Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   84 / 84
(#) VIM válasza istnag hozzászólására (») Dec 5, 2024 /

Idézet:
„A rendszer ötretegu csovek, aljaztban, falban vezetve.”
Egy kollégám ugyanezzel a felállással alakította ki a fűtését csak amikor arról beszélgettünk, hogy mindenhol sikerült e azonos szinten vinni az ötrétegű csövet a radiátorokhoz kiderült, hogy hullámvasúthoz hasonló volt a csövek fektetése. Hát ember legyen a talpán aki abból kizavarja a légzárványt. Ilyen hibákba esnek a padlófűtésnél is akik ilyen ötrétegű csövet használnak és a térhálón taposgálva a csövet betonoznak, olyan hullámokat hagynak hátra, hogy abból is művészet kizavarni a levegőt.
(#) Régi motoros válasza istnag hozzászólására (») Dec 5, 2024 /

Ez a radiátor beszabályzás nemigen szokott első körben 100% -ban összejönni. Fogalmazhatjuk úgy is, hogy többször el kell végezni, hogy jó legyen. Zárd el a felső csappal az összes kazánhoz legközelebbi radiátort, és a legtávolabbit hagyd csak nyitva. Ha úgy teljesen felmelegszik, biztos, hogy még szükséges a finomhangolás. Jómagam is csak többszöri próbálkozással kísérleti úton tudtam beállítani a rendszert.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2024
(#) VIM válasza istnag hozzászólására (») Dec 6, 2024 /

A vízhiány kapcsoló végül is nem a szivattyú szállító teljesítményét ellenőrzi le hanem a rendszer tömörségét és minimális nyomását a működéshez. Ha a szivattyú szállító teljesítménye nem lenne kielégítő akkor a fűtési előremenő víz hőmérséklete a hőcserélőben túlmelegszik és a fűtővíz érzékelője a túlmelegítés hatására hamarabb lemodulálja vagy ki is kapcsolja a főégőt.
(#) bepa hozzászólása Hé, 18:21 /

Nyomáskapcsoló rudazat nem kapcsolja a mikrokapcsolót

Sziasztok!
Van egy 1.240 FI készülékem (csak fűtő). Folyton vízhiány hibára áll ki. Valóban, a diferenciál nyomáskapcsoló rudazata nem éri el a mikrokapcsoló karját és nem kapcsolja. Cseréltem benne membránt is és kapcsolót is. Még ezek után sem kapcsol csak néha. Kijön a rudazat, de csak feléig és az ujjammal megnéztem elég gyengén tolódik ki. Már a kapcsoló karját annyira ráhajtottam, hogy ha egy kicsit is kijön kapcsolja, de így is 10-ből 5 ször kapcsol talán. Mi lehet még a probléma? Annyit még tudni kell hogy nyitott rendszerű a fűtés, és a nyomás olyan 0.5 bar mivel kb 5-6 méter magasan van a tágulási tartály a padláson. Ezt nemrég csinálja, 18 évig jó volt. Amúgy a kazán jó állapotú, nem viszonylag keveset ment mert a vegyes kazánnal is fűtünk.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) VIM válasza bepa hozzászólására (») Hé, 18:54 /

Szia! Talán a szivattyú nem szállít eleget a segédfázis kondenzátorának kapacitásvesztése miatt. ITT lehet kapni de ha 2.5µF kellene az is van.
(#) bepa válasza VIM hozzászólására (») Hé, 19:05 /

Köszönöm, holnap ki is cserélem és megnézem mit produkál.
(#) VIM válasza bepa hozzászólására (») Hé, 19:31 /

Ha eddig jó volt és semmin nem lett közben változtatva és a vízhiány vagy rendszer nyomás kapcsoló membránját és a hozzá tartozó mikrókapcsolót is cserélted (de nem kellet volna a kapcsoló karját görbigetni) akkor nem nagyon marad más hátra az áramláshiány normalizálásához. Ha zárt lenne a rendszer és lenne tágulási tartály akkor ennek a kapcsolója mindig zárni tudna az előnyomás meglétekor de így a szivattyú ha teljesíteni tudja azt az áramlást ami elegendő nyomást hoz létre ennek a kapcsolónak a kapcsolásához így az elektronika engedélyezi begyújtani a főégőt ellenkező esetben ez nem történik meg.
(#) bepa válasza VIM hozzászólására (») Hé, 19:56 /

Először kicserélem a segédfáziskondit, megnézem így mennyire tolja ki a membrán a rudat és milyen erővel. Ha javult akkor vissza alakítom a mikrokapcsoló karját vagy visszarakom a régit és hadszóljon.
(#) bepa válasza VIM hozzászólására (») Sze, 20:00 /

Halihó!
Sikerült megjavítani a készüléket. Az volt a gond. Kondicsere után erőteljesebben tolta a rudazatot a mikorokapcsolónak és ráadásul kijött teljesen. Visszaállítottam eredetire a kapcsoló karját is. Tökéletesen működik már tegnap dél óta.
Köszi a segítséget!
(#) VIM válasza bepa hozzászólására (») Sze, 20:32 /

Ügyes vagy!
Következő: »»   84 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem