Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   563 / 1272
(#) BarnaPili válasza bakmor hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
A sorkimenő környékén nézd át a kondenzátorokat,tekercseket.Az eltérítő tekercs csatlakozóját is vizsgáld meg.
(#) bakmor válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
helló köszi a gyors segítséget.a képen be tudod jelölni hogy hol keressem a hibát? tvk téren elég amatőr vagyok.köszi
(#) BarnaPili válasza bakmor hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Mindkettő kép ugyanazt mutatja...
(#) karaszbandi válasza bakmor hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Ne haragudj, de elég egyértelműen leírta a kolega a helyet, ahol keresgélj. Ha ezek után nem ismered fel, akkor inkább vidd szervízbe. Jobb a békesség.
(#) kamaro hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy Grundig TV. Az a hibajelenség hogy miután bekapcsolom bejön ugyan a kép de a bal és a jobb oldalából is jó 5 centi félkörívesen levan vágva (tehát ott már nem jön be a kép) és elég furcsa színei is vannak.Ha kb. 1 percig bedugva hagyom akkor a képcső vége -az a rész ahova a kisseb nyáklapot kell a képcső tűskiérre szúrni- (egyébként nem vagyok benne biztos hogy ez a sorvégfok? ) füstölni kezd. Nem maga a nyák hanem úgy néz ki mintha a nyáktól 1-2 cm-re lenne egy tekercs tekerve a képcsőre és ez füstöl. ( Ez a képcső fűtése? Vagy a képcsőnek nem kell ?) Szóval mi lehet a baja? Esetleg próbáljam meg a sorvégfok tranzisztorok cseréjét ? Egyébként kellemes ünepeket mindenkinek.
(#) -Thomson- hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Üdv, mindenkinek, van nekem egy JVC 11 ak 19 y pro típusú tv-m(legalább is ez van a hátuljára írva) és az lenne vele a problémám, hogy olyat csinál bekapcsolás után, hogy tiszta vörös és sötét lenne a kép, mintha a fényerőt levittük volna majdnem teljesen, és azt a piros árnyalatot teljesen felvittük volna, na most már vagy 6x szétszedtem, de szétszedve meg jó, ha rajta van a hátulja, csak akkor javul meg ha ráütök, vagy kicsit megmozgatom, már pedig néztem kondenzátort is ellenállás, forrasztáshibát, de nem találtam, aztán felhívtam a tv szerelőt aki valami videó végfok ic -ről beszélt[i] és nem tudom, hogy melyik lehet az, keresgéltem én, de nem igazán leltem semmit róla, vagy egyáltalán mi lehet a baja még?
(#) kadarist válasza -Thomson- hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Szia!
Ezen a képen a hűtőbordára szerelt soklábú IC a video-végfokozat IC-je. Nézd át a forrasztásokat a lábainál és ha nem javul meg, akkor cserélni kell. Ennél a típusnál három végfok IC van, amelyek a 3 szín elektronágyúit hajtják meg. Az előbbinél a három erősítő egy tokba van szerelve.
(#) pityuka73 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
köszi szépen az informáciot a második kép hasonlitrá mivel azon is 3 Ic van átt nézzem a forasztást lehet ott a probléma ha mégsem akkor csere elöre is köszönöm
(#) BarnaPili válasza kamaro hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Azt derítsd ki legelőször,hogy mi füstöl.A képcső igényel fűtést,de az belül van.Kívülről nem kell melegíteni.Ha füstöl,az inkább a panelról jöhet.Ha a tekercs füstöl,az nem jó.
(#) Forgi11 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Üdv
Lg 32LB75 típusú tv-m bekapcsolás után véletlenszerű időközönként a kép aljától felfelé becsíkozódva szétesik a kép egy perc után teljes sötétség majd véletlenszerűen visszarendeződik és normalizálódik
Pc-vel összekötve lettem figyelmes elsőnek a problémára azt hittem a hdmi dekóder szarakodik de már a sima tv adásnál is csinálja és egyre sűrűbben valaki tudja mi lehet a bibi,és ha igen akkor érdemes javíttatni vagy dobjam a cuccot )
választ előre is köszi
(#) Forgi11 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
itt a hibajelenség remélem látszik és nem sértek semmi szabályt
Bővebben: Link

Használd a link gombot, és a shift-et!
(#) tomikapc válasza Forgi11 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
szia. nem garis?
(#) Forgi11 válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Szia persze hogy nem lejárt egy éve a biztosítással együtt amit kötöttem rá
(#) örökagyaló hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Először Boldog karácsonyt mindenkinek!
Tegnap kaptam egy PHILIPS 22PFL3403/10 LCD Tv-t "csináljak vele amit akarok" címkével ,mert a javíttatása nem lenne kifizetődő.
Állítólag nem lehet bekapcsolni a hálózati nyomógombjával.
Ma reggel nagy lendülettel és kíváncsisággal ,mert még ilyent nem láttam belülről ,nekiálltam szétszedni.

A hátlapról kivettem 4 csavart,a hátsó,és oldalsó csati-mezőnél 2-2 csavart ,és talpat fogó 3 db M 5-ös csavart.
Alsó élén ahol a talp van ,(itt úgysem látszik a barbárolás) próbáltam elválasztani a hátlapot ,de már itt elbuktam.Nem tudom levenni már a hátlapot sem.
Kérem, ha valaki erre jár segítsen ki gödörből!

Egy másik kérdésem is van,de ez csak a kíváncsiság:A hátoldali a csatlakozómező bal oldalán a VGA csati mellett van 2 függőlegesen szerelt 5 és 3 pólusú fehér színű lapos csatlakozó felirat nélkül.Ezek mire valók?
Előre is köszönöm ha segítenétek.
l
(#) karaszbandi válasza örökagyaló hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Nem biztos, hogy a hátulja jön le neki!
Ekkoráknak álltaban az előlap keret jön le és a többit utána tudod kifejteni belőle. Pattintós a keret!
(#) kamaro válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Csatoltam képeket a hiba jelenségről valamint arról hogy hol füstöl. A kép nagyon szemcsésen bejön ha antennát kötök rá. Mi lehet a baja ?
(#) örökagyaló válasza karaszbandi hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Köszönön,hogy ilyen gyorsan válaszoltál.

Tulajdonképpen ezt írtam,kivettem minden rögzítőcsavart és nem tudom elválasztani a hátlapot az előlaptól.
Miattam az előlap is leválhatna ,vagy a pattintójából kipattanhatna,de olyan pontos vonalban illeszkedik körbe a kontúron,hogy nem tudom elképzelni hogy lehet szétfeszíteni látható sérülés nélkül.
Továbbtra is SOS
(#) karaszbandi válasza örökagyaló hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Valami erősebb műanyag késsel feszegesd szét. Egy oldal 3-4 ponton kapaszkodik.
(#) kadarist válasza kamaro hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Szia!
Leégett a vízszintes eltérítőtekercs. Képcső vagy tekercs csere jöhet szóba.
(#) örökagyaló válasza karaszbandi hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Pillanatnyilag összeraktam. Bekapcsoltam ,a hibajelenség:néhány perces üzem után kikapcsolódik,pár másodperc,perc után bekapcsolható.
Most éppen megint kikapcsolt, 55 percig ment folyamatosan.
Mi lehet a baj,talán tápegység körül lehetne vizsgálódni?
Persze ehhez szét kéne tudnom szedni,legalább a kíváncsiságom leküzdésére.
Segít nekem valaki?
(#) kamaro válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Lehetséges erre az elektronikára nagyobb képcsövet tenni ? Jelenleg 30 cm-es egy 50 cm-est elbírna ? Ha nem akkor ezt a tekercset a fehér műanyaggal együtt ki lehet cserélni ezen a képcsövön ?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Sziasztok! Szeretnék épiteni régi televiziókészülékhez 1Mhz-es oszcillátort. Egyszerübb lenne,és nem is kell belebabrálni az eredeti szerkezetbe.. de nem találtam anyagot hozzá. Esetleg valaki épitett már ilyet? Boldog Békés karácsonyt minden fórumozónak!
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Kétnormásítást akarsz kivitelezni?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Hát igen,mert csak az MTV1 jön VHF-en hanggal,külső antennával.. A kábeltévén ott van az MTV1,MTV2,DUNA TV, ATV, DebrecenTV.. és még egy pár.. de csak kép..
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Természetesen a két kereskedelmi csatorna a "retek klub " ,és a TV2-se maradjon ki a sorból.. bár talán jobb is néha hogy nem hallom a villalakók hangját!
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Egyszer mintha te emlitetted volna nekem hogy anno egy Tisza tv komplett Kép KF-demodulátorát váltottad ki egy Vidi KF-modulal?
(#) Mindenes87 hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Sziasztok, vettem egy panasonic TH-43VS10 típusú crt projektoros tv-t mondanom sem kell a legelső darabok egyike me nagyon ritka. 1 hónapja cseréltem ki benne a piros katódcsövet mehh elrepedt a nyaka, azt kampó lett neki... bár nem tom mitől. kicseréltem ugyanarra a csőre me volt pót..:p de azóta a piros színt az istennek se tom összehozni a többi színnel. a kép alsó és felő sarkaiban a kép túllép a többi színen de középen tökéletes a konvergencia.. mi lehet a hiba? tv szerelő létemre nem bírok vele.
(#) draco31 hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Hello!
Lehet nem vág a témához a gondom, de nem találtam jobb helyet neki.
Van egy CLATRONIC TV-m, amire a tisztelt mérnökök nem raktak jack kimenetet a hangnak. Csak egy scart bemenete van. Azon pedig ugyebár nem jön ki a hang. Ugyanis a Hi-Fi-re szeretném kötni AUX-al. Arra gondoltam, hogy a TV hangszórójának vezetékére kötök egy 3,5 jack ajzatot, és az egyik vezetékre egy olyan kapcsolót, amivel tudok váltani, hogy csak a TV szóljon, vagy csak az AUX. De így közvetlenül erős lenne neki a jel nem? Tehát kellene egy-két ellenállás vagy valami nem?
(#) zolika60 válasza draco31 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
A scart-on is van hang kimenet.Bővebben: Link
(#) judas545 válasza draco31 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Hali!

Lehet kapni olyan scart csatit amin van egy kapcsoló, azzal lehet kapcsolni hogy a scartod kimenet vagy bemenet legyen. Az egyik oldala scart a másik pedig rca. Nekem is volt ilyen problémám és így oldottam meg.

Bővebben: Link
Következő: »»   563 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem