Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   90 / 123
(#) djhans válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Szia! 1N4148
(#) rozsdas111 válasza djhans hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Köszönöm.
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 13, 2016 /

Agybaj kerülget. Eredendően szólt a jobb oldala normálisan a bal néma volt. Szabályozó modulon és végfok modulokon kondik,tranzisztorok cserélve újakra. Továbbra is jobb oldal szólt bal néma volt. Most meg bekapcsolva búg és a trafó melegszik és sajnos pici füst is felszállt. remélem még nem purcant ki, időben áramtalanítottam. Biztosítékok mind megvannak jó egészségben. Merre tobább?
(#) rozsdas111 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Biztosítékok egészségének az oka hogy nem a megfelelő értéküek voltak.
(#) bekeipeter válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 14, 2016 / 1

A végfok modulok kihúzásával kezdjél...
(#) rozsdas111 válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Végfokok kiszedve is csak búg és ha nem áramtalanítom időben akkor kicsit füst.
(#) Bladex hozzászólása Márc 14, 2016 / 1

Sziasztok.

Köszönöm hogy segítettetek nekem,a Videoton RA6363S-es erősítő remekül működik,még egyszer
nagyon köszönöm a segítségeteket.
(#) rozsdas111 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Végfoko modulokon a zöld jelúek cserélve voltak, a piros jelű ki lett véve mert gond volt vele ( néma volt a készülék. Ezek előtt a beavatkozások előtt és után is csak a bal oldal működött.
Szabályozó modulon is cserélve lettel a tranzisztorok meg az eredendően zöld azt hiszem 100 Mf-os kondik. Az alaplapon pedig a végfokok közt lévők (3 darab kondi) Ezek után is az előbb említett módon működött. Most meg elnémult és a trafó melegszik.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
(#) bekeipeter válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 15, 2016 / 1

Akkor valami zárlat van a táp körben! Rendszerint akkor van ez, ha felcseréled a táp és a fejhallgatócsatlakozókat!!!! Nézd meg!!!!
(#) rozsdas111 válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

A csatlakozó a helyén van az A jelű foglalatban.
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 15, 2016 /

Ahogy nézem a biztosíték panelt kellene 0,4A , 2A és 0,8A
Ami itthon van N4A/250 ( ez a 0,4A ? )
T2A/250 ( ez a 2A ? )
van még N3,15A/250 és T6,3A/250

Ha jól értelmezem a kapcs rajzot akkor a 2A-es biztosíték a világítást biztosítja, így az most nem játszik. A világítás vezetékei és foglalata rendben vannak, de nincsenek bennük izzók.

Addig ne menjek tovább amíg nem szerzek 0,8 A -t, vagy...?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
(#) bekeipeter válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 15, 2016 / 1

A 0,8A helyett megteszi egy 230V 40W izzó is. Ha bekapcsolás után csak villan, majd kialszik, akkor minden rendben, ha izzik folyamatosan, akkor baj van, de nem okoz így kárt. Nézd meg a Graetz kockát, meg a puffereket is.

Akkor forrasztás indul, a végfokok maradjanak kivéve?

Akkor ezek szerint baj van
Az izzó nagy fénnyel folyamatosan világít. A másik kettő biztosíték nem oldott ki.
(#) bekeipeter válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Viszont, ha az izzó világít, tudsz mérni!
Ahon 0,00V van ott lesz a hiba. A Graetz kocka tönkre tud menni pár másodperces zárlattól, de kondi hiba is lehet. Ha az izzó bent van, baj nem történhet!

Akkor nyugodtan kapcsoljam be és kezdjek el mérni?
Mérjem meg az A-B csatlakozókat ? és a szabályozó tápcsatlakozójáT
Ahhoz a Graetzhez elég nehézkes lesz odaférni. Le tudom szedni a fekete burkolatot?
Gondolom a hátlapot is le kell szednem.
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 19, 2016 /

Lebontottam amennyire mertem. Hol mekkora feszültséget kéne mérnem?
A képen leírtak alapján elindulhatok? Az ugyan egy Cleopatra kézikönyvéből van, de kiindulási alapnak megfelel gondolom.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2016
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 19, 2016 /

A táp panelom nem igazán tudtam mérni.Viszont észrevettem hogy az alaplapon az A jelű tápcsatlakozó 3-4 lábánál a vezetősávról lemelegedett a védő lakk. Nem ért hozzá a merevítő bordához, de valahol ezeknél a lábaknál és a hozzá tartozó részeknél lehet a hiba forrása?
Most viszont bekapcsolt állapotban a 40 W izzóval mérve csak a 0,8V -t tudom mérni. Sehol máshol semmit. Vagy valamit nem jól csinálok?
(#) bekeipeter válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 19, 2016 / 1

A Cleopatra leírása nem jó hozzá, mert más a tápja. Ha lehúzod a tápcsatlakozót, akkor csak a graetz és a puffer lesz a tápkörben. Így nem világíthat az izzó. A puffereket is le lehet forrasztani, ekkor már csak a graetz marad a körben. Ha még mindig világít, akkor a táppanelről le kell kötni a trafó lábait, ekkor már csak trafóhiba lehet. Ha zárlatos a graezt, akkor érdemesebb nagyobb típust beültetni (Lomex [20-01-15] 25A 800V GBJ2508).
(#) rozsdas111 válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Tápcsatlakozók lebontva, pufferkondenzátorok leválasztva. A táp panelen bekötve a trafó vezetékei vannak. Izzó még mindig világít. Akkor most Megnézném hogy a Graetz zárlatos-e, de ezt hogyan csináljam!?
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 20, 2016 /

Ezzel a Graetz-el meggyűlik a bajom. Kiforrasztani azt hiszem nem fogom tudni mert kicsi a páka teljesítménye. Így beforrasztva multiméter dióda állásban végig zongoráztam a lábait és minden variációnál csak egy- egy alkalommal nem mutatott értéket.
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 20, 2016 /

Mért értékek 003 és 500
(#) djhans válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

003 az bizony zárlat.
(#) rozsdas111 válasza djhans hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Akkor a graetz hidat ki kell cserélnem?
(#) bekeipeter válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Mivel zárlatos, IGEN! (Ha gyenge a páka, egy kis gyanta csodákra képes) Én az 50W-os Weller pákámmal gond nélkül ki szoktam forrasztani mindent.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
(#) steelbird válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Ha nem kiszedve mérted, akkor nem lehet, hogy beleméred a trafó szekunder tekercsét?
Sikerült már kiforrasztani?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) rozsdas111 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Még nem, de rajta vagyok. Talán az ónszippantó segít.
(#) rozsdas111 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Szóval a fenti képeken már nincs benn a Graetz, de még halványan világít az izzó a 0.08 A biztosíték helyén.
(#) steelbird válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Mérd ki a dióda hidat, ha már kivetted. Az mit mutat?
(#) rozsdas111 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Ha segítenél hogyan fogjak hozzá!? Van rajta négy láb a következő jelölésekkel:
+ ~ ~ - és van a multiméterem két érintkező tüskéje.
Következő: »»   90 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem