Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Állva jobban mint ülve. Megöregedés már kész.
Remélem, nem fogják rendszeresíteni.
Ahol kihagyták a NYÁK-ról ott lenne.
A 8. képkockán az nem az? Két pirosnak látszó csík van. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
Segway-es esete a mozgójárdával
Még az 1980-as években - Budapesten járva suliba - sűrűn használtam mozgólépcsőt, mozgójárdát. Napi rutinommá vált, semmilyen problémát nem okozott az egyensúlyozás. 2018 őszétől a segway-t használom napi rendszerességgel, viszont mozgólépcsős helyen évek óta nem voltam. Szépen rögzült is, hogyan kell egyensúlyoznom, irányítanom a segway-t, amikor nem fix talajon állok. Nem is gondoltam volna, mennyire rögzült. 2022 januárjában az Agria Parkban volt dolgom, gyanútlanul felléptem a mozgójárdára. Majdnem elestem, meg kellett kapaszkodnom a korlátba és oldalt kellett fordulnom! Pont úgy irányítani akartam a mozgójárdát, mint a segway-emet. Ez persze nem hatotta meg a mozgójárdát, én viszont dülöngéltem, és nagyon nem értettem, miért.
Talán kevesebbet kellett volna inni ...
Egy alkalommal, mikor Budán jártunk, realizálódott, hogy mennyire elszoktam a mozgólépcsőktől, mióta vidéken lakunk. A Széll Kálmán (Moszkva) téren elég meredek szögben lehet feljönni a metróból. Nos, én rendesen paráztam, nehogy lepereceljek a mozgólépcsőn, nem volt valami kellemes, alig vártam, hogy véget érjen. Visszagondolva kicsit , de ott akkor nagyon nem volt az.
Gyűjtöm a segway-es YouTube videókat. Itt ( ott ) keresd a humor szót.
Csak kávét szoktam inni. Írt. Idézet: „Csak kávét szoktam inni.” Abból is megtud ártani a sok
Budapest mozgólépcső lejáratnál bizonytalanul álló botorkáló idős néninek segítettem, karonfogva húztam a lépcsőre. Félúton jutott szóhoz, ő nem is akart lejönni, férjét várta. Visszakísértem, a férjet is segítettem megtalálni.
Örs vezér terén, a buszállomáson táblábolt egy vak srác. Agilis fiatal csaj odament hozzá, rövid beszélgetés után belakarolt és tempósan elindultak a metró felé.
Szegény srác alig győzte tartani a tempót, amikor odaértek egy megállóhelyet jelző oszlophoz Idézet: .„, amit mindenkor úgy kell elhelyezni, hogy mellette az akadálymentes gyalogos forgalom biztosítható legyen” Csaj egy elegáns sasszéval kikerülte az oszlopot. Nem gondoltam, hogy egy megtermett pasi ekkorát tud koppanni (az oszlopon)...
Mi a kályhára tettük ha melegíteni akartuk.
Írt, azt én is. Napközben az egyik részét (sokat), estefelé a másikat (sajnos, nem lehet sokat, mert reggel általában mennem kell).
Ki gondolta volna, hogy a PEZ adagolók talpa pont belemegy a fényképezőgépek vaku csatlakozójába?
Azt sem gondolta volna senki, hogy van valaki
, aki ilyen felfedezést tesz.
Számomra ezek után csak az a kérdés, hogy vajon hol alkalmazzák ezt a megoldást ezzel a mérettel katonai célra...
Ez nem csoda, hiszen szabvány, akárcsak az USB. Ha valakinek nincs pénze méregdrága vakura, akár így is megoldhatja. A lényeg a kompatibilitás.
Munka közben cukorkázhat a fotós és/vagy legalább ha a figurát figyeli a fotózandó alany, akkor legalább biztosan a kamerába néz.
Gyereket kell vele fotózni, ettől biztos széles lesz a mosolya
Ha valakit így fotózol, nem kell hogy gyerek legyen, garantáltan mosolyog! Az más kérdés hogy mit gondol közben..
Én kuka meg drága vakut vettem oda, mert más nem passzolt . Az ember holtig tanul.
Ennek komoly haszna van, védi a vakupapucsot. Én balga, vettem Kínából kemény hetven centért. Zsombor eléggé el nem ítélhető módon túl későn tette közzé "találmányát". Megérdemelne egy negatívot, de akkor ugrana a pozitív visszajelzés, amit kapott tőlem. Ejnye-bejnye!
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2022
Idézet: Egyúttal felső fogantyú is. Ha valaki ott akarja fogni a gépet fotózáskor. Senki nem akarja úgy, de ha mégis, erre is van lehetőség. „védi a vakupapucsot”
Sőt! Ha van némi kezdeményezőkészség, akkor lehet automatizálni a jutalmazást! Amikor exponál, akkor automatikusan dob egy cukrot az alanynak, jutalmul hogy nyugton maradt a fotózás idejére! Annyira nem is bonyolult megoldani, csak bele kell szuszakolni a cukorka adagoló testébe a mechanikát! Várom a kimitépítettbe a képeket!
Nem saját a kép, találtam, jót vidultam rajta, amikor megláttam.
A fiam ( 10 éves ) akkor szokta elővenni az anyja telefonját ( játszani ), ha a könyvtárból kihozott könyveket már elolvasta. A Gerald Durrell sorozat már legalább 4x végig lett olvasva (én is végig nyihogtam legalább 3x !!!), a Tüskevár kb. 1 órát vett igénybe és rengeteg új, nagyon jó gyerekeknek való sorozat van. De, hát ki mit lát a szüleitől ...
Az örök dilemmák egyike, mikor kettőnél több dugasztápot kellene bedugni egyszerre egy elosztóba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |