Fórum témák
» Több friss téma |
Előfordul a vezetősáv leválás, mozgatás, melegítés, vegyszer hatására.
Sokszor még külső behatás nélkül is. Nézd át, hogy folyamatos legyen az érintkezés, ahol szükséges, inkább vezetékeld át a hibásnak tűnő szakaszt.
Átvezetékelés azt hiszem nem megogható, mert a forrszem rész engedett el. Úgy próbáltam megoldani hogy kissé több forrasztó anyagot raktam rá amikor beforrasztottam az ellenállást. Nem túl esztétikus, de arra vigyáztam hogy zárlatot ne okozzon. Búgás még megvan, halkasz szól is de ennyi. Annyit még megér az ügy hogy keresek egy másik modult akár hibásat is mert van még pótalkatrészem hozzá.
Sziasztok!
Nekem is van egy RA6363 erősítőm és az a baja hogy néma mindkét oldal. Teljes hangerőn halk sistergés hallható a hangszórón de semmi más, bárhová is kapcsolom. Mit érdemes megnéznem? Köszi.
Biztosítékok épek? Tápfeszültségek megvannak?
Megvan minden tápfesz. Olyan mintha aktív lenne a némítás, csak nem tudom hol keressem.
Megoldottam a problémát. A szabályzó panelen a némító áramkörben az SR44-es 1Mohm-os ellenállás volt szakadt.
Hali. Videoton 6363s fm része nemműködik. Teljes csend. A LED ek világítanak.. tudna valaki segiteni milehet a gond? Fm modul csere ,(Aidáé jó bele?) Vagy lehet javítani? Köszi
A 7815 IC rendben ? Megvan a 15V-os tápfeszültség ?
A tápegységnél van fekete 3 lábú IC.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
Szia.
Ha van kéznél Aida, próbáld át belőle az FM modult. Először a tápfeszültségeket kell ellenőrizni.
Bocsi amatőr vagyok. És nemakarok benne kárt okozni hogy mérjem a 15 voltot. Gondolom a középső láb (kék szgeteléssel) és a maga a ház között..?. köszi az eddigi segitséget is!
Ja és egyedül a stereo LED nem világít
A 3, láb a kimenet. A középső az a test ( GND) .
Mind a kèt lábon 0-0 érték. (Multiméter egyik kábel a középsőre másik az 1es és 3as lábra külön külön és 0 0 mind2) további teendő?
Mostmár az AM modul se működik. Se LED ek se hang. Csak az erősìtő része működik. (Tape 1,2)
Mert összezártál valamit és elszálltak a biztosítékok. A trafó mögötti panelen vannak, ellenőrizd a biztiket.
Aha. elszállt a legfelső :s majd hétfőn veszek és kimérem ujra....
Találtam biztit. Megvan a 15 volt! Továbbiak? Fm modul csere?
Antenna van csatlakoztatva a megfelelő vételhez ?
Igen. Beállitások is jók....probáltam már mindent... van vétel 10es signal. Csak stereo led nemvilágit és hang nincs.
Zajzár nélkül próbáltad már? Félrehangolva nem szólal meg? Szerintem el van hangolódva a demodulátor kör
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
Próbáltam mindenhogy. Az az alap zaj sincs. ha felveszem full hangerőre akkor hallom nagyon halkan az adást.
Ez egy bontatlan vidi volt. Pecsétes. Feliratok épek.... Ugyvettem. Énszedtem szét előszőr égőcsere miatt.
Sziasztok! A képen látható alkatrész kapcsolási rajz szerint VC29 és VC24 ( RA6363S végfok ), egy fólia kondenzátor? 56K azt jelenti hogy 56 KiloOhm? Sem kiforrasztva ,sem panelban nem tudom mérni. Rossz vagy én csinálom rosszul?
Az egy fólia kondi. 56 pikofarád.
Ezek nem szoktak tönkremenni, de ha mégis az látványos.
Akkor ez láthatóan egészséges. A méréssel kapcsolatban annyit hogy a műszerem DT830-B ezt nem tudja mérni. Emellett jól összekavartam a dolgokat,mert én az ellenállás mértékegységére kérdeztem rá ami nem helytálló. Szóval ez 56 pikofarád ( a K jelzés a 10% -os tolerancia jelölése ha jól nézem )és valószínűleg jó. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
Ha nézted volna a rajzot is...
Sziasztok!
Vettem egy hete egy Videoton RA6363S-t, ám sajnos nem működik megfelelően, így segítségeteket, tippjeiteket kérném. Kidobni itthon nem engedtem, ha már pénz lett érte adva. Rettenetesen halk. Ha feltekerem a hangerőt, pedig torzítani kezd, de nem lesz sokkal hangosabb. Kicsit nézegettem a kapcsolási rajzát, és szét is bontottam, a szabályzó panel 100u és 470u elkoi már savasodnak ki, ezeket mindenképpen kicserélem, amint lesz nyitva üzlet. Szerintetek ez okozhatta a hibajelenséget? Vennék majd hővezető pasztát is a régit letörölném, ha már szétszedtem, legyen rendes
Végül kihajítottam a halkító feteket, mert összevissza halkult, búgott. Hiába cseréltem ki a szabályzón az összes elkot. Hangos, tök jó, csak a LEDek nem világítanak a rádiónál, csak néha-néha, ha matatok odabennt. Nem találtam még meg a kh okát
A modul csatlakozók is képesek ilyen hibát generálni, de az FM kapcsoló is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |