a forrasztásokon kívül?
segítséged köszönöm előre is
Köszi a tippet, majd jelentkezem ha nem birok vele.
Hi
Ezeket már végig próbálgattam. Akkor megy ha le van szedve a sorvégtáranyó, ha rajta akkor nem. A tranyó jó, kimértem. De a tápra izzót azt kipróbálom.
Hali a sortrafo alatt van 3 nagy dioda mérd meg jok-e nem zárlatosak-e és az ősszes kondit a visszintes kimeneti körben.
A 3 diódát azt néztem azok jók, viszont az vízszintes kör merre van?
Az a baj, ha dióda vagy kondi hiba lenne, akkor sortranzisztor nélkül is meglenne a zárlat. Én a vízszintes eltérítés eltérítőtekercsénél tudok zárlatot elképzelni, vagy sortrafó-zárlat van.
Igen, ha kivan szedve a sortrafó akkor elindul azaz a fehér zaj meg a tsb jön a hangszóróból.
Ami a viszintes vezérlö körben van az eltéritö tekercs két kivezetéstöl indulva.Kezd ugy huzd ki az eltéritö csatiját aztán kösd össze a táp megszakito két pontját a csati ajzaton igy kap áramot a sorvég és kösd le a sokszorozot ez fontos. Inditsd be ha van nagyfesz itt lessz a hiba lehet a parabola modul hiba is az is benne van a körbe.
A vdeotonnál ritka a sortrafo zárlat inkább a parabola modul vagy annak köre.
Akkor hajrá! A K-Ny modulon kellene hibát keresni és a BAY249 diódákat átméregetni. A G2 potméter környékén lévő kondikat is érdemes megnézni, mert ezek zárlata is beterhelheti a sortrafót.
Vajon hol tarthat vele? Anno de sokat javitottam ilyet.Egy kis nosztalgia ezek legalább jol müködtek nem ugy mint a mai távolkeleti vackok.
Igen, jók voltak ezek, csak a fekete Remix kondik meg a sokszorozók pusztultak el bennük. Amúgy atombiztosak voltak.
Még a csö volt sürü hiba de hát 15 éves tv-nél meg lehet bocsátani még mindég van egy jo 56-os csövem hozzá, tényleg ha kell valakinek nekiadom.
Hi Mesterek.
Na megtaláltam a hiba okát, a csillám lemez lehetett a ludas mert most már indul, azaz indulna. (Gondolom Én okoztam a csillámlemezes hibát amikor előszór szétszedtem) A fesz sokszorozónál az iv áthúz a "kasznira", kivan lyukadva. Most beragasztottam/begyantáztam hátha segít rajta. Egyébként lehet még ilyet kapni? Még jó hogy meglett a hiba mert az a parabola bigyóról még nem is halottam nem hogy tudjam hol kell keresni . Segítséget mindenikek köszönöm!
Sziasztok.
Segítséget kérnék.A saját Thomson tv-m gondol egyet,és kikapcsol.Visszakapcsolni is nehezen sikerül.Van amikor meg visszakapcsol magától,mint az előbb 5percen belül 2x-is... A készenléti leden próbáltam számolni a villogást... Először talán 4,utána 7-et.Ez mit jelenthet? Valahonnan egy lista kellene,amiben le van írva a villogások értelmezése... Válaszaitokat előre is köszönöm! Thomson 100Hz,82cm-es átlóval.
Szia Kadarist!
A 11 kivezetéses primer jónak bizonyult az Orion Orettába.. A készülék 12V-os részénél lévő OA1182,100u/30V csere után sem javult a képméret illetve úgy viselkedett mintha malomkerék baja is lenne,mert rendszerint el is ment a fény.. de van ott egy 64ohm.. ami mérve jó,de mivel néha melegedett is ezért kiváncsiságból kicseréltem és tessék.. már a HD-t is tudja a gép.
Szép munka és tetszetős a készülék is
Majd folytatni akarom a Kékest is... jelenleg egy Orion Budapest (AT611) malomkerék van benne.. egy panelroncsból operáltam ki.. de jobban utána nézve,nem egészen belevaló,mert a Budapest tv 110 fokos csővel müködik és a nagyesz is 16KV környékén mozog.. de látom is hogy max. fényerőn "kifehéredik" a kép.. végül is müködik vele.. A PL36 gázos,mert szépen lilul.. valószinü ez okozza a sorméret csökkenését is.. meg ugye a rengeteg olasz Ducati kátránykondenzátor.. a képeltéritésben.. úgyhogy itt még van mit barkácsolni..
Hi
Igaz hogy tákolás de a mostani sorvégtrafókat nem lehetne felhsználni hogy a csak a sokszorozót használnánk belöle? Mert az van itthon.
Hali nem lessz hosszu életü inkább valamiböl bonts nekem még van ,ne végy ujjat mert annyiért adják mint a tv-t
Sziasztok,
forgonati: nem javult meg a TV sőt... Csak annyira **** magam rajta, hogy félre raktam. (LG 42PC1R) Legutoljára kicseréltem a puffereket a paneleken (Z és Y sustain ki lett kábelezve, tápon a 60V is csak kikábelezve tudtam megoldani, és a logikai áramkörön is kicseréltem 5V-os 4 kondit. Ha a Z sustain és Y is le van húzva csak a logikai van rajta akkor se kapcsol már be, kikapcsolja magát és utána ha be akarom a led Fehéren villog. Próbáltam, hogy a tápon az egyetlen 1db utoljára berakott ugyanolyan kapacitású kondit leforrasztottam Va végén lógott egy 680uF, de ugyanaz a szitu (gondoltam esetleg itt lévő új kondi rántja meg a tápot és letilt). a logikain a kis kondik több rétegen keresztül csatlakozhatnak, de pc alaplapot forrasztottam már ott nem volt gond. Beszéljek egy szerelővel akinek van diagnosztikai szoftvere és hátha elárulja a baját ez a szemétdomb? köszönöm előre is a választ! A trágár kifejezések használatát mellőzzük, ha lehet. Moderáltam. -- kobold
Beindult az Alien,valóban kondenzátor hiba volt,de nem ott ahol kerestem hanem a tápegységben a C826 47u 160v,tettem bele 250 voltosat.Sajnos melegszik a Bu és a TDA8174AW hűtőbordája úgy hogy kézzel nem tudom megfogni.A BU 808DF bázisában a 10u helyett 22u 63 voltosat tettem de nem változott semmi,a tranzisztorok még eredetiek és a hűtőfelületek elég kicsik,lehet hogy eddig is ilyen forrók voltak?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |