(#) |
btjp hozzászólása |
Dec 28, 2006 |
|
/ |
|
|
Sziasztok!
Én egy 220 V-ról működtethető kis fordulatú és viszonylag nagy nyomatékú, de kis méretű motort keresek, amit nem horror áron meg tudok venni. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hátha Ti tudtok ilyen motorokkal foglalkozó céget, vagy motor típust.
Köszi
Tamás
helo btib!
Menyire kis fordulatszámú és milyen nagy nyomatékú motorra van szükséged Mondj vmi konkrétabba értéket vagy legalább hogy mihez kell mert igy nem tudunk segíteni
(#) |
btjp hozzászólása |
Dec 28, 2006 |
|
/ |
|
|
Akkor annyit tudok mondani még a kérdésemhez, hogy egy húsdarálót szeretnék meghajtani vele.
Áttétel nélkül nem megoldható.
Javasolnám az akkus csavarbehajtót (akár) külső táppal.
Javasolni tudnék áttételnek, simson váltot.Nekünk abbol van eszem.Apám csinálta még bivaj erős.
(#) |
btjp hozzászólása |
Dec 30, 2006 |
|
/ |
|
|
Én inkább csigahajtásra gondoltam, az viszonylag kicsi és nagy nyomatékot ad, és az áttétel is kicsi.
Egy áttételes motor kell!Szállítószalagokon használnak ilyeneket az emelőcsigákon 380-v-os de egy kondival simán megy 220v-ról és nagyon bevállt már többet csináltam hentes ismerősnek.
Az ismerősöm egy hagyományos öntvényházas fém húsdarálót alakított át úgy, hogy a hajtókar helyére egy 6V-os trabi ablaktörlő motort rakott fel és akkutöltőről üzemelteti. Disznóvágáskor simán ment egész nap.