Fórum témák
» Több friss téma |
Hírek » RFID-chipekkel a friss élelmiszerekért RFID-chipekkel a friss élelmiszerekért
Beküldte: Topi, idő: Dec 27, 2007, forrás: SG.hu - Balázs Richárd
Karácsonykor sok családban a bejgli mellett gyakran kerül hal is az asztalra. Azonban korántsem mindegy, hogy milyen és hogy friss halat vagy húst vesz-e az ember. "A QPCR egy olyan molekuláris biológiai eljárás, amelynek köszönhetően nagyon gyorsan kimutatható, hogy hány és milyen típusú baktériumok vannak egy adott termékben. jelenleg egy ilyen mikrobiológiai vizsgálat még nem ritkán 3-4 napig is eltart. Reméljük ezt az időt sikerül majd akár 4 órára is lecsökkentenünk" - közölte Matthias Kück. A Chill-ont az Európai Unió összesen 101 millió euróval támogatja, további ötmillió eurót cégek adtak össze. Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
Írta: Ant, Idő: Dec 30, 2007
Esetleg ha minden egyes termékben lenne rfid chip, és a háziasszonynál is egy azonosító. akkor bizti, hogy nincsen gubanc. :jump: Feltéve, ha meg lehet bízni az előállítókban... Írta: mandarin, Idő: Jan 2, 2008
"Drágám! Abból a 0x7C2A kolbászból vegyél már még egy szálat, nagyon fincsi volt!" :D Írta: oldman, Idő: Jan 5, 2008
Majd ezt is hamisítják és továbbra is a kutyapróba lesz a dönző (Ti ha a kutya felfordul, nem biztos hogy ehető) És mnden ABC -ben árulnak majd leolvasót? Írta: daniel, Idő: Jan 30, 2008
tenyésszenek ki olyan halakat, amiknek a génjeibe bele van kódolva, ha fél napnál régebben döglöttek meg akkor foszforeszkáljanak vagy villogjanak pirosan |
Bejelentkezés
Hirdetés |