Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   940 / 1272
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 14, 2014 /
 
Holnap sort kerítek a vezérlés felcserélésére, aztán majd kiderül.
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Üdv!

Úgy tűnik, hogy nem az ágyú a bűnös, mert már a TDA6108 bemenetein is elmászik a feszültség. Amikor normálisan működik, akkor 2.2V körüli feszültség van mind a 3 bemenetén, mikor rossz, akkor pedig az 1-es, és 3-as lábain 3.3V, a 2-es lábon pedig 1.9V körül alakul a feszültség.
(#) eyess válasza amplifier hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Ezt csak akkor tudod meg , hogy nem az ágyú , ha a vezérlést valamelyikkel felcseréled az a biztos.
De figyelembe lehet venni azt is amit írtál .Ebben az esetben körbe kell mérni az ic hez tartozó alkatrészeket, hogy valamelyik hibája esetleg befolyásolja az ic bemenetét.Illetve , ha minden jó , akkor mitől mászik el a feszültség .De mint korábban is írtam ennyire nem szabadna eltűnnie a zöld színnek.
(#) feri971 hozzászólása Márc 15, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Thomson 25dh89hl típ. tv-m, ami eddig tökéletesen működött, a garázsban használtam meló közben...
A napokban azt produkálta, hogy a képernyő fekete lett és a felső részén vízszintesen lett egy csík.
Hang van, csatornát vált, menü előjön csak kép nincs!
Leszedtem a hátulját esetleges kontakt hibát keresve, hátha....
Nem találtam, viszont azt vettem észre, hogy ha a sortrafón a screen-t feltekerem, újbóli bekapcsolás után előjön a kép halványan és zöldes árnyalatban, de szépen fokozatosan rövid idő /2-3mp / alatt el is tűnik.
Jól gondolom, hogy a cső elgyengült, vagy esetleg még javítható a lelkem...

Hozzáértők tanácsát előre is megköszönöm, Üdv!
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Ha felcserélem a vezérlést például a pirosat a zölddel, akkor elméletileg ugyanúgy a zöldnek kellene elmenni, ha a zöld ágyú a kontaktos. Vagy rosszul gondolom?
(#) eyess válasza amplifier hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Nem ha a zöld agyúról felcseréled a vezérlést a kékkel , és mondjuk előtte a zöld hiányzott , akkor utána a kék fog hiányozni , és a kék ágyú helyén a zöld szín a tévén meg fog jelenni.Innen fogod tudni azt , hogy cső hiba lesz , és nem vezérlés hiba.És minden szín vezérlés jó e vagy sem , és ha felcseréled , és nem fog elmenni a zöld szín a kék ágyút vezérelve , akkor biztosra veheted , hogy cső hiba lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Felcseréltem a zöldet a kékkel, a mellékelt képen látható ennek az eredménye. Közben mértem az RGB pontokon feszültséget a G 190V, B 180V, R 160V körüli értékeket mértem.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
(#) eyess válasza amplifier hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
És hol cserélted fel a képcső nyakánál ?
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Igen, ott.
(#) eyess válasza amplifier hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Pedig olyan mintha nem csináltál volna semmit.Akkor azt kellene megnézni , hogy mivel mind három szín vezérlés rendben van tegyük fel .És hogy a képcső nyakánál ahol átlátszó az üveg , hogy mind a három színhez tartózó szál világít e , illetve izzik e .
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Még direkt meg is néztem, a focimeccsen a fű színe teljesen kék volt a csere után. Ránézésre úgy látom, hogy mind a 3 egyenlő fénnyel izzik.
(#) eyess válasza amplifier hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Ok azt hiszem ez a tv olyan aminek a képcső foglalatán van a TDA , ha jól tudom, és körülötte smd alkatrészek vannak.Ezeket kellene igen csak kimérni.
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Igen, a képcső panelen van a TDA. Ami szintén érthetetlen számomra, hogy a vezérlés felcserélése után is a G ponton volt a legnagyobb feszültség. A reggeli mérésem alapján úgy gondolom, hogy már a TDA bemenete előtt elborul az egész valahol, csak arra nem tudok rájönni hogy hol? A lecke alaposan fel van adva.
(#) eyess válasza amplifier hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Azért kellene kimérni minden alkatrészt a képcső panelen.
(#) Digitalpimp hozzászólása Márc 15, 2014 /
 
Sziasztok!

Adott egy Grundig tv, típusa: T51-732/4 text. Már hónapok óta olyat csinál, hogy egyszer csak összeugrik a kép, (sötét lesz a képernyő) a hang marad, de ha egy picit megmozgatom a hátuljánál a vezetéken keresztül a panelt, akkor visszajön. Na ma jött el a nap, hogy már hiába mozgatom, nem jön vissza sehogy sem. Átforrasztottam egy-két gyanús forrasztási pontot, de semmi. Viszont olyan van, hogy eddig mikor a főkapcsolóval kapcsoltam be a bekapcsolt állapotot jelző LED előbb villant 5-6-ot utána lett folyamatos a fénye, viszont most olyat csinál, hogy villog elég sokáig és egyszer csak bekapcsol. Szerintetek mit érdemes megnézni, merre induljak el? Valami kontakt hibának indult, de most már lehet,hogy más baj is van. Előre is köszi.
(#) amplifier válasza eyess hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Minden jónak tűnik. Hibás alkatrészt lehet nem is fogok találni, mivel már írtam, hogy mikor elszíneződés után kikapcsolom majd vissza, akkor utána korlátlan ideig hiba nélkül működik. De ha 3-4 percig pihen, akkor minden kezdődik újra. Arra tudok még gondolni, hogy üzem közben a hőtágulástól valamelyik alkatrész nem érintkezik rendesen, vagy fordítva.
(#) eyess válasza amplifier hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Benne lehet a pakliban az is.Ilyen esetben egy dolgot tudsz csinálni , ha elromlik a kép , akkor a videó végfok paneljét óvatosan kocogtatni mondjuk egy csavarhúzó nyelével , és ahol esetleg visszatér a zöld szín , azt a környéket kell tüzetesen átvizsgálni..Forrasztási hiba , kontakt hiba stb miatt.
(#) Szebence hozzászólása Márc 15, 2014 /
 
Sziasztok!

Nem tudtam melyik topic-ba kellene feltennem a kérdésem, ha nem jó itt, majd áthelyezik a moderátorok, jobbat nem találam. Tanácsot szeretnék kérni... Van egy erősítős szobaantennám, 1 tekerő gomb van rajta, amivel be lehet kapcsolni + ha tovább tekerem, lehet állítani az erősítés erősségét. Azt szeretném megvalósítani, hogy ha a földközeli műsorszórást szeretnék nézni, akkor automatikusan kapcsoljon be, illetve ki az antenna. Egy ilyen szilárdtest relét vettem a feladat ellátására, viszont egy kis problémába ütköztem... Bővebben: Link
Úgy szerettem volna megvalósítan, hogy a Samsung TV USB csatlakozóját figyelem és ha bekapcsolom, automatikusan rajta van az 5V és akkor bekapcsolja az antennát a szilárdtest relé. Viszont ez az út nem járható, mert sokat használom a TV-t másodlagos megjelenítőként a PC-hez, amikor felesleges, hogy menjen az antenna is. Valami olyan jelet kellene levenni a TV-ről, ami csak akkor van, amikor a földközeli adást nézek. Nem tudom, hogy a TV-ből valahogy valami kiszedhető-e, pl ha ilyen műsort nézek, akkor valahol máshol van, vagy épp nincs feszültség, stb. TV: Samsung LE32D550
Esetleg a TV hangszóróját stabilan lehetne figyeltetni valamivel? Bármilyen ötletet szívesen veszek!
(#) Digitalpimp hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok!

Kinéztem ezt a típusú tv-t használtan: Samsung cw-29a2083

A sokat tapasztalt szakiktól kérnék véleményezést, megvegyem-e, esetleg mit kell nézni rajta, mennyire megbízható. Előre is köszi.
(#) Hurka válasza kadarist hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok!
Készítettem egy képet a hibáról, mi okozhatja?
TV típusa: Videoton TS 3354.
Köszönettel: Hurka
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) BarnaPili válasza Hurka hozzászólására (») Márc 16, 2014 / 2
 
A sorkimenő mellett a függőleges eltérítő tirisztor(?)-t nézd meg,továbbá annak áramkörét.A kicsatoló kondi is szokott megszakadni,azt is ellenőrizd.
(#) Hurka válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Szia!
Megmondom őszintén, a kapcsoláson nem látok kicsatoló kondit. A rajzot mellékeltem!
Köszönettel: Hurka
(#) Hurka válasza Hurka hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Üdv!
Úgy néz ki, hogy RL58 (melynek értéke 22Ohm 220 helyett...) egyik lábánál a forrszem fel volt szakadva. A hiba nem látszott, ugyanis egy, a panel alján található átkötés pont eltakarta.
Fél órája megy, eddig hibátlanul!
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Hurka

Módosítás:
Természetesen nem magamnak, hanem BarnaPili és kadarist kollégáknak szól a köszönet!
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) BarnaPili válasza Hurka hozzászólására (») Márc 16, 2014 / 1
 
CL 22, RL22, DL22. Őrájuk gondoltam.
(#) magery hozzászólása Márc 17, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy LG RE-29FA33PX TV-m. Az a probléma hogy ha a kontrasztot vagy a fényerőt növelem, akkor homályosodik a kép. Minimumra levéve is elég homályos. Az alap kék képernyő viszont vibrál, mintha változna a fényerő, hol világos hol nem. Javítható ez még, vagy már a képcső megy tönkre?
(#) ttindian válasza ttindian hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Sziasztok

Nem sajnál meg senki engem hogy kezébe vegye az ügyemet? Azóta is szétdobva hever az asztalon és nincs TV-em , vagyis van 3 , de 2 db túl bonyolult hogy nekifogjak megjavítani.

Kicseréltem a C408 kondít (bontottra) , elkezdett előjönni a kép aztán elment , most mar a csíkban sincs kép.

CUC7303
(#) eyess válasza ttindian hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Nem igazán azt a kondenzátort kellet volna cserélned .
Akkor sorolom ellenőrizni , és ha eltérés van cserélni . R406, R414,R416, C417,C422, C412 1000uf/35v mérés nélkül cseréld újra.És ellenőrizni még R412, R411 100 ohm potmétert, és CR419 4,7k ellenállást.Első körben ezeket mérd ki.
(#) Qeeman válasza eyess hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Szia!
Egyértelműen rövidzárlatos a képeltérítés áramköre,nem érdemes új ic ét rakni bele míg meg nem találod a zárlat okát.Azt gyanítom hogy te magad csináltad bele a zárlatot,alaposan nézd át hogy mit változtattál rajta,és miért.
(#) eyess válasza Qeeman hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Gondolom elnézted a címzettet .Legalább is biztos , hogy nem nekem szántad .
(#) ttindian válasza eyess hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Szia.
Az R406 az egy 330 ellen volt de az értéke is megvolt kicseréltem 390 , a többinek talál az értéke , 1000µF csere megvolt . Vissza kel tegyek 2 ellenállást de nem remélek javulást mivel megvoltak az értékek.
Azonkívül mertem és jó CR408, CR407.

A kondikat nem tudom merni.
Következő: »»   940 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem