Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Cseréld ki a tápegység kimenetén lévő elkókat, meg a hálózati oldalon azt a kicsit a KA mellett. Az kondik kapacitásvesztése miatt felmehetett a tápfeszültség, ami miatt bezárlatoltak a védő Zenerek.
Minden kondit kicseréltem ami abban a részben volt, de még átnézem azért, meg holnap veszek bele diódákat!
Azt a picit is? Mekkora a sortápfeszültség? Megegyezik a rajzon feltüntetettel? Katódtápfeszültség meg van a képcsőpanelen?
Hali!
Ez a szép és érdekes benne, megmozgatja a fantáziát, mint a filmben az Apolló visszatéréséről, csak így segíthetünk távkapcsolatban...
még addig nem jutottam el. Ma mennem kell a munkaügyibe útközben beugrom az üzletbe felírtam az összes elektrolit kondit meg a zeenereket , ezeket megveszem este meg nekiállok meg bemérem azokat is amiket itt olvasok. Már fél siker hogy egyáltalán bekapcsol. Remélem ma pontot teszek a végére.
Nagy igazság, csak az az egészben a gubbanc, hogy van egy elgondolásod, és nem azt csinálják, vársz egy mérési eredményt, hogy tovább tudj menni, és nem kapod, volna más dolgod is és napokat vesz igénybe, jó esetbe, mert nem akarod otthagyni segítség nélkül, és a végén, ha nálad köt ki a készülék, akkor 20 perc...:))
Üdv mindenkinek. Uraim! Van egy HE 2950 TV-m. A távkapcsoló utasitásaira nem úgy reagál mint kellene.
Mi lehet a baj?
Takarítsd ki a távirányítót, és vagy cserélj elemet benne.
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem hogy van egy Toshiba 2812DDT tipusú tv-m és piros csíkos a képernyő, a legérdekesebb az benne hogy van amikor nem csinálja.A piros szín állító potit már megnéztem az jó.Mivel egy mezei villanyszerelő vagyok itt ki is fújt a tudományom.Még arra gondoltam hogy ki kellene kondizni a tápot vagy a színkezelő Ic környékét.Mi a véleményetek mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
Vékony ferde piros csíkok vannak a képen? Mutass egy képet, hogy jobban meg lehessen szemlélni a hibát.
Szia! Nem ferde, hanem vízszintes piros csíkok.2 napig csíkos aztán 2 napig nem.
Ennek olyan kontakthiba szaga van. Forrasztásokat kellene megnézni az alaplapon.
Az egyik ismerősöm is ezt ajánlotta,köszönöm a gyors válaszod.Megpróbálom átforrasztgatni az alapon a kondilábakat vagy ami úgy tűnik hogy rossz lehet.
Nem kondilábak szoktak kilazulni, hanem ellenállások, tranzisztorok, IC-k, csatlakozók lábai. A képcsőpanelt is tüzetesen vizsgáld át. Van pár kép a forrasztáshibákról.
Sziasztok!
Van egy Gericom GtXtreme 40"-os tévém ami hogyha áramot kap kattog. A relé bezár majd kinyit. Mi lehet a probléma oka? Szétszedtem hátha csak egy kondi púposodott fel de nem hozott eredményt a keresésem. Valaki tudna segíteni?
Ha nincs gyakorlatod az LCD tv javítáaában, akkor ha regényt írok sem fogod tudni kijavítani, maximum kártyacserével.
Nem tud felfutni a táp valami halálra terheli indításkor. Gondolom a háttérvilágítás nem indúl, 1 Lehet táp 2. Háttérvilágítási elektronika. 3. t-con persze még sok más is.
A vicc az az egészben hogy be tudom kapcsolni és tökéletesen működik, de amikor kikapcsolom akkor elkezd kattogni és emiatt nem szívesen hagyom áram alatt. Ja még annyit hogy az általában piros/zöld LED néha narancsszínűen villog. Olyan mintha indulni akarna az egész de mégse.
Akkor viszont óvatosan keresd meg az infravevőt, alul lesz , és csavard ki a paneljét, hogy ki tudd emelni.
Ha ez megvan akkor egy nagyon puha rongyot tiszta szeszbe mártasz, /sebbenzin nem lehet/ és csipesz segítségével tisztitsd ki a portól az "ablakát", és magának a vevőnek a "szemét" is, majd rakd össze. Kövesd a kábelét a kártyára, és nézd át a csatlakozóját. Ha abbahagyta akkor jó. Ha nem akkor ki kell vizsgálni , mert sokminden csinálhatja. az egész egyszerű érintkezési hibától kezdve sokminden lehet. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Hát ez sajna nem segített. Amúgy már be sem kapcsol csak zár-nyit a relé ahogy áramot kap.
Helló!
Van egy Funai 2000A Mk5 típusú TV-m, ami már 20 éve hibátlanul üzemelt, de most egyszercsak elromlott. Bekapcsoláskor csak a relé kattan, de nem történik semmi. Szétszedtem, nem találtam semmilyen égett, szakadt alkatrészt. A kérdésem, hogy ilyenkor mit érdemes megnézni, mi szokott leggyakrabban tönkre menni? Előre is köszönöm. A TV adatlapja innen letölthető: Bővebben: Link Üdv, mate_x
És nem trimmerpoti baj...
Sajnos nem fogok tudni így segíteni, mert az lcd- nem igazán amatőrőknek való, és ahhoz hogy segítsek, vagy kijavítsam mérnem kéne, és nem keveset.
Lehet egyébként táp....mert az infra teljesítmény kapcsoló áramköri része ott van, bár a vezérlő az nem . De sok más is.
Elsőre a C146-on meg kellene nézni, hogy van-e rajta 360v-körűl, mikor indítod.
Nézd meg, hogy nem szakadtak-e az R137-R138-as indító ellenállások. Ezen kívül érdekes átbogarászni a belinkelt doksi hibafeltárási útmutatóját is.
Köszönöm a tanácsokat, majd próbálkozom. A két ellenállás jó.
Sziasztok!
Adott egy Samsung CZ28D38N típusú tévé. Kb 12-13 éves. És elég sokat ment azóta. A készülék még működik de a kép felső részében csíkozás látható. Itt olvastam már erről a hibáról , hogy a sorkimenő körüli elkók cseréjével megjavul a készülék. Viszont van még egy problémája. Bizonyos időközönként eltűnik a kép. Hang van de 1-2 másodpercre eltűnik a kép. A Tanyán olvastam hogy képcső hibára utal. Idézem "Statisztika: 10db S56A TV bôl 10db kepcsohibas." Állítólag a képcsövön belül egy ponthegesztés rosszalkodik. Nektek van tapasztalatotok az említett TV-vel kapcsolatban? A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Szia!
Szerintem azért mielőtt lemondanál a képcsőről,előbb cseréld ki az elkókat,és jó alaposan nézd át benne a forrasztásokat is.13 év alatt ugyanis elég sok minden megtörténhet velük.
Sziasztok! Van egy Toshiba 2812DDT tipusú tv-m. az lenne a problémája hogy vízszintes piros csíkok vannak a képernyőn.Tegnap végignéztem minden forrasztást , az alaplapon is és a képcsőpanelen is. Semmi rossz forrasztást nem találtam de azért egy pár gyanúsabbat átforrasztottam.Csatlakozókat ami ment az alaplapra azokat lehúzgáltam kontaktisztítóval megfújkáltam tegnap.Gyönyörű lett a kép....de csak ma reggelig.Ma reggel mikor megint bekapcsoltam ott voltak azok a qva piros csíkok. Az benne a legérdekesebb hogyha kikapcsolom a tv-t a tv-n lévő kikapcsológombjával és visszakapcsolom kb 3mp múlva akkor tökéletesen jó...eltelik 1-2 óra vagy akár egy nap is és addig tökéletes.Aztán csak gondol egyet és csíkos.Nem láttam sehol se púpos kondit.Szerintetek mi lehet a baja?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |