Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hellosztok!
Van egy videoton TV-m, ebben találtam egy gyanúsnak tűnő tirisztort (ESM740G1 típus). a gate-je és a katódja között mérek stabil 110 ?-ot. Ez elégett? Milyen típust tehetek be a helyére? Köszönettel: Hurka
Vidd el szerelőhöz, mert nem fogsz vele dűlőre jutni!
A bejelölt cuccokat nézd át.A korrekciós tekercs szokott megégni,ekkor visz magával elég sok mindent,köztük az IC-t is.A 43V-os zenernek is fontos szerepe van.
Üdvözlök mindenkit az oldalon. Lenne egy kérésem tv szerelőkhöz.Adott egy ORION Color 4230RC tipusú tv. Tökéletesen működik.Viszont nincsen rajta RCA csatlakozó gyárilag.Ezt szeretném kialakítani.Van fent az oldalon kapcsolási rajz is róla, de nem igazán tudom hová kössem.Még az audiót sejtem is, de a videó jelet nem.Ha lenne szíves valaki segítségemre lenni, azt előre is köszönöm.
Sziasztok ,kellemes ünnepeket
Kaptam egy eldobásnak szánt tv -t ,de sajnáltam szétszerelni gondoltam egyet probálkozom vele hátha elindul. Bekapcsolom majd egy vizszintes zöld csik jelenik meg majd kék lessz. A képen látható a jelenség. hang van . A tv imperial mod.prisma 20m93a Nem látok benne pupos sem szétrepedt kondit , hol keressem a hibát _mi lehet rossz?
A bejelölt részen mérj feszültségeket.A függőleges eltérítő áramköre mehetett tönkre.Ez általában tartalmaz egy IC-t,néhány ellenállást.kondit.A sorkimenőről kap egy vagy két tápfeszt,ezt is ellenőrizd!
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy amikor néztem a tv-t, egyszer csak elment a kép a hang és egy kis cirippoló hang jelent meg, a csatolt videón hallik, de mivel nem tudom, hogy mi csinálja, egyszerűen levideóztam ott ahonnan a legjobban hallatszik, nem tudom mi lehet a baja, de egyszer már volt vele ilyen, de akkor szerelő csinálta meg jó borsos árért, és nem akarok megint annyit kiadni érte!
Sziasztok!
Van egy orion tv-m amiben a sorvégtranyó (BU508) zárlatos lett. Csere után, bekapcsoláskor megint zárlatos lett. Cseréltem még ezeket: C703, T702, T703, C711, C713, C709, C701 A panel rajza: Bővebben: Link - Bővebben: Link Valakinek ötlete?
Csak azt tudom javasolni, ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor csere!
erre én is gondoltam , de szeretném mégis valahogy megcsinálni, olvastam néhány fórumon, hogy ki lehet cserélni egy pár alkatrészt, sorvégtranzisztort, akkor sorvégtrafót, csak nem tudom, hogy működhet-e másikkal, mondjuk ennek ár úgyis mind1, de ha lehet akkor házilag csak megpróbálnám megcsinálni!
nah meg van a bűnös, egy phf9nq20t típusú tranzisztor nem működik, és azt szeretném kérdezni, hogy milyenekkel lehet még helyettesíteni?
Köss sorba a kollektorral egy 60 W-os izzót.és úgy kapcsold be.Ha elindul,tudsz mérni,ha zárlat van ,nem megy tönkre a BU.C711,C713 fontosak.Nézd meg őket,hogy jók-e!
Hali, jó szilvesztert és B.U.É.K!
Modell szám: CW - 29 MO-66V 6 éves 72 cm -es Samsung ezüst dobozolású Tv Hibajelenség: A táp Led bekapcsolás után villog ... fluktuál a készülék a sorvég ilyenkor leáll. - indul leáll, - indul a 135 volt. Mi okozza? típushiba?..a régebbi Orionnál a tápban a 47uf-os kondi típushiba, nem indult (alacsony hőmérsékleten) A készülék,ha így marad 20 perc múlva már nézhető a fény megjelenik....és ha már beindul nem áll le...másnap újrakapcsolás után a Tv fluktuál...
Itt is a tápkondik vacakolhatnak...
kicseréltem mind csak a puffert nem...
Gép digilapján található CXA2150AQ ic melegítésével lehet tartós üzemre bírni a gépet, hidegen ki-be kapcsolgat.
Típushiba: A CXA2165 Ic-vel helyettesíthető
köszi a gyors választ
az ic lábain mértem a kilencedik lábon van 25v s a tobbin 05-06v
Megint tanultam valamit,később még jól jöhet.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Gaba GC-1770J tipusú monitorom. Az a baja hogy a képernyőnek csak fele látható és vízszintes csíkok vannak benne, néha még fut is a kép. Fölső felén mutat képet. Köszönöm a segítséget előre is!
Megoldodott a baj.Köszi.
Szerintem meg fogom tanulni, nem kell aggodalmaskodnod.
Az igaz, hogy én inkább műszertechnikával foglalatoskodom, de azért érdekel a híradástechnika is. Egyébként meg milyen alapon szólsz be nekem? Ki vagy te? A legmenőbb atomműszerész? Mert ha igen, igazán lehetne valami tuti ötleted... Legmélyebb tiszteletem!
Lehetséges igen, én már csináltam ilyen cserét.
Természetesen rá köthetsz az alaplapra 51cm.sarkított crt.is, vagy régebbi 90fokos csövet. De akkor már nagyobb dobozt kíván a tv.magának, helyileg is. Arra azért ügyelni kell, hogy az eltérítő tekercs impedanciája nagyjából egyezzen, az eredeti Grundiggal Szerintem jobban jársz, ha egy kukázott, bontásra váró cuccból átteszed az eltérítőtekercset, pl.régi Orion, vagy valami taiwai, vagy török fajtából,pl.Vestel, Alien. A képcsőnyak vastagsága egyforma legyen.
Bocsi valóban E/W.korrektor hiba lesz, de azt tudnod kell, ezek az új nagyképernyősök nem Ic.vel oldják meg a korrekciót, hanem a sorvégfok tranzisztor mellett, kis hűtőlemezen levő IRF, 4N, 6N.... jelzésű fettel.
Ami szintén zárlatos szokott lenni, egyébként a korrekciós jelet a videoprociról kapja, az viszont nem szokott tönkremenni. Mérd, és cseréd ki a fetet, nézd meg a drainre kötött néhány ohmos ellenállást is. üdv.
Hello
Tud valaki segíteni.A tvn csak egy csík volt függőlegesen.Azt megoldottam a ti segítségetekkel.Már csak a kép homorú.Egy ismerős azt mondta csak egy tekercset kell benne kicserélni és jó lesz.Csak azt nem tudom melyiket.A panelról csináltam képet.Be tudja valaki jelölni a képen.ORION 72cm tv. Köszi a segítséget.
Ez ha minden igaz egy PT90 és az stv9306 kíván egy cserét.
sziasztok. FHelectronic tv-hez keresek rajzot. Tipus:GT 8813A. Elöre is köszönöm.
Sziasztok, lenne egy SONY kv-29fx30e , és olyat produkál, hogy bekapcsoláskor kattanás csak, aztán stanby led vilog, de ha próbálgatom, akkor 10-15 kapcsolgatás után elindul, utána már működik rendesen, ez sejtem, hogy kondi lesz, de vajon táp, vagy sorvég környékén kapirgáljak?
Köszönöm előre is a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |