Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A sorkimenő környékén nézd át a kondenzátorokat,tekercseket.Az eltérítő tekercs csatlakozóját is vizsgáld meg.
helló köszi a gyors segítséget.a képen be tudod jelölni hogy hol keressem a hibát? tvk téren elég amatőr vagyok.köszi
Ne haragudj, de elég egyértelműen leírta a kolega a helyet, ahol keresgélj. Ha ezek után nem ismered fel, akkor inkább vidd szervízbe. Jobb a békesség.
Sziasztok!
Hozzám került egy Grundig TV. Az a hibajelenség hogy miután bekapcsolom bejön ugyan a kép de a bal és a jobb oldalából is jó 5 centi félkörívesen levan vágva (tehát ott már nem jön be a kép) és elég furcsa színei is vannak.Ha kb. 1 percig bedugva hagyom akkor a képcső vége -az a rész ahova a kisseb nyáklapot kell a képcső tűskiérre szúrni- (egyébként nem vagyok benne biztos hogy ez a sorvégfok? ) füstölni kezd. Nem maga a nyák hanem úgy néz ki mintha a nyáktól 1-2 cm-re lenne egy tekercs tekerve a képcsőre és ez füstöl. ( Ez a képcső fűtése? Vagy a képcsőnek nem kell ?) Szóval mi lehet a baja? Esetleg próbáljam meg a sorvégfok tranzisztorok cseréjét ? Egyébként kellemes ünepeket mindenkinek.
Üdv, mindenkinek, van nekem egy JVC 11 ak 19 y pro típusú tv-m(legalább is ez van a hátuljára írva) és az lenne vele a problémám, hogy olyat csinál bekapcsolás után, hogy tiszta vörös és sötét lenne a kép, mintha a fényerőt levittük volna majdnem teljesen, és azt a piros árnyalatot teljesen felvittük volna, na most már vagy 6x szétszedtem, de szétszedve meg jó, ha rajta van a hátulja, csak akkor javul meg ha ráütök, vagy kicsit megmozgatom, már pedig néztem kondenzátort is ellenállás, forrasztáshibát, de nem találtam, aztán felhívtam a tv szerelőt aki valami videó végfok ic -ről beszélt[i] és nem tudom, hogy melyik lehet az, keresgéltem én, de nem igazán leltem semmit róla, vagy egyáltalán mi lehet a baja még?
köszi szépen az informáciot a második kép hasonlitrá mivel azon is 3 Ic van átt nézzem a forasztást lehet ott a probléma ha mégsem akkor csere elöre is köszönöm
Azt derítsd ki legelőször,hogy mi füstöl.A képcső igényel fűtést,de az belül van.Kívülről nem kell melegíteni.Ha füstöl,az inkább a panelról jöhet.Ha a tekercs füstöl,az nem jó.
Üdv
Lg 32LB75 típusú tv-m bekapcsolás után véletlenszerű időközönként a kép aljától felfelé becsíkozódva szétesik a kép egy perc után teljes sötétség majd véletlenszerűen visszarendeződik és normalizálódik Pc-vel összekötve lettem figyelmes elsőnek a problémára azt hittem a hdmi dekóder szarakodik de már a sima tv adásnál is csinálja és egyre sűrűbben valaki tudja mi lehet a bibi,és ha igen akkor érdemes javíttatni vagy dobjam a cuccot ) választ előre is köszi
itt a hibajelenség remélem látszik és nem sértek semmi szabályt
Bővebben: Link Használd a link gombot, és a shift-et!
Szia persze hogy nem lejárt egy éve a biztosítással együtt amit kötöttem rá
Először Boldog karácsonyt mindenkinek!
Tegnap kaptam egy PHILIPS 22PFL3403/10 LCD Tv-t "csináljak vele amit akarok" címkével ,mert a javíttatása nem lenne kifizetődő. Állítólag nem lehet bekapcsolni a hálózati nyomógombjával. Ma reggel nagy lendülettel és kíváncsisággal ,mert még ilyent nem láttam belülről ,nekiálltam szétszedni. A hátlapról kivettem 4 csavart,a hátsó,és oldalsó csati-mezőnél 2-2 csavart ,és talpat fogó 3 db M 5-ös csavart. Alsó élén ahol a talp van ,(itt úgysem látszik a barbárolás) próbáltam elválasztani a hátlapot ,de már itt elbuktam.Nem tudom levenni már a hátlapot sem. Kérem, ha valaki erre jár segítsen ki gödörből! Egy másik kérdésem is van,de ez csak a kíváncsiság:A hátoldali a csatlakozómező bal oldalán a VGA csati mellett van 2 függőlegesen szerelt 5 és 3 pólusú fehér színű lapos csatlakozó felirat nélkül.Ezek mire valók? Előre is köszönöm ha segítenétek. l
Nem biztos, hogy a hátulja jön le neki!
Ekkoráknak álltaban az előlap keret jön le és a többit utána tudod kifejteni belőle. Pattintós a keret!
Csatoltam képeket a hiba jelenségről valamint arról hogy hol füstöl. A kép nagyon szemcsésen bejön ha antennát kötök rá. Mi lehet a baja ?
Köszönön,hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
Tulajdonképpen ezt írtam,kivettem minden rögzítőcsavart és nem tudom elválasztani a hátlapot az előlaptól. Miattam az előlap is leválhatna ,vagy a pattintójából kipattanhatna,de olyan pontos vonalban illeszkedik körbe a kontúron,hogy nem tudom elképzelni hogy lehet szétfeszíteni látható sérülés nélkül. Továbbtra is SOS
Valami erősebb műanyag késsel feszegesd szét. Egy oldal 3-4 ponton kapaszkodik.
Szia!
Leégett a vízszintes eltérítőtekercs. Képcső vagy tekercs csere jöhet szóba.
Pillanatnyilag összeraktam. Bekapcsoltam ,a hibajelenség:néhány perces üzem után kikapcsolódik,pár másodperc,perc után bekapcsolható.
Most éppen megint kikapcsolt, 55 percig ment folyamatosan. Mi lehet a baj,talán tápegység körül lehetne vizsgálódni? Persze ehhez szét kéne tudnom szedni,legalább a kíváncsiságom leküzdésére. Segít nekem valaki?
Lehetséges erre az elektronikára nagyobb képcsövet tenni ? Jelenleg 30 cm-es egy 50 cm-est elbírna ? Ha nem akkor ezt a tekercset a fehér műanyaggal együtt ki lehet cserélni ezen a képcsövön ?
Sziasztok! Szeretnék épiteni régi televiziókészülékhez 1Mhz-es oszcillátort. Egyszerübb lenne,és nem is kell belebabrálni az eredeti szerkezetbe.. de nem találtam anyagot hozzá. Esetleg valaki épitett már ilyet? Boldog Békés karácsonyt minden fórumozónak!
Kétnormásítást akarsz kivitelezni?
Hát igen,mert csak az MTV1 jön VHF-en hanggal,külső antennával.. A kábeltévén ott van az MTV1,MTV2,DUNA TV, ATV, DebrecenTV.. és még egy pár.. de csak kép..
Természetesen a két kereskedelmi csatorna a "retek klub " ,és a TV2-se maradjon ki a sorból.. bár talán jobb is néha hogy nem hallom a villalakók hangját!
Egyszer mintha te emlitetted volna nekem hogy anno egy Tisza tv komplett Kép KF-demodulátorát váltottad ki egy Vidi KF-modulal?
Sziasztok, vettem egy panasonic TH-43VS10 típusú crt projektoros tv-t mondanom sem kell a legelső darabok egyike me nagyon ritka. 1 hónapja cseréltem ki benne a piros katódcsövet mehh elrepedt a nyaka, azt kampó lett neki... bár nem tom mitől. kicseréltem ugyanarra a csőre me volt pót..:p de azóta a piros színt az istennek se tom összehozni a többi színnel. a kép alsó és felő sarkaiban a kép túllép a többi színen de középen tökéletes a konvergencia.. mi lehet a hiba? tv szerelő létemre nem bírok vele.
Hello!
Lehet nem vág a témához a gondom, de nem találtam jobb helyet neki. Van egy CLATRONIC TV-m, amire a tisztelt mérnökök nem raktak jack kimenetet a hangnak. Csak egy scart bemenete van. Azon pedig ugyebár nem jön ki a hang. Ugyanis a Hi-Fi-re szeretném kötni AUX-al. Arra gondoltam, hogy a TV hangszórójának vezetékére kötök egy 3,5 jack ajzatot, és az egyik vezetékre egy olyan kapcsolót, amivel tudok váltani, hogy csak a TV szóljon, vagy csak az AUX. De így közvetlenül erős lenne neki a jel nem? Tehát kellene egy-két ellenállás vagy valami nem?
A scart-on is van hang kimenet.Bővebben: Link
Hali!
Lehet kapni olyan scart csatit amin van egy kapcsoló, azzal lehet kapcsolni hogy a scartod kimenet vagy bemenet legyen. Az egyik oldala scart a másik pedig rca. Nekem is volt ilyen problémám és így oldottam meg. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |