Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   549 / 1271
(#) ja-miki hozzászólása Okt 23, 2011 /
 
Sziasztok!Ezen a sasszén: icc20 prog - , volume- al kellene belépni a service menübe de nem jön be. Van valami más belépési lehetőség??Ha valaki tud segítsen! Előre is köszi!Miki
type:32WF400 G
(#) bihari laci válasza deak francis hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
SZia a kinai sassinál ,minden lehetcséges,de inkább kondi cserét ,javasolnék a tv primer és ,szekunder részen ,vagy tuner csere ,rosszabb esetben.
(#) bihari laci válasza ja-miki hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Szia ird le , milyen tv -ről van szo ,hátha a kolegák jobban tudnának segiteni én amivel találkoztam ,csak távirányitos ,sok sikert.
(#) deak francis válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Egy eurocolor -rol lenne szó. Bekapcsoláskor rácsat. a coax.kábelt és mintha automata hangolást csinálna anélkül hogy v-mit megnyomnál. Kb. 5 perc után bejön a kép.
(#) bihari laci válasza deak francis hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Ha jo a tápja a tunernek akkor én , hejedbe ki cserélném a tunert,mert annak javitása elég pikáms dolog.
(#) deak francis válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Hány volt kell legyen a tápja?
(#) bihari laci válasza deak francis hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Ha meg keresed a rájzát akor ,jobban meglehet mondani de kb20v körűl lehet.
(#) ja-miki válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Thomson tv-ről lenne szó.
(#) deak francis válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Átmértem a tuner lábait de a legnagyobb fesz az 9v
(#) kocici17 válasza deak francis hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Az nagyon vékony.

A hangoló fesz 0-27v.ig, a táp és a sáv váltó álltalában 12-v /de nem kizárt a 9. de nem jellemző/
az agc és afc lehet 9v.

Az az lebeg a tuner.
(#) gabesz19620 válasza gabesz19620 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
szia István Gábor vagyok.Sikerült megjavítanom az LE26R32B LCD tv-t.Biztos emlékszel rám.Csak tíz perc után jött be a kép.Nagyon egyszerű volt a probléma.A tápegységről megy egy kábel a monitor felső részén elhelyezett kis panelhez ezt nem tudom mi a szerepe de innen megy egy másik nagyon lapos kábel a tv tetején lévő panelhez itt volt a probléma hogy nem volt rendes érintkezés.Egy olyan csatlakozó amelynek fel kell hajtani egy kis műanyag csatot hogy szét lehessen húzni a kábelt.Szét húztam meg kapargattam egy kicsit a kábel végét visszadugtam a helyére rácsatoltam a kis műanyag lapkát bedugtam a 220-ba és csoda történt a kép rögtön beugrott mint új korába.Azóta is jól működik.A nagy Samsung tv szerelő ki akarta dobatni velem azt mondta ezt nem lehet javítani.De köszönöm neked a segítségedet szerintem ha nem segítesz én nem kezdtem volna hozzá a kisérletezéshez.Mégegyszer köszönök minden segítséget .Szia .Gábor.
(#) ujfalusi válasza gabesz19620 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Sajnos ma már igen ritka a jó szak ember, és azok sem a szervizekben vannak. Saját tapasztalatból tudom. Csak betanitott munkások, egységeket cserélnek, és egyszer majd csak jó lesz. Te meg fizess.
(#) deak francis válasza kocici17 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Köszi szépen...
(#) kovacspista hozzászólása Okt 24, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy elekta kis, 37 cm - es tvm A képen látható képjelensége van. Átnéztem mindent és nem találtam hibát. Az eltérítő tekercset és a sorkimenő trafót úgy ítélem meg, hogy jók. Rendben vannak a feszültségek is. Tanácstalan lettem, mint egy kis község!!
Valakinek ötlete? Küldöm a rajzát is, bár nem tudom mennyire lehet látni. Köszönöm.
(#) BarnaPili válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Le is szedted az eltérítőt?Nekem nagyon gyanús,hogy az a hibás.
István
(#) gabesz19620 válasza ujfalusi hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Szia szeretném megkérdezni hogy neked van-e kapcsolási rajzod erről az LE26R32B LCD tv-ről.Szeretném megtudni hogy melyik panelnek mi a szerepe.Előre is köszi .Gábor.
(#) Brian88 hozzászólása Okt 24, 2011 /
 
Sziasztok

Van egy Orion 14J típusú tv, és a baj hogy nem veszi se a gyári, se univerzális távirányító jelét, szerintetek mi lehet vele a gond?
Az infra vevőjénél jön ki valami jel 0-5v közötti bár csak multiméterrel mértem rá, akkor vajon hol lehet a hiba, esetleg az IR vevő rossz annak ellenére hogy ad élet jeleket?
(#) karaszbandi válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Eltérítő zárlatos. A javítás módja, qka. Hacsak nincs egy donor ingyen.
(#) kovacspista válasza Brian88 hozzászólására (») Okt 25, 2011 /
 
Nem szedtem le, mert elmenne a konvergencia és csak hosszú macera után lehet vissza állítani. Hogy a tekercs hibába biztos legyek , kellene egy másik, próbaképpen.
Megpróbálok szerezni egy másik csövet. Köszönöm a segítséget.
(#) olaszi hozzászólása Okt 25, 2011 /
 
Sziasztok!

Hozzám került egy samsung ck21p30bt tipusu tv.A probléma a következő: Mihelyst rá adom a 230V-ot már repül is el a biztosíték. Ott tartok, hogy cseréltem, benne szűrő kondit, gratez hidat, ntc ellenállást, mert mikor hozzám került eme csoda, ezek el voltak füstölve. De a hiba továbbra is fenn áll. Nos a kérdésem az lenne, hogy honnan tudok ehhez a tévéhez legalább egy kapcsolási rajzot szerezni, hogy azon tudjak tovább menni.

Segítséget előre is köszönöm!
(#) krukky hozzászólása Okt 25, 2011 /
 
Segítsetek! Samsung LE37C530 LCD-m alig 1éves, megkímélt, nem reagál a távvezérlőre, semelyik gombra esem,új elem, pólusok tisztítása, távvez. elejét megtisztítottam, a távvez. jónak tűnik, mi lehet a probléma?! Köszi!
(#) BarnaPili válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 25, 2011 /
 
Nem olyan macerás,csak meg kell jelölni a konvergencia mágnesek és az eltérítő pozícióját is.Másik csővel is ki lehet próbálni,de leszedni megnézni egyszerűbb.
István
(#) olaszi válasza krukky hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Ha van egy kamerás mobilod, azzal meg tudod nézni, hogy jó e a távvezérlő. Egyszerüen csak bekapcsolod fényképező módba a mobilt, és elötte nyomkodod a tvirányító gombjait, az infra led fénye nagyon szépen látszik a kijelzőn.
(#) kovacspista válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Mivel nincs veszteni való, igazad van! Leszedem és megnézem.
(#) ABU hozzászólása Okt 26, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Saba M3704 kis tv nálam. Eléggé belekontárkodtak már, mielőtt ide került volna. Amit eddig kiderítettem, hogy zárlatos a táp kapcsolótranzisztora. Kicserélve stby 5V van, de az nem a táptrafóról jön, hanem az egyenirányított 230-ról. A gond az, hogy nem bírom beindítani. Nem is tilt le, teljesen élettelen a főtáp. Hogyan lehetne ezt működésre bírni és merre méregessek? Elég szokatlan tápja van, legalább is nekem.

TX80.pdf
    
(#) hunpet hozzászólása Okt 26, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy Grundig P37-070 CUC7301 készülék egy kis pukkanás azóta se kép se hang. A biztosíték kiment meg a tápegységben a BUL310PI tranyó zárlatos lett. Valaki megtudná mondani mi okozhatta a zárlatot a tranyóban?
(#) siket józsef hozzászólása Okt 26, 2011 /
 
sziasztok!van nálam egy clatronic ctv518vt tipusú tv és az agondom vele, hogy egy pár órás üzemelés után elmegy a kép és a hang.viszont a távkapcsolóval ujra be lehet üzemelni.sajnos ez egy idő után elég zavaró.hatudna valaki tanácsot adni,hogy ijenkor mi a probléma azt nagyon megköszönném.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Okt 26, 2011 /
 
Sziasztok.valaki tudja-e hogy milyen hibát jelez a 6 led villanás egy LG31LBD75 tv nél?
(#) forma1 hozzászólása Okt 26, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy 72cm-s Samsung Plano tévénk, (az aminek a hátulján 2 ilyen mélynyomószerűség van) az a baja hogy van amikor (elég sokszor) meghülyülnek a színek, egyféle szín mindig erősebb vagy nem is tudom de az a lényeg hogy nagyon rosszak a színek amikor bekapcsolom általába. Ha a tetejére ráütök jó erősen akkor megjavül, tökéletesek lesznek, majd egy idő után megint rossz és akkor rá kell vágni. Gondolom valami kontakthiba, merre fele forrasztgassak?
(#) forma1 hozzászólása Okt 26, 2011 /
 
Help babybe help plíz
Következő: »»   549 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem