Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   707 / 982
(#) Totottkaposzta24 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Egy orsós magnóbol (unitra).
(#) antikzsolt hozzászólása Okt 25, 2015 /

(#) Joe_001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Üdv!
Nekem 6 antennás van az 6 sör? Lazaaa!
(#) antikzsolt válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Antennánkét 1 sör. jó lesz az. Az asszony sem veszekedhet mert csak a wifi-t csináltad meg
(#) AZoli hozzászólása Okt 25, 2015 /

Srácok, már nyolcadszor kelek föl átállítani az órákat 2 órára, nem lehet így pihenni hogy csak egy órára feküdhetek vissza. Ti hogy csináljátok? Látom ti sem tudtok aludni, nagyon aktív a fórum.

Meg az is roppant gyanús, hogy hajnali 2:05 -kor már ilyen világos van...
(#) (Felhasználó 46585) válasza AZoli hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Hm... ezt a dolgot tovább kellene fejleszteni. Milyen jó lenne, ha egy komplett napot lehetne így elsinkófálni. Mondjuk vasárnap hajnalban visszaállítanánk a naptárt, hogy még csak szombat hajnal van... akkor állandóan szombat lenne. Egy könyvben ezt valahogy meg is valósították, már nem emlékszem hogy volt, de folyton hétvége volt... ( Sam Small csodálatos élete, Eric Knight-tól )
(#) szamóca válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Önmagunkat talán nem illő, és nem kellene like-olni, nem gondolod?
(#) AZoli válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 25, 2015 / 1

Én nem biztos hogy örülnék neki ha, itt ragadnánk az időben.

De közben elkezdett ugatni az udvaron a Watchdog hogy éhes, amitől reseteltem, és rájöttem hogy végtelen ciklusba kerültem egy hibás feladat specifikáció miatt.

Azért elgondolkodtató, hogy egy hibásan kiírt feladatot -miszerint Vasárnap 3:00 -kor állítsd vissza az órát 2:00 -ra, mindenki hibásan old meg, és ettől működik a világunk normálisan...
(#) Gery78 válasza AZoli hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Hát ez az. Azt senki nem mondta, hogy a ciklust csak egyszer kell lefuttatni.
(#) jucsaba hozzászólása Okt 25, 2015 /

A hagyományos napelemnél 50-szer nagyobb teljesítményű az új energiatermelő ablak
forrás: Prím Online, 2015. augusztus 31. 12:58
Bővebben: Link
Ha a fele igaz lenne...
A mostani napelemek hatásfoka 10-20%(tipustól függ),
namost akkor számoljunk csak ha csak a 10% 50Xesével az 500% , és még átlátszó is...
Ha még hápogni is tudna , akkor lenne igazi kacsa , így csak lószamóca ...
(#) Ghoost válasza jucsaba hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Azt irja hogy a teljesitmenye 50x-es, nem a hatasfoka!
A hatasfoknal igazad lenne/van, ..... hisz max 100% a plafon itt.
(#) jucsaba válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

A teljesítmény csak méret kérdése , mellesleg igazad van , tényleg elnéztem ...
(#) P1251500 hozzászólása Okt 25, 2015 / 3

Remélem,nem köveznek meg érte,de mégis:
(#) nagym6 válasza P1251500 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

De a fehér ember ravasz is, mert ezt eladja hosszabb takaróként.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
(#) vzoole válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Kb. 1000W/m2 a napsugárzás max értéke ideális esetben.
Ebből egy normál napelem ~15% hatásfokkal előállít 150W/m2-t.
Akkor ennek az 50x-es értéke 7500W/m2. Tehát az új technológia 750%-os hatásfokon működik...
(#) sonajkniz válasza jucsaba hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Nos vegyünk csak csodálatos 100%-ot.
Az azt jelentené, hogy az összes rájutó fényt elnyeli, és energiává alakítja. Ergo: semennyi fény nem jut át rajta.
Sebaj! Akkor majd a falakat alakítják átlátszóvá!
(#) Bell válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Egy igazi fekete lyuk lesz...
(#) sonajkniz válasza Bell hozzászólására (») Okt 26, 2015 / 1

Azt egy néger nő combjai közt hamarabb találsz!
(#) zolika60 válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Ez a történet ahhoz az ötvenes évekbeli vicchez hasonít, hogy a falu egyik végén azt mondják a vörös hadsereg katonái élelmiszert osztogatnak a másik végén meg kiderül hogy fosztogatnak. Az alap felvetést olvastam már egy éve valahol, de most nem keresem meg. A lényege az, hogy az üveg toronyházak felületén 50-100%-al több üveg felület van, mint amennyi napelemet el lehet rajta helyezni. Így azonos, vagy kicsit rosszabb hatásfok esetén is akár ötvenszeres energia nyerhető ki adott épületen. Aztán ezt valaki úgy rövidítette, hogy a fenti eredményt kaptuk. Ilyen a NET. Ezért nem árt, ha gondolkozik is az ember.
(#) Nemtudhatod válasza P1251500 hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Igaz nem vicc, csak vicces, hogy pont egy ilyen tanulatlan indián mondása maradt ránk.

Az átlagember már világosban kel nyáron, ergo nem használ mindenütt villanyt, a téli napokkal ellentétben.
Igaz a nappalok nem lesznek hosszabbak, csak estetájt egy órával később használunk villanyt (az előretolt órával) ezt kell beleszámolni az éves villanyra költött áramfogyasztással, és az indiánunk, mehet bölényre vadászni ahhoz talán ért.
(#) zolika60 válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Reggel meg annyival tovább. Szerintem kamu a nyereség.
(#) Hp41C válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Ez az érvelés kb. a 70 -es 80 -as években volt igaz. Az akkori villamos energia felhasználás jelentős tétele volt a világítás (közterületi és a magáncélú). Mára a fogyasztási szerkezet jelentősen megváltozott. A rengeteg légkondicionáló berendezés "sötétben" is fogyaszt, ha meleg van. Ugyanakkor a LED világítás terjedésével az általuk felhasznált energia jelentősen csökken.
(#) AZoli válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Idézet:
„Igaz a nappalok nem lesznek hosszabbak, csak estetájt egy órával később használunk villanyt (az előretolt órával) ezt kell beleszámolni az éves villanyra költött áramfogyasztással,”

Ez a válasz arra a kérdésre még elfogadható is lenne, hogy "Miért állítjuk nyárra 1 órával előre az órákat?" de a valódi kérdés nem ez, hanem hogy télire miért állunk vissza egy órával.
Vagyis miért nem lépünk 1 időzónával keletre, és fejezzük be az óraállítgatást?
Gondolom mert körülöttünk mindenki állítgatja, és nehéz volna követni hogy mi nem...
(#) Bakman válasza AZoli hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

A téli időszámítás az eredeti.
(#) sonajkniz válasza Bakman hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Ezt mondta Isten? Vagy maga az univerzum?
Nem emberek döntötték el a nap állása alapján?
Majd pedig tértek el ettől, az időzónákkal?
Ennyi erővel akár véglegesíthetnék is a nyári időszámítást.
(#) AZoli válasza Bakman hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Igen, azért, mert "rossz" időzónában soroljuk magunkat. (nem a földrajzi helyzetünknek megfelelőbe). Mi az hogy "eredeti"? Mitől eredeti?
Hopp, látom valaki gyorsabb volt.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
(#) sonajkniz válasza vzoole hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Idézet:
„Kb. 1000W/m2 a napsugárzás max értéke ideális esetben.”

De rendes a naptól, hogy hozzáigazította a sugárzási teljesítményét az emberek álltal kitalált mértékegységekhez.
Hiszen baromi slampos volna pl. 619W. De az angolszász mértékegységeket használókkal már jól kitolt.
(#) Bakman válasza AZoli hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Attól eredeti, hogy előbb volt az időzóna, mint a nyári időszámításra való átállás. Csupán erre értettem.
(#) Joe_001 válasza AZoli hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Üdv!
A csillagászati időhöz képest.
(#) Joe_001 válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Az univerzum a helyes válasz (A nap jobban tudja a pontosidőt mint egy közgazdász.)
Következő: »»   707 / 982
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem