Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Idézet: Egy kollégám ugyanezzel a felállással alakította ki a fűtését csak amikor arról beszélgettünk, hogy mindenhol sikerült e azonos szinten vinni az ötrétegű csövet a radiátorokhoz kiderült, hogy hullámvasúthoz hasonló volt a csövek fektetése. Hát ember legyen a talpán aki abból kizavarja a légzárványt. Ilyen hibákba esnek a padlófűtésnél is akik ilyen ötrétegű csövet használnak és a térhálón taposgálva a csövet betonoznak, olyan hullámokat hagynak hátra, hogy abból is művészet kizavarni a levegőt. „A rendszer ötretegu csovek, aljaztban, falban vezetve.”
Ez a radiátor beszabályzás nemigen szokott első körben 100% -ban összejönni. Fogalmazhatjuk úgy is, hogy többször el kell végezni, hogy jó legyen. Zárd el a felső csappal az összes kazánhoz legközelebbi radiátort, és a legtávolabbit hagyd csak nyitva. Ha úgy teljesen felmelegszik, biztos, hogy még szükséges a finomhangolás. Jómagam is csak többszöri próbálkozással kísérleti úton tudtam beállítani a rendszert.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2024
A vízhiány kapcsoló végül is nem a szivattyú szállító teljesítményét ellenőrzi le hanem a rendszer tömörségét és minimális nyomását a működéshez. Ha a szivattyú szállító teljesítménye nem lenne kielégítő akkor a fűtési előremenő víz hőmérséklete a hőcserélőben túlmelegszik és a fűtővíz érzékelője a túlmelegítés hatására hamarabb lemodulálja vagy ki is kapcsolja a főégőt.
Nyomáskapcsoló rudazat nem kapcsolja a mikrokapcsolótSziasztok!Van egy 1.240 FI készülékem (csak fűtő). Folyton vízhiány hibára áll ki. Valóban, a diferenciál nyomáskapcsoló rudazata nem éri el a mikrokapcsoló karját és nem kapcsolja. Cseréltem benne membránt is és kapcsolót is. Még ezek után sem kapcsol csak néha. Kijön a rudazat, de csak feléig és az ujjammal megnéztem elég gyengén tolódik ki. Már a kapcsoló karját annyira ráhajtottam, hogy ha egy kicsit is kijön kapcsolja, de így is 10-ből 5 ször kapcsol talán. Mi lehet még a probléma? Annyit még tudni kell hogy nyitott rendszerű a fűtés, és a nyomás olyan 0.5 bar mivel kb 5-6 méter magasan van a tágulási tartály a padláson. Ezt nemrég csinálja, 18 évig jó volt. Amúgy a kazán jó állapotú, nem viszonylag keveset ment mert a vegyes kazánnal is fűtünk. Válaszokat előre is köszönöm!
Szia! Talán a szivattyú nem szállít eleget a segédfázis kondenzátorának kapacitásvesztése miatt. ITT lehet kapni de ha 2.5µF kellene az is van.
Köszönöm, holnap ki is cserélem és megnézem mit produkál.
Ha eddig jó volt és semmin nem lett közben változtatva és a vízhiány vagy rendszer nyomás kapcsoló membránját és a hozzá tartozó mikrókapcsolót is cserélted (de nem kellet volna a kapcsoló karját görbigetni) akkor nem nagyon marad más hátra az áramláshiány normalizálásához. Ha zárt lenne a rendszer és lenne tágulási tartály akkor ennek a kapcsolója mindig zárni tudna az előnyomás meglétekor de így a szivattyú ha teljesíteni tudja azt az áramlást ami elegendő nyomást hoz létre ennek a kapcsolónak a kapcsolásához így az elektronika engedélyezi begyújtani a főégőt ellenkező esetben ez nem történik meg.
Először kicserélem a segédfáziskondit, megnézem így mennyire tolja ki a membrán a rudat és milyen erővel. Ha javult akkor vissza alakítom a mikrokapcsoló karját vagy visszarakom a régit és hadszóljon.
Halihó!
Sikerült megjavítani a készüléket. Az volt a gond. Kondicsere után erőteljesebben tolta a rudazatot a mikorokapcsolónak és ráadásul kijött teljesen. Visszaállítottam eredetire a kapcsoló karját is. Tökéletesen működik már tegnap dél óta. Köszi a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |