Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 110V az asztal fémszerkezetén

Témaindító: w5k, idő: Máj 13, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) w5k válasza Rumcájsz hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Köszi, megoldódott a prblm.

(#) Gafly válasza w5k hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Esetleg elárulod a megoldást?
(#) VIM válasza w5k hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Meg ne mond! Imádom a "sovinisztákat"! Lehet jobban izgultunk mint Te, de nem érdekes. A fő az hogy nem ráz az asztalod! Üdv.:VIM
(#) inborn hozzászólása Máj 18, 2009 /

Nem valószínű, hogy elárulja.
Vagy, beír valamit, aminek köze nincs a dologhoz.
(#) w5k válasza inborn hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Úgy inborn, mint VIM fórumtársam már bizonyította műveltségét, és igen magas szakmai képzettségét korábban is, teszi ezt most is( mondd egy d-vel).

Kolléga mindent leírt:
"Javaslom az összes készülék eltávolítását minden dugaljból"
"A hiba megszünt ha a PC dugvilláját forditva dugtam be"

Üdv, nagytudású, villanyszerelésből igen magasan képzett kollégáim.

(#) w5k válasza VIM hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

meg mondtam az elején, hogy vagyok a villanyszereléshez, ennek ellenére milyen hozzászólások érkeztek?

(#) proba válasza w5k hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Ezek után már te is értesz a villanyszereléshez. (Csak a PC dugót kell megfordítani.) Az a kár hogy a hozzászólás többi részét figyelmen kívül hagytad,és ezért akár az életeddel is fizethetsz.
(#) kovacspista válasza w5k hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Sértőek a megnyilvánulásaid! Amiket mi itt leirtunk, belettek volna tartva, ez elő sem fordulhatott volna!
De csak tudatom veled, hogy a hibát NEM
javitottad ki és ha igy állsz a dolgokhoz előbb utóbb
nagy bajban leszel!
(#) inborn válasza kovacspista hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

„Cé” típusú hozzáállása van.
Mindenkinek legyen lelkiismeret furdalása, mert neki gondjai vannak.
(#) Moderátor hozzászólása Máj 19, 2009

Ha esetleg valahogyan kipattan egy szikra valamerre, akkor a testileg feltehetőleg felnőtt emberkék szellemileg miért nem nőnek fel olyannyira, hogy ne kezdődjön el lassan a sárdobálás, illetve a kialakulni látszó tűz folyamatos táplálása?!?

Ezen hozzáállás előtt mindig is értetlenül álltam...

Mostantól bárminemű rosszindulatú hozzászólás után zárolom és törlöm az egész témát.
(#) Rumcájsz válasza inborn hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Elárulta mi volt a hiba oka. Azért idézett tőlem. PC táp kondi szivárgó árama (de szerintem a védővezető is szakadt vagy a nem volt összevéve a nullával. Én jobban körbenéznék azért és kiépíteném megfelelő EPH-t).
proba nagyon velősen leirta az okozatot, valóban nem gyerekjáték a szivárgó áram! Az érintévédelemmel súlyos gondok vannak Nálad! Szakembert hivj és javittasd meg!

Szal téma lezárva!
(#) inborn válasza Rumcájsz hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Gondolom a választ nem nekem szántad.
Ugyanis, az első pillanattól kezdve a védelem hiányára, meghibásodására hívtam fel a téma nyitójának figyelmét.
Teljesen egyértelmű volt, hogy így van.
Rajtam kívül többen is ezen a véleményen voltak.
Próbáltam rávezetni az illetőt, hogy az kevés, hogy a FI relé a falon van, ha rosszul van bekötve.
A figyelmeztetésemet támadásnak vette. Szerintem nem én vagyok, aki a dolgokat elcseszte.
Mindenki hibázik. Nem is ezt furcsálltam. Mikor megértette, hogy mit nézett el, engem kezdett hibáztatni.
Ennyi történt.
(#) baloghzoli1 válasza w5k hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

De ettöl még a földelés nem gyógyult meg.Ez csak a fájdalom csillapitó volt(a PC dugó forditása) :yes:
(#) kovacspista válasza (») Máj 21, 2009 /

Mi csak megpróbáltuk a " fejét az asztal fölé
emelni"
(#) w5k válasza inborn hozzászólására (») Máj 25, 2009 /

Mégegyszer átolvastam a hozzászólásokat, elnézést kérek mindenkitől, Tényleg.
Elnézést kérek a sértő megjegyzésekért, amelyeket Vimnek és inbornnak szántam, és amiket többen magukra vettek.

Másodjára elolvasva lett világosabb ,miről írtak a kollégák.

Belátom, a lámpázás eredménye az, hogy a védelem nem szólalt meg. Azért, mert ez a helyiség egy melléképületben van(bár látszólag a pc dugó orvosolta a problémát) és ide bizony alumínium vezetékek lettek még akkor szerelve, és nem tudom, a villszer. hogy kötött rá. Csak annyit, hogy kötődobozban a hőszig. alatt.
Sokat tanultam az esetből.
A melléképület át lesz vezetékezve, meg fogom írni, mi lesz az eredménye.

Köszönöm mindenkinek.

ugyanitt villanyszerelést vállalok
(#) scooby_ válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Nekem földelés nincs is a műhelyemben
És sajna nem is tudok levezetni...
Mondjuk,nem is muszáj,nekem fa asztal van 1 konektor,és ahhoz a dekopírfűrészhez,meg fúrógéphez annyira nemszükséges a földelés(maguk a szerszámok sem földeltek,MADE IN CHINA )
Ha megráz...nekem a hátammögött lévő radiátor lesz a fájdalom csillapító :shocking:
(#) baloghzoli1 válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Ha nincs földelés ,akkor a hegsztötrafó,betonkeverö ott azért felejtös szerintem ; -)
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 6, 2009 /

Szia! A biztonság kedvéért én helyileg csinálnék
egy földelést és akkor nem kell nézegetni, hogy
mi üzemeltethető a dugaljzatról vagy mi nem!
(#) proba válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Lehet ,talán biztonságosabb a semminél,DE a végső megoldás a helyes földelési rendszer kialakítása.
Én nem merem azt állítani hogy egyszerű eszközökkel olyan földelést készítek amin keresztül egy az áramkör védelmét ellátó kismegszakító leold mindenféle időjárási viszonyok között.Ha ezt nem tudja garantálni akkor már megkérdőjelezhető a hasznossága.A fázis a készülékházon marad testzárlat esetén . Baj esetén nem mentség, hogy a semminél jobb volt.
(#) scooby_ válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Akar a nyavaja maltert keverni meg hegeszteni
Nekem elég ha a dekopírfűrész meg a forrasztópáka üzemel rajta
(#) scooby_ válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Mire gondoltál,hogyan csináljam?
De aztán lehet van is földelés,csak nemtudom milyen színü,mert ez régi épület,nemtudom milyen színünek kell lennie.
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

szia! A régi épületekben általában piros, de gyorsan
hozzáteszem, ez nem biztos! Találkoztam már
olyan épülettel, ahol minden piros volt vagy akármilyen
színű. A földelést úgy gondoltam, hogy fogsz egy
2 m hosszú colos horganyzott csövet és levered valahol a
fal közelében. Veszel 8-as anker, amit ráhegesztesz
a levert csőre. A falba beteszel egy 100 x 100 as
dobozt, amibe alumax segítségével hozzá kötsz egy
ld-sárga 10-es MKH vezetéket. Az egyetlen konnektort leszereled és egy mini házi elosztóba viszed. Ebben
2 db furatos sín van. Az egyikre a 0-át és a zöld-sárgát
is bekötöd. Ha nem teszel FI relét akkor a két sínt kösd össze, amire bekötötted a védelmet és a 0-át az lesz a
védelem sín, a másik a 0 sín. A fázisra egy kismegszakítót javaslok. Ha raksz FI relét a két sínt ne kösd össze. amire kötötted a 0-át és a védelmet, arrol egy kék szálat a FI relé 0 pontjára és ugyanerre az oldalára a másik bekötési pontra a fázist. A 0-val szembeni üres pontot az üres sínre, ez lesz a 0 sín, a fázissal szembeni pontot pedig a kismegszakítóra.Ez utóbbi a jobb megoldás. Ha igy kialakítod a védelmet, akár a lakást is biztosithatod vele nyugodtan. Ha rászánod magad és nem szakmabeli vagy akkor tóbb kérdés is felmerülhet, de irj nyugottan segítek!

Szia!
A dobozkába ahova a konektort kötötem,ott volt 1 piros vezeték.
Ha rákötöm a fázisra és a piros vezetékre a lámpát elvileg világítania kell,feltéve ha az télleg földelés.

Nem volt egyszerű bekötni a konektort,mindent végig áram alatt,3 fázis volt,2 szabad 1-en pedig két lámpa van rákötve,és 1 0-a van.
Mind a 2 levolt szigetelve.
Lámpával próbálkoztam(elöte fázisceruzával).

A piros vezeték fura ilyen rojtos burkolattal van befedve,és valamiért összevan kötve,az meg fekete szigetelőszealaggal,ami hasonló mint a régi sebtafaszszalag,nemtudom tudod-e miröl beszélek,piros tekercsen lehetett kapni és drapp szine volt

Szia! Igen tudom miröl beszélsz! Ez a vezeték tipus
a II.világhábotúbol maradt német vezeték. Ez azt jelenti
,hogy nagyon idejét mult a rendszered! Ha a piros földelés,
valóban világitani kell a fázishoz képest. Össze kellehe hogy kötvelegyen a 0-val. 3 fázis van, vagy 3 vezetékben
az az 1 fázis. Ha 3 fázis van, akkor ott 400 V van!
Könnyen nagy bajt lehet csinálni! Igy akarod hagyni vagy van valamilyen szándékod a rendszerrel?

Biztos hogy nem 400V!
3 kék vezeték 1-re van kötve 2 lámpa,2 szabadon volt hagyva,abbol az egyikre rákötöttem a konektort,ugyan földelt a vezeték,de nem kötöttem be a földelést.

2.világháborus német vezeték?
Valóban,elavult rendszer,de ha lessz vezetékem remélhetőleg az összeset újratudom húzni.

Igen a leg jobb megoldás az újra húzás vagy még jobb
az újra szerelés!

Reméllem tudok szerezni jó vezetéket
Mert amúgy a bejövő 3 fázis az már mai darab,kék műanyag szigetelésű,fém vezeték fut benne.
A mühelyi lámpa működik ilyen régifajta(fekete)vezetékröl,nem is értem miért nem cserélkék ki őket.
Ezek a legveszélyesebb vezetékek,nagy terhelésnél többségük besül,tüzet okoz.
A földelést sajnos nemtudom kicserélni,mert maga az a rendszer is a nyelviskolátöl jön,az áram is onnan van,a földelés is.
------------------------------------------------------------------------------
Nyugi! NEM LOPOM AZ ÁRAMOT!!!
Ezt a helységet mi megkaptuk,amolyan gondnoki pince és takarító szertár,ez a helység régen egy Felderítő Hivatalé volt,de nemkellett nekik úgyhogy megkapta a T. ház,a vezetékhálózat meg úgymaradt,már lassan 20 éve.
Én a nagyobbik tárolórészre rátettem a kezem,beköltöztem,a kisebbiket meg tárolónak használjuk(nincs bent villany)
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Hát a jó vezeték az rézből van. A csövekbe MCU jelölésűt
használj, Ha kábel kell olyan helyre ahol nem kell mozgatni
pedig MBCU jelű kábelt. Ahol hajlékony kábel kell ott
MT kábelt. Amíg ilyen állapotban van az egész ne engedj
be idegeneket, főleg gyerekeket , mert Ott Te felelsz
értük. Ha megakarod csinálni tanácsokkal szivesen segítek.
(#) scooby_ válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Annyira nem is vészes mint gondoltam,csak annál is rosszabb!

Ahol vezetékek vannak,azok a fagasban vannak,szóval oda senki nem nyúl rajtam kívül.Szóval ma nagyon jól megnéztem,a bejövő vezetékek: 3 kék(fázis) 1 fekete(0) és a piros( földelés) a földelésnek a burkolata is gumi,csak ezzel a kátrányos vacakkal van leszigetelve.
Van 2 lámpa az 1 fázisra van kötve és a 0-ra,a konnektort külön fázisra kötöttem,és a 0-ra,a földelés meg nemtudom merre megy,a műhelyben találtam 2 dobozt 1 nagyon abban 3 felé mennek a vezetékek,és egy kicsi kereket az meg valami nemtudom mi akart lenni.
Lényeg az,hogy a teljes hálózatot fel kell újítani,egészen a bejövő vezetékektöl
Ami nemhinném hogy mostanában lesz,egyenlőre elvagyok így
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Azt még hozzátenném hogy a 3 fázis,a 0-a és a piros földelés 1 csövön jön befel. mind az 5 kábel.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem