Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   727 / 1274
(#) miabaja válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Igen
(#) kislacikahu válasza miabaja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Hali!

Legalább ilyet.
(#) kocici17 válasza Puklee hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Az Az alkatrész KA5q0765 sajnos könnyen meghal. De ugyanezt a hibát produkálja, a DZ803
/27v-os zeener/ DZ805 /18v-os zeener/ és ha nincs 300v körüli feszültség a C801 /220uf 450v/ kondin, akkor az NT802S /4,7 ohm-os NTC/ellenállás, is.

Kérdés, hogy merre,meddíg, és mekkora feszültségek vannak a tápnál. Ha nincs rajzod, akkor nem lesz egyszerü.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
(#) miabaja válasza kislacikahu hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

sajna nem sikerül,kevés a fény vaku nélkül,majd holnap délelőtt megprobálok normálisat csinálni napfénybe.
ez a legjobb.

P1140503.JPG

(#) kocici17 válasza miabaja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Nem semmi ide leírni, amiket ellenőrizni kell, illetve mérni, egyeseket kiforrasztva.... A rajza megérkezett, hozzád ha igaz.. ha nem akkor ide raktam a rajzát. Ha gondolod egy felsorolásban összeírom, hogy én mit ellenőriznék úgy hogy legalább az egyik lába ki legyen forrasztva, de addig nincs értelme semmi mást csinálni.

Mindenek előtt a shasszéról húzd le zöd-narancs kábelt ami megy az eltérítőre, és mérd meg, hogy nem szakadt-e, illetve egy ellenállás értéket írj nekem .

Ezután ha gondolod leírom a méricskélni valót.

10785320.pdf

(#) kadarist válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Ha rákattintasz a szövegre, akkor megindul a letöltés. Néha nézzél vissza is, ne csak rohanj előre!
(#) kocici17 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Ja jó bocsánat......meggyőztél.... az jár a fejembe, persze abból indulok ki a fofók alapján /bár nem mérvadók/ hogy a sortrafó jó.

Viszont meg tudja fogni a sortrafót, / ha minden megúszta a primer oldalon/ a szekunder oldala, az az ha ott bárhol zárlat van akkor se előre se hátra. márpedig, mivel füstölt igen zárlatos lehetett, valami.

Az az igazság, hogy szerintem ez így ....nem igazán lesz kijavítva, mert sok mindent kell visszaméricskélni /aktív, és passzív alkatrészeket egyaránt/ és nem mindet lehet távirányítani.
(#) kadarist válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Lehet, hogy a függőleges eltérítés végfoka pukkadt ki és mivel a vezérlő nem kap jelet a végfokról nem folytatja tovább az indítási procedúrát. De igen, a sorvégfok is lehet beteg és ha innen nem kap vissza értelmes jelet a vezérlő, akkor szintén ez van.

Igen....hm...hm... ilyesmi járt az én fejemben is, mivel terhelésfigyelést is végez a vezérlés, amely +, - irányban igaz, mert ha zárlat van eleve + ha szakadás, akkor meg nincs kapcsolat-.
Mindkettő miatt leállítja a +károsodás elkerülése miatt.

Küldtem egy emilt. olvasmányos.
(#) miabaja hozzászólása Jan 3, 2013 /

Köszönöm az önzetlen segítségeket kicsit ez olyan mint amikor egy gépet az utasnak kell levinnie a földre rádiókapcsolaton keresztűl
Most úgy néz ki lezuhanok
Holnap veszek elemet a multimétermbe mert lekókadt.
Addig is üdv mindenkinek.
(#) kocici17 válasza miabaja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Esküszöm neked ennyi idő alatt, ha itt van az orrom előtt, már rég ki lenne javítva, már akár névértékben is.
De így nem egyszerű a dolog, mert sok mindet kell ellenőrizni előbb, és még a sorrendje se mindegy.
És persze amikor az ember orra elött van akkor gyors mindaz amire itt 2 válasz között x időt kell várni, hogy egy mérési eredményt megtudj.

Ennek a készüléknek a hibája nem jellemzően távjavító hiba.

Sajnos nincs jobb 5 letem.
(#) Puklee válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Szóval ez a típusa 2 napja túrom a google-t és nem találtam sehol. Majd mindjárt átnézem az adatlapját. Mekem furcsa h ott a 2 ellenállásról csak 1 voltot kap akkor minek 50v-os kondi bele? am a c801 en még megvan a 300 volt körüli, fesz, onnan van lecsapolva a két soros ellenállással az ic 3 as lábára + a zenerek és a kondi. az ellenállások elég nagyok ha nem tévedek 10000 mohm darabon ként a kettő között van 152 volt. Még méregetek meg kiveszem a zenert is. A c801 kondi után elakad a fesz. azt tudom h megy az egyik lába a trafóra, meg az ic környéke a két ellenálláson amit írtam de ott már nincs fesz. Mintha gyengén melegedne a két 10000mohmos is, még akkor is ha az ic nincs benne. Gondolom ha a trafó lenne zárlatos akkor az látszana.
ja am rajz nincs sehol nem találtam :S elektrotanyán szokott lenni de ott sincs

Na várj 1 kicsit megint előveszem a rajzát, és megemésztem /lefordítom/ amit írtál, aztán írok.
(#) kadarist válasza Puklee hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Itt a fórumon is meg van a rajza. Ez a KS1A sasszi lesz: Bővebben: Link
Beazonosító oldal.
Így keresd a sasszit a típus alapján.
(#) Puklee hozzászólása Jan 3, 2013 /

Hu ez a rajz életmentő, be is határoltam az alkatrész környékét. Jól sejtettem hogy ott nem 1 voltnak kell lennie. Mert a zenert is láttam de nem akartam kivenni. De lehet ki kell, mert az ic-t eltávolítva is csak 1 voltot mérek a 3-as lábon. Persze lehet ettől nem árt ic-t is újat tenni bele
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Az az ábra, hogy a 10000mohm egy kicsit nagy lesz, és ilyen nincs. Legalábbis nem tudom te hol látsz olyant? A C801 után meg már csak a Drain van .....közte meg egy zavarszürő, de az nem szokot elszakadni??

Te milyen rajzot nézel??? mert akkora ellenállás nem létezik, amekkorát írtál.

Ennek a rajznak az a szépséghibája, hogy nem derül ki pl: a tápnál, hogy hol vannak kötéspontok a vezetékeken, mert ugyan szép az a lilás kiemelés, de az ic 3 as lába hova van bekötve ????? és az 5-ös??
Rendben van másik rajzom és azon jó. Csak ugy kiváncsi lettem, és persze a 10000 mohm az sincs.

igen a rajz után elgondolkodtam ezen (előtte is furcsa volt) csak eddig nem volt rajzom és az ellenállások szinezése nehezen látható a tvben. a panelomon r811 812 a jelölése. a két ellenállás sorba van kötve, és egy jumperon keresztül. ami a d802 lenne, megy a c802- re ahol a zener is van. nálam az r803 804 üres ami a rajzon megy a c803-ra és ezek helyett van a 811-812

Foraszd ki a zeenerek egyik lábát, és mérd ki mindet.

Ettől még szinte biztos hogy a "KA" elszált.
Kajaszünet aztán leszek.

Épp azon vagyok. kiforrasztom a két zenert és rámérek
(#) Puklee válasza Puklee hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

a dz803-at kivettem és megjelent 12 volt feszkó a lábon. meg mintha a nagyfesz résznél halk kattogás lenne

A net tele van ezzel a sasszival, úgyhogy könnyű másmilyen rajzot találni hozzá. Kattints a "Скачать схему CS-21F5R KS1A SM" feliratra

Kösz a segítséget rem már boldogulok megyek cisnálom. majd még írok üdv!

Ebben a pdf-ben pedig hibakeresési leírások is vannak.
(#) Hodinka válasza Puklee hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Idézet:
„az ellenállások elég nagyok ha nem tévedek 10000 mohm darabon ként”

Kb a száraz hegyi levegőnek van ekkora ellenállása.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Tegyük el holnap délelőtre, mert el kell mennem, és nem tudom meddig leszek.
(#) kocici17 válasza Hodinka hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

de még talán annak sem....::)))
(#) kocici17 hozzászólása Jan 3, 2013 /

Üdv mindenkinek mára húzok..

Üdv! A zenerek eltávolítása után az x. próbálkozásra felkapcsol a készülék. Kép is van de csak szürke és csíkozott. HA távirányítóval előhívom a mnüt látszik h érzékeli, de a képernyőn ugyan úgy szürke alapszín, és csíkozott. az l402 nek kicsit szétbomlott a tekercselése de nem szakadt. A zénereket megveszem bele gondolom a táp ic akkor jó lett. Am igazat adok a 10000mohm így utólag belegondolva télleg szürreális elnéztem a színeket.
Következő: »»   727 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem