Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Köszönöm! Az utolsó két mondatod teljesen meggyőzött mert ezt szeretném megvalósítani. A hétvégén fogom realizálni a tanácsokat.
Majd számolj be az eredményről, mert bennem azért vannak kétségek. Egy betonkeverő puttonynak igen nagy a tehetetlensége.
Levettem a motorburkolatot, leszereltem a műanyag ventilátor lapátot és a pajzsot is levettem. A pajzs elég vastag volt mert a belső fele kúposra van esztergálva majd a csapágyfészek található. A motor forgótengelyen kúpos fékes tárcsa található amely 8 mm oda vissza mozgása van a forgó résznél állandó rugónyomást gyakorol a féktárcsára és a tengely átfúrt furatán lemez csapszeg határolja a mozgást. Utána természetesen a csapágy van rögzítve. Lehúztam a csapágyat. csapszeget kiütöttem a mozgó féktárcsát levettem róla a rugókkal együtt. Összeszereltem és így sikerült a fékhatást kiiktatni. Tökéletes a betonkeverő puttony kifutása és alig ránt rajta. A tanácsok kielégítő volt számomra.
Sziasztok !
Vásároltam egy FVIII-64 terménydarálót.Szétszerelt állapotban kaptam.Tud e valaki segíteni , hogy a motort beszerelhessem.Nem tudom hogy kell bekötni.Van egy kapcsoló plusz egy nyomógomb és egy rövid áthidaló kábel.A motor sima csak egy 3 eres kábel jön ki belőle, a kapcsoló négy pólusú.Fotók mellékelve ! Kérlek segítsetek!
Szép estét! Ha nem vagyok pofátlan tudna nekem valaki segíteni ennek a motornak a bekötésében. Ez egy 220 V-os páraelszívónak a motorja, négy állású szabályozható fordulatszámú kapcsolója volt de én szeretném direktre legnagyobb fordulatra kötni.Kérdésem az lenne melyik szinű vezetékeket kell megtartanom hogy legnagyobb fordulaton működjön. köszönettel: josef
Sziasztok!
Kompresszort építek, és 2db 2kW légsűrítőt hajtana 1db 4kW motor. A kérdésem csupán az, hogy a 4kW 3f motor vajon 3*16A B-s kismegszakítóról üzembiztosan indítható? Csillag-delta átkapcsoló kellene? esetleg lágyindító? Vagy felejtsem el? kevés a 3*16A? Elegáns lenne egy frekiváltó, ami szépen tekeri fel, de 4kW-ra az egy vagyon. Még nem vettem motort, mert felesleges pénzem nincs, csak jó volna tudni, mit vegyek... Másik lehetőség, hogy 2db 2kW motort használok, időben eltolva indítva.. A két sűrítőhöz 1-1 motorral, de az pénzben több, meg mechanikában is. Ti mit tennétek?
Találkoztam már 3*16 A kismegszakítóról simán induló 4 kW motorral. Alapfeltétel, hogy 1440-es vagy kisebb fordulatszámú legyen. 2880-asat nem bírná ki. A csillag-delta se rossz megoldás, akár kézi, akár mágneskapcsolóval. Ha kézi, nem árt mellé egy öntartó mágneskapcsoló. Áramszünet után nem tud magától újraindulni.
Nyomáskapcsolós szabályzásnál csak az automatizált mágneskapcsolós váltás jöhet szóba. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
Szerintem ezt 3,5 Kw motor is elviszi gond csak akkor lehet ha 7bár bekapcsol 8-9 bár kikapcsol nyomáskapcsoló ha visszakapcsol.de a ha a 4 Kw Frekiváltón gondolkodol annyiért kapsz 20 A villanyórát szerintem de halgass meg másokat is
Szia! Alacsony fordulatú lesz mindenképp, 1440-re gondoltamén is, mert akkor nem kell bazi nagy tárcsákat esztergálnom hozzá. Az átkapcsolás automata mindenképp. Természetesen tehermentesítő szeleppel a nyomó ágon, hogy a kompi az mindenképp teher nélkül induljon.
Tehát 3*16A biztos elég?
2db TK200 kell rá, ahhoz kell 2kW/db minimum.. Óracsere nem jöhet szóba sajnos.
Igen.
Nekünk van egy 4Kw-os kompresszorunk, az miatt kellett kicserélni abban a műhelyben 25-ösre az automatákat. Csillagban vagy el sem indult vagy 5-6 bár környékén lefulladt. Persze ahány kompresszor, annyiféle indítási nyomatékot kér. Tehát a 4kw-os motor az jó, csak lehet hogy kell hozzá majd csillag/delta kapcsolás.
Erről beszéltem én is hogy a ki be kapcsolás lesz a gond de talán ha nyomás nélkül pörög fől akkor talán.de ehhez egy komoly automatika kell
Szia!
Az autómatikát megoldom, akár mágneskuplungokkal lebontom a kompikat felpörgésig. Motorokban ekkorákban nincs tapasztalatom, még nem használtam ekkorát. Minden esetben hozzá lehet férni a teljes tekercseléshez? Vagyis minden motor esetén ki vannak vezetve az összes kezdetek, és végek? Minden ekkora motor köthető csillagba, deltába? Vagy eleve így keressek? köszönöm!
A 4KW-os mototrok már delta motorok 400v-os hálózaton, (az adattábláján rajt van) csillagban csak rövid ideig működhetnek. Egy valamire való motornál mind a hat kivezetés kint van, de vásárláskor minimum kiderül.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Szia!
Köszönöm!
Szervusztok!
Bocsánat előre is, ha hülyeségeket kérdezek: Ennek a motornak most mekkora a fordulatszáma? Mert a táblázat fenti részén 1725 rpm van, alúl meg 86. Most akkor mennyivel pörög a pecke? Másik kérdés, h ha jól látom ez 110V-os motor. Ezt lehet úgy hajtani, h készít hozzá az ember egy elektronikát, amin van egy pótméter és ha letekerem teljesen, akkor áll a motor? Tehát vezérelhető-e 0-max fordulatig, vagy a 0 és nagyon alacsony fordulat károsíthatja-e? köszönöm
Magának a motornak a fordulata 1725, de ekkor az áttétel kihajtásán a tengely 86-ot forog.
köszönöm, még egy kérdés. Ha jól tippelek, akkor az áttétel az a motor előtt lévő dobozka. Azt ezekről le lehet szerelni? Nekem az 1725-ös fordulatú motor kellene önmagában...
Nem tudom így ránézésre eldönteni, hogy a motorrész első pajzsa külön van-e az áttétel háztól. Ha igen akkor leszedhető. De miért nem keresel külön motort?
Keresek én, csak nem találok.
120 Volt, 1725 rpm-es motort tényleg nem könnyű találni. De ha megelégszel 230 V 1880 rpm-es motorral is, akkor azt kapsz boltban.
háát biztos én vagyok a béna, de a boltban az 1 fázisú legkisebb fordulatú 40eFt
A másikból találtam 15eFt-ért. Esetleg nem tudtok ajánlani még, jó bontott is csak ne legyen leharcolva külsőleg (rozsda meg ilyenek), 1000-1500 fordulatú erős, csendes kis motorka kellene.
Szerintem ha pontosítanád az erős szót, lehet közelebb kerülnél a megoldáshoz.
Ha nyákfúró akkor a 30 W is sok, ha rönkvágó körfűrész lesz, akkor lehet 10 KW os is, az erős. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Igazad lehet, elnézést. 5-7Nm-es-re gondoltam, de nem tudom ez teljesítményben mit jelent
és úgy nézem elegendő lehet a max 600 ford/perc is..
Az majdnem 1.5 KW 1800 fordulatnál...
akkor a 600as fordulatú az 0,5kW ezek szerint?
Aszinkron motoroknak szabott fordulatszámai vannak, attól minimális mértékben lehet frekvenciaváltó nélkül eltérni. A tied 60 Hz-es motor (USA?). Ennek a hazai megfelelője 1450 fordulat. Szabályozni legfeljebb ventillátornál vagy szivattyúnál lehet. Ha megírnád a felhasználás célját, hamarabb tudunk segíteni.
Idézet: „akkor a 600as fordulatú az 0,5kW ezek szerint?” Ha elosztjuk hárommal, akkor igen. Idézet: „Ha megírnád a felhasználás célját, hamarabb tudunk segíteni.” Ezzel maximálisan egyetértek, mint minden más hasonló esetben is Van az a része a dolognak, hogyha nagyságrendileg 600 fordulatot szeretnél, akkor olyan tekercselésű motort ritkán kapsz "boltból/polcról", vagy áttételezni kell a hajtást... |
Bejelentkezés
Hirdetés |