Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Majd ha éhesebb leszel, könyörögni fogsz a sütikért
A zemplen.hu oldalon találtam az alábbi képet.
Az oszlopon a tablet fölötti feliratot ajánlom mindazoknak, akik még tanultak oroszul. Akik nem értik, azoknak egy kis segítség. Az alábbi szöveget másolással illesszétek be ebben a picit módosított formában a google fordítóba, állítsátok be a nyelvet oroszra, és kattintsatok a hangszóróra! Idézet: „чиллагок Хабору я”
Naggyondurva!
Nekem egy alkalommal sikerült járnom egy "orosz katonai temető"-ben, amit Újpalota mellett a szánkódombra építettek fel valamilyen film díszleteként. A pirosra festett "sírkövek" hungarocellből készültek (legalább száz, százötven!), és ezekbe égették a "neveket" bele valamilyen forró szerszámmal: - Мики Мауз - Хайрафради - Хуе Вадй, stb.
A mai fiatalok már nem is ismerik a ciril betűket, ki sem tudják ezeket a "szavakat" silabizálni.
Nem egészen, ugyanis a testvérem a suliban oroszt tanul, mint választható kötelező második idegen nyelv. Nem megy neki rosszul, de kétségen kívül az angolt sokkal jobban szereti.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2021
Nekem a matematika és fizika volt segítségemre, mikor Görögországba tévedtem mezítlábas turistaként. Mindenre fel voltam készülve, de arra nem, hogy a városnévtáblák is csak fizika, és matematika tudással megfejthetők számomra. ( ott tanították a görög betűket )
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2021
Nem akarok jós lenni, de ...
Lehet jól választott. Még vegye fel mellé a kínait és biztos nem lesz gondja a ház felújítással ...
Én ismerem a ciril betűket, csak éppen rosszul választottam el a Хайрафради-t. Addig jutottam, hogy hajráf, ami értelmes szónak tűnt. Viszont sehogyan sem jöttem rá, mi lehet az a radi Nem vagyok egy focista alkat, sohasem szerettem.
Azután jött a meglepetés, mert beírtam a fordítóba. Erre kidobja, hogy tadzsik nyelven elképesztő a szó jelentése.
Lám, lám ! Már tadzsikul is tudsz ! Ez elképesztő !
Szerbül pedig dolgozó a radi. Ne radi= nem működik (horvátul is)
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2021
Van egy általam meglehetősen nagyra becsült fórumtársunk, remélem nem haragszik meg érte...
Szerintem vele lehetne hasonlóan szinvonalas beszélgetéseket folytatni: - Laci, honnan is jöttél? - Apc. - Egészségedre. De hol laksz, ha nem titok? - APC! - Egészségedre, mondtam már. Parlagfű? - Település Hatvan mellett. - Á, apci. - Jobbulást.
Üdv!
Bizonyára vannak, akik hifis fórumokon is nézelődnek, mint néha én is. Vannak olyan fórum megjelenítők, ahol a hsz-ek alatt a beíró állandó, mintegy ars poetikája ott van, milyen felszerelése van, erősítő, hangdobozok, kábelek, szóval minden, amivel büszkélkedhet(ne). Ha jelen fórum véletlenül ilyenre alakulna, egyrészt megrémülnék, másrészt nagyjából ez lenne a hifi rovatomban alul: Harman Kardon PM665 amp. AR303 2 db, CD player: Külföldi, Nagyszoba 5x6m, Anyós -> megértő, 500W 1 fázisú kukorica morzsoló, 3 x 400 V 16 A beköttetve, 30mA ÉV relé, 100Wossal equivalent 11W enerzsi izzó mindenütt, konyhában 150W, DAC: Makacsul, szilajul, nyakasan, pajkosan ellenszegülő; gőgből ellenálló, Inverteres hegesztő trafó 2.5mm pálcáig mindent visz (saját ám az is!) Aljzatbeton: Sóder + cement + víz, Összekötő kábel: 4 x 16 mm2 + 12xD=1.5mm alu. átfeszítő a járdátlan oldali vill. oszlopról, Oszlop: Kátrányozott fenyő, Első bicikli: Orosz félverseny (már nincs meg) Ferencváros : Djokovic semmi/45 - meccslabda, Nyugdíj: Nem menni tőle falnak, Hi-Fi kocka hozzáállás: Kikezeltek, Aláírások: Senkit nem érdekel az odaírón kívül... -
Úristen! Nem tudom mit szedsz, de nekem is kell belőle!
Akkor ez is olyan, mint a kvantummechanika energiasajátérték-egyenlete:
- Há Pszi.... - Egészségedre! - ... egyenlő É Pszível (gyk. lásd itt!) - Jobbulást!
Megtörtént, még az "átkosban".
Tájékoztató újonc katonáknak, a tiszt: - ...aztán ezt az egyfázisú atombombát már nem gyárcsák. Valaki a srácok közül, halkan: - Gyártják. - Most mondtam, hogy nem gyárcsák!!! Másutt, helyen, alkalomként valaki szintén: Hatodik Lenin... valamint ...és most énekeljük el az Internacionalizmust... A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
Megkérdezték John Lennon gyilkosát:
- Miért ölte meg Lennont? - Lennon... Nem Lenin? A "Hatodik Lenin"-hez hasonló értelmes név-olvasás: "Ív Béla". Orosz nyelvtudásomból emlékszem a "raz, dva, tri" -re, ahol a "raz" valami olyasmit jelent, hogy "egyszer, először, első". Ezek szerint több, mint 100 évvel ezelőtt RazPutyin volt az első. Vajon a "mostani" hányadik?
Ideológiai oktatás:
- Elvtársak, most még csak a világ egyharmadán van szocializmus. De el fog jönni az idő, amikor az egy negyedén, egy ötödén - sőt, akár egy hatodán lesz!
5.ben volt először orosz nyelv, mindenki 5-ös volt év végén.
Minden tanévben legalább 2 hetet lázas, injekciózott megfázott voltam. Egy ilyen után visszamenve az osztály kórusban - já csitáju, on csitáju...stb. Sok év múlva jöttem rá, hogy ragoztak. Én innét elvesztettem a fonalat...Az orosz dolgozatom 80 %-ban magyar nyelven volt, orosz betűkkel. Anno még "dúltak" a Móricka viccek. Amikor az orosz tanár valami marzsicka zaty-ot mondott, mi mindig röhögtünk, szerintünk Móricka mondja hangzott el. Állítólag - lehet mondani-t jelent, de nem harapom meg az ujjamat, ha pontatlanul írom ma már.
Elvtársak!,most a gyűlés végén énekeljük el a Real Madridot! Nem inkább az Internacionálét! Ezt a két focicsapatot mindig összekeverem
Én írtam olyan orosz dolgozatot,hogy a tanár azt mondta mikor kiosztotta őket, hogy az enyém olyan rossz hogy még egyest sem tud rá adni
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2021
Lám, még az egyest sem adják ingyen! Azért is keményen meg kell dolgozni!
Azt hiszem 70 ben, egy oroszból nem brillírozó gyerek osztályzatát akarták lezárni. Tudva, hogy még faiskolába sem fog járni, továbbtanulású céllal. Csak egy szót tudott oroszul.
-Mentő kérdés. Ha megmondod, hogyan mondják oroszul, hogy fekete tábla, megkapod a kettest. Micsoda tudás! Pont ezt tudta. черная доска A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2021
Troll ON: De az már két szó. Melyiket tudta? Troll OFF.
Nekünk előfelvételis újoncoknak magyarázta hasonlatokkal az atombomba működését Baski főtörzs.
A két kritikus tömegűnél kisebb töltet összelövését próbálta szemléltetni. - Fogjanak egy 80 fokos fémlapot, öntsenek rá vizet, nem történik semmi. Fogjanak egy másik 80 fokos fémlapot, tolják össze hirtelen, az már 160 fok, és a víz azonnal elpárolog. Szakadtunk a röhögéstől és nem értette a nagy vidámságot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |