Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   439 / 1274
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Feb 12, 2011 / 1

Remélem rendesen megkérted az árát! Más sasszinál máshogyan kell szervízmenüzni. Ez a leírás ehhez a sasszihoz való.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Hát kérhettem volna többet is amennyit ér ,de itt is nehéz helyen van a pénz ,de cigire ,azér futotta a csávonak Amigy a táppal volta gont ,ép az anyagot fedezi,csak az idő az eltölt de ilyen rossz időben ugy sem tudtam volna ,kinn dolgozni,azért köszi a segitcséget .
(#) nagyimre10 hozzászólása Feb 12, 2011 /

Sziasztok.Szeretném a képméretet beállitani egy orion T-2930 tipusu tv,n.A szervizmenübe való belépést szeretném megkérdezni,hogy,hogy kell.Köszönöm előre is.imi.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

A guglit próbáltad? Első találat: Bővebben: Link
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

A 4725 el próbáltamde a 1923 al müködik.Kösz szépen.
(#) zoly15 hozzászólása Feb 12, 2011 /

Sziasztok! Nekem egy kis hordozható TV vel lenne problémám. A típusa Dimarson DM-505. Az a gond vele hogy nem érzékeli a bemenő jelet. Antennáról egyáltalán semmit nem vesz. Az AV kép bemenetét használva a képernyőn látszik hogy van valami rádugva, de az nem kép amit mutat. Fehéres vízszintes csíkok fekete alapon. Úgy érkezett ide hozzám, hogy a sorkimenő frekvenciája 2mp-enként megváltozott (hol sípolt hol nem). Kicseréltem a kondikat aztán megjavult, de az említett hiba megmaradt. Valakinek lenne valami ötlete? Esetleg kapcsolási rajza? Előre is köszönöm!
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Szia , a philips 29pt8617/12 tv-m mostanába figurázik ,azt csinálja hogy hang van de a kép el sötétű lbarna csikok és kikapcsol,és utánna vissza kapcsol magátol, mintha semmi sem történt volna .A sassi EM2E nem véletlenűl a trafo csinálja vagy mi lehet ?.
(#) gerenk válasza supper hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

A booster /buszter/ diódát feltétlen cseréld, a hibák nagy részét ez az alkatrész okozza
(#) palfy hozzászólása Feb 13, 2011 /

T Fórumozok
Kérdésem a következő adott egy 28PW8718/12 típusú philips készülék,bekapcsol működik minden hibátlanul és most jön a hiba távirányítóval kikapcsolom és 3-4 másodperc múlva magától bekapcsol kikapcsolom újból bekapcsol és ezt csinálja ismét
Mi lehet a hiba?
Várom segítő tanácsotokat.
Egy dolgot nem írtam le ha hirtelen csak egy pillanatra nyomom meg a távirányító kikapcsoló gombját előfordul,hogy nem kapcsol be magától hanem pl csatorna gombra
(#) kadarist válasza palfy hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Tehát a távirányító biztosan jó?
(#) palfy válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Igen
(#) geri1984 hozzászólása Feb 13, 2011 /

Üdv! Olyan problémám lenne egy TS2510-es videotonnal, hogy táp 3 indítási kísérlet után leáll.

Találtam egy videoton ICC5 tippek c doksiban hibaleírásában egy ezzel megegyező hibajelenségre megoldást, egy rakat diódát kellene cserélni, közte van a DL25 számú zener, amire a kapcsi rajz alapján ZPO 5,8-as értéket ad.

Ennek a pontos típusszáma kéne ha nem tudnának ilyet adni a boltban.
(#) AMD hozzászólása Feb 13, 2011 /

Sziasztok!
Az Orion Kolibrin fekete-fehér a kép. Okozhatja ezt az alacsony G2 feszültség (280v)?
Előre is köszönöm!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Feb 13, 2011 /

Sziasztok fórumozók.

Egy olyan problémám van amit nem tudok megmagyarázni, vagy legalább is nem jövök rá mi okozhatja a jelenséget.

A TV -nek egyébként az volt a problémája elsősorban, hogy elszállt teljesen a vízszintes eltérítése amit már sikerült orvosolni, viszont a kép a két oldalánál behorpad, illetve a kép el van tolódva balra.

Mi okozhatja a problémát, hol lehet beállítást eszközölni a kép igazításoz?

Az eltérítőtekercs környékén semmi elváltozást nem tapasztaltam, valószínűsítem, de köze van hozzá a jelenségnek.

Köszönöm előre is a segítséget aki tud segíteni.

DSC00171.JPG

(#) bihari laci válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Szia ha nincs poti ahol be tudnád állitani akkor a servise menube kell keresni a be állitást,esetleg a sor tranzisztor , környékén cseréld a condikat ,kell legyen egy tantál 1600v -ra aszt is cseréld,én is jártam ugy.Milyen model a tv?.
(#) _ampervadasz_ válasza bihari laci hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Szia. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
A tv típusa: Samsung CW-25M064V.

Ha van poti akkor azt hol keressem a tv -n, illetve a szerviz menübe, hogy tudok belépni?

Keresem a leírást az interneten - hogy hogyan is tudok majd belépni a szerviz menübe - de eddig nem találtam.
(#) bihari laci válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Ha lenne poti akkor a tafo környékén lenne, vagy az ic körűl amit ki cseréltél,aneten én se kaptam semmit ,de keres a alaplapon olyan csatit ami magában van ,és nincs beledugva semmi még lehet irja is,de akkoris kéne tudni hogy hogyan lépsz be,vanak potik a tv be a sor trafonál?,meg lehet jelzi is hogy mire szolgal.
(#) BarnaPili válasza AMD hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Szia!
Nem okozhatja.A TDA3560-s IC környékén nézz szét.Nézd meg hogy hol áll a kvarc melletti trimmerkondi,majd valamerre tekerj rajta kicsit.A sorfázis hiba is okozhat ilyen gondot,továbbá,ha nem kap vissza egy impulzust a sorkimenőről a dekóder,akkor sincs színe.A TDA3560 is lehet rossz.Ha van otthon valami roncsban akkor bele lehet próbálni.A TV-vel óvatosan bánj,nincs a hálózatról leválasztva,jó lenne leválasztó trafón keresztül javítani,főleg ha szkópolod is.
István
(#) BarnaPili válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Szia!
INNEN töltsd le mindhárom részét a rar-nak:Multipart sor 0-1-2.Tömörítsd ki,ez a service leírás.Ebben benne van minden meg egy kis meglepetés is.Nem vírus,nyugi,semmi kártékony.De poén.
István
Ui:Nem én voltam,én is ezt leltem.
(#) BarnaPili válasza geri1984 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

A három próbálkozást a TEA2029 számolja.Izzóval elindul a táp,ha nincs benn a sorvégtranzisztor kollektora?
István
(#) bubuc17 hozzászólása Feb 13, 2011 /

sziasztok
orion 228m típusú tv vel küszködök.
Zárlatos volt a bu508 sorvégfok táranyó,ezt cseréltem is.
Most elindul a tv, hang is van csak sötét a kép.nagyfesz megvan,fűtőfesz megvan. Merre haladjak tovább?
(#) AMD válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Szia!
Megoldódott. Szerintem az antennánál volt valami gubanc. Tudom nincs leválasztva ezért nem mérek rá szkóppal és nem nyúkálok hozzá amikor be van kapcsolva. Leválasztó trafóm nincs de elöbb utóbb be kell szereznem egyet. Szerelőnél volt a TV de visszadta, hogy zárlatos a trafó. Amikor levettem a hátlapot akkor megtaláltam egy zacskóban a zárlatos tápáram kapcsoló tranyót. A sortranyó is totál zárlatos volt viszont ahhoz nem volt nyúlva. Kicsit el van rejtve, lehet, hogy nem vette észre? Szerintem kicserélte a tápban a tranzisztort ami első bekapcsolásra eldurrant és elkönyvelte trafózárlatnak. Kicseréltem mind a kettőt és működik. Nem hinném, hogy rossz lenne a sortrafó.
Kösz a választ!
(#) forgonati hozzászólása Feb 13, 2011 /

Sziasztok. 82cm-es 100Hz CRT Philips tévém ugy 2 napja idegesitő sipoló hangot hallat. Nem túl hangos, de pl. filmezésnél a csendes részeknél egyértelműen hallható. Igen magas frekvencián sipol és egy idő után az agyamat kinyirja. Mi lehet a gond? Valamelyik kondenzátor kezd meghalni? Merre kéne keresgélnem? Köszönöm!!!
(#) _ampervadasz_ válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Köszi a dokumentumot, tényleg nagyon jó!

Hogy valóban sikerül e beállítani így az már csak a szerencse műve lesz mert helyszínen már nem tartózkodok.

Ha valami fejlemény lesz úgy is írok és még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségét.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Feb 13, 2011 /

Egy olyan kérdésem lenne még, hogy a kép homorítás / domborítás funkcióját hol tudom állítani?

A szervíz menübe sikerült a bejutás.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Ezek az E/W funkciók (trapezum, amplitude stb.).
(#) leventes hozzászólása Feb 14, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Van egy 72 samsung TV, készenléti állapotban van és nagy on soká kapcsol be. Mármint ki- be kapcsol míg fel nem melegszik. Ha meleg van akkor röpke 10 perc elég neki, és aztán megy tökéletesen. Mi a baja, és főleg mibe kerül?
(#) kadarist válasza leventes hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Szia!
Elektrolitkondenzátor a rossz benne és 100 Ft alatti összegből megoldható.
(#) mineral hozzászólása Feb 14, 2011 /

Sziasztok!

PT90 sassziban CD03 kondenzátor teljesen elégett. A mellette lévő CD64-et is rendesen megsütötte.

Rajz alapján az értékeket látom de feszültség tűrésről nem sokat tudok. Megtudná valaki mondani a kondenzátorok feszültség tűrését? (Ha jól sejtem akkor 1.7kV vagy 2.2kV körüliek)

Köszönöm.
(#) leventes válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Köszönöm a gyors választ. Esetleg a cseréjét otthon is meglehet oldani? A pontos típusa CW-29M066V,hol kapható,hogy néz ki hol keressem a panelon?Azért szeretném megoldani helyben, mert nehéz egy darab, és szállítani nem könnyű.
A falunkban meg nincs hozzá értő tudtommal.Üdv
Következő: »»   439 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem