Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 100W-os végfok építése

Témaindító: marco, idő: Aug 26, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 9
(#) Góré88 válasza gb197 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

HY!
Igazat tudok neked adni, de ezek eddig is kész tények voltak, de sok gyári 5.1-be is így hidalják a mélyet. Meg találkoztam sok olyan cuccal PL:régebbi autós erősítő amiben még nem volt fázisfordító. De ha nem hallatszik rajta a változás akkor miért ne lehetne jó? Végül is a gyári cuccoknál nem lehet jobbat max: szebbet csinálni. Ha már ott is így hidalnak akkor mi miért ne?
Üdv: GÓRÉ88
(#) gb197 válasza Góré88 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Hello.
Valóban, a gyártók többsége ezt a megoldást választja, mert ez az olcsóbb és egyszerűbb. Persze azok között is van aki a helyes megoldást kínálja.

002.JPG

(#) Doncso válasza gb197 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Én tudom, hogy nem nagy szám a kapcsi, ezért írtam, hogy megnézném én szkóppal azt a 100W-ot mondjuk 20Hz-en, nem is én ajánlottam.

HY!
Akkor azt mondod, hogy ez akár működhet is? (kép)
Csak megfordúlt a fejemben.

ötlet.jpg

(#) gb197 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Egyébként nem a tápáram vezérléssel van a hiba, hanem az ic-vel, a 2030 sajnos gagyi, veszett dolog vele foglalkozni.
Hallottam már jól muzsikáló hasonló kapcsolású végfokot, de az Nacional S. ic-vel volt megépítve. Sőt, hozzáteszem műveleti erősítővel is lehet tápáram veréret kapolást csinálni, ami mellesleg veszett jól szól.
(#) gb197 válasza Góré88 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Sajnos nem jó, egy szikra hang nem jön ki belőle. Az OPA kivezetéseit nem lehet felcserélni.
Itt a helyes aplikáció invertáló és normál üzemre.
Az előző rajzon azonos ic van bekötve invertáló és normál üzemben, ezzel küszöbölik ki az erősítő csoportfutási idejét. (reakcióidő)

003.JPG

Hálásan kössz
(#) lapose válasza Góré88 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Szia!

Ez a kapcsolás rossz! Alapvetően az a gond vele, hogy a tranzisztorok C osztályban üzemelnek, ennél már a tápáramvezérlés is jobb!
(#) lapose válasza gb197 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Szia!

Én nem írnám le annyira a TDA sorozatot! Nem véletlen az hogy már ezer éves, de még mindig használják!
Az igaz, hogy a minősége csak átlagosnak mondható!
Viszont az adott tápfeszre egyszerű megoldásként nincs jobb megoldás!
Ha szeretné valaki felturbózni a kapcsolást, az IC-t ki kell cserélni LM1875-re, és esetleg külső fázisfordítót kell hozzá használni!
Ilyen kis tápfeszre esetleg még a texas erősítőjét érdemes hidalva megépíteni, de már az is bonyolultabb!
(#) gb197 válasza lapose hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Én csak a 2030-at írtam le, mivel annak valóban rossz a hangja. Használtam tda1554 -est, 2005 öst, hídban nagyon jó hangot produkál. Sok panelt raktam össze 7293 és 94el is, tök szuper.
Az LM 1875 pedig túl jó ilyen házi használatra, ahhoz már hangfal, hangfalkábel , interkonnekt és műsorforrás is normális kell.
(#) lapose válasza gb197 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Szia!

Nekem pont fordított tapasztalataim vannak az autók számára gyártott 12V-os IC-kel.
A TDA2030-40-50 sorozatnak fakóbb ugyan a hangja, de számomra nem olyan idegesítő, viszont az autós IC-k közül többel úgy jártam, hogy első meghallgatásra jobb volt, de fél órán túl már ki kellet kapcsolnom!
Az LM1875 szerintem is nagyon jó, ráadásul nagyobb feszültségre is használható, és nem is drága!
(#) gb197 válasza lapose hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Hello.
Az autos ickkel még a 90-es években foglalkoztam, mikor Crescendo majd később Piret erősítőm volt. Az akkori rendszerembe ezek a hídas erősítők nagyon jól szóltak, vertek mindent. Azóta nem építek velük, régi fejlesztések, ma már sokkal jobbat csinálnak.
Az erősítők hangkarakterében nagy künbségek vannak még a high end cuccok között is, sokszor nehéz megítélni melyik a jobb, csak egyszerűen halljuk a künbséget. S a künbséget a legutolsó kábeldarab is befolyásolja, és sokminden más is.
(#) cuprik válasza koboraram1221 hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

szia ennek az erősítőnek a kapcsolási rajzát és a panel rajzát el tudod küldeni??.Köszi szépen előre is.
(#) Doncso válasza cuprik hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Bocsi, de egy 2007 Augusztusi hozzászólásra reagáltál
(#) dbase válasza cuprik hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

(#) lapose válasza cuprik hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

(#) lapose válasza dbase hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Szia!

Változatok egy témára.
(#) dbase válasza lapose hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Te is legalább segítetted és nem fikáztad.
(#) (Felhasználó 25054) hozzászólása Jan 20, 2009 /

IC-s végfok nem végfok!! Hanem gitárhoz torzító!
(#) szamóca válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Ez így kategorikusan kijelentve, azért nem igaz!
(#) agressiv válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Mekkora szöveeeeg Ez tetszik.
(#) (Felhasználó 25054) hozzászólása Jan 21, 2009 /

Manky gondoltam hogy neked tetszeni fog xD . De ez így igaz kivéve a digitélis ic-ket!
(#) agressiv válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Maradjál már a Digitális recsegőkkel. Elég, ha a zene magasfrekvenciás mintákből áll, nem hiányzik az, hogy még az erősítő is szétszaggassa a zenét.
(#) (Felhasználó 25054) hozzászólása Jan 21, 2009 /

Hát te beteg vagy mennyibe van egy digitális végfok 500eft fölött PL.: outline nézzed meg és a kvantalasi zaj később hallod meg mint a brummot nem beszélve a jel/zajról meg a dinamikáról minnél kisebb az alap zaj annál nagyobb a dinamika meg a jel/zaj. Most nem az 1500ft-os 100W digitális ic-ről beszélek. Hanem pl egy 15eft-osról ami tud 50W-ot meg 0,00001% THD-t.
(#) agressiv válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Az legyen inkább 0.1%
(#) (Felhasználó 25054) válasza agressiv hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

1 nullával elírtam egyel kevesebb kel a tizedesvessző után
(#) agressiv válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Egy digitális hulladéknak sosem lessz olyan hangja mint egy jó tranzisztorosnak.
(#) (Felhasználó 25054) hozzászólása Jan 23, 2009 /

xD sajnos de vagyis analóg nem lesz belőle de a nagyon nagy frekis mintavétel és az analóg közt már egy jó fülü se hallja a külömbséget viszont a zajt az analógba a digitálishoz képest még a bot fülü is meghallja
(#) agressiv válasza (Felhasználó 25054) hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Attól, hogy a te konzervbozod zajos nem mindenkié olyan xD
(#) (Felhasználó 25054) hozzászólása Jan 23, 2009 /

Elárulom de ne mond el senkinek hogy a tied is ku**a zajos egy digitálishoz képest ugyanis ha 5 V-ra ráül egy kis zaj az attól az még logikai 1 és a hőmérsékletből származó termikus zajt te soha az életbe nem hallod ha csak nem a dobhártyád helyére teszik a membránt a kvantálási zajt szintén nem fogod hallani a mintavétellel kapcsolatban meg a !! Ahogy már mondtam ha pedig a zajt nem -20dB-en tartják hanem -40dB-en akkor nagyon megnől a dinamika. Nem mondom hogy kifizetődő otthonra egy olyat építeni de az tény hogy jobbak ebből a szempontból mint az analógok a tóbbit meg ugyse hallod meg talán egy páran Megint nem a TDA-ra gondolok se STK se egyéb ócskaság
Következő: »»   7 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem