Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Most mintha eltünt volna az extra tekerccsel: de irj be ilyesmit az ebay keresöjébe:
3D Drucker Én 6 hete vettem ugyanennyiért az Anycubic i3-t két tekercs PLA-val.
"Én 6 hete vettem ugyanennyiért az Anycubic i3-t két tekercs PLA-val."
Amennyiben ugyanabban a kivitelben gyártják mint 2 éve, akkor kb.80óra után el fog törni az asztal fűtés vezetéke. A Hestorban van szilikon bevonatú vezeték. Én arra váltottam ki, mert az enyém eltört. Egyébként jó nyomtató.
Az a legkevesebb. De ahogy látom ezek sem tudnak 2 egyforma sorozatot gyártani, az enyémen máshol a display, amugy majdnem ugyanaz.
Van még egy dolog ami bosszúságot okoz. A pendrive szerű SD kártya felöltő. Ne használd ! Valami probléma van vele. Szerintem a Windowsról nem válik le és törlődnek az SD kártyára felírt fájlok. Persze az sem biztos hogy a tiédnek van ilyen tartozéka. Az enyémhez például csak 1kg PLA járt kb. 2 éve.
Ha meg azt hallod nyomtatás közbe hogy kattog, akkor már készülődhetsz a nozzle cseréhez. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2020
Eddig semmi ilyesmit nem vettem észre - vagy 10-15 dolgot nyomtattam eddig. Most inkább a Tinkercad progival bajlodok, illetve keresek valami jobbat, használhatobbat, mert ez messze van az elvárásaimtol.
Én a FreeCAD-et használom. kb.1,5 év után most már elboldogulok vele. A SolidEdge is fent van a gépemen. Hivatalos, forgalmazótól származó diáklicences. Mégis a FreeCAD-et nyüstölöm. Egy kicsit bonyolult, de szerintem megéri használni. A 2D-s része viszont komolytalan.
A nozzle dugulást valószínűleg a por okozza. Nincs letakarva a nyomtatószál és beviszi magával.
Én is azzal probálkozom a fiamnak van hivatalos invertor progija igy azon kisérletezünk most melyik egyszerübb. A Tinkercad nem olyan rossz mint amennyire szokatlan, és sok mindent nem találok rajta ami minden rajzolo programon alapbol adott..
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2020
Szép jó estét!
Sokan fusiont használnak én Autocad 2017 et. mit akartok tervezni azt kell eldönteni
Én pontosan tudom mit akarok tervezni és nyomtatni - ezt azt már ki is nyomtattam és jo is lett. Például ennek a tekercselögépnek az alkatrészeit ( vagy 9 különbözö darab). De sok minden igen nehézkes a Tinkercadban. A 2 D rajzoloprogramokban már több évtizede ugy ahigy otthin vagyok, de a 3. diemenzioval eddig nem igen veszödtem.
Értem-értem, nem bántásból írtam.
Eegyszerű alakzat, menet, stb., vagy valami komolyabb tárgy. Én az Autocad-be rajzolok 2dD-be, majd kihúzom 3d D-re, de van, amikor több 3dD elemből adom össze, amit szeretnék, vagy le töltömLETÖLTÖM Thingiverse-ről. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Moderátor által szerkesztve
Én is autocadban vagy coreldrawban rajzolok (illetve ilyen formában van már meg rengeteg dolog) amit eddig CNC maroval stb készitettem el, de sok mindenre egyszerübb és gyorsabb a 3D nyomás. Ezeket probaloom én is átrajzolgatni 3 D-be. Én is nyomtattam már néhány többrészes alkatrészt.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2020
Sziasztok! Az autocadesekhez lenne egy kérésem: Pl. ezt a dxf-et ki lehetne húzni mondjuk 1mm-re és készíteni belőle stl file-t?
Ez nem tudom mi de ha ez így néz ki akkor nem, ezek csak körök és vonalak!!
Egyszerűbb lenne megrajzolni FreeCAD-el, de vonalból ott sem lehet testet létrehozni!! A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Igen a freecad így nyitja meg, de az autocadnél megvannak a vonalak szélességei is, legalábbis drótváz nézetben, ezért kérdeztem az autocad profikat. De egyébként bármilyen megoldás érdekel arra a problémára, hogyan lehet a gerber file-ból stl-t készíteni. Odáig jutottam, hogy gerberből dxf, ezt kellene kihúzni, és menteni stl.be. Freecaddel egyébként már megrajzoltam úgy hogy a Sprint Layout ból képet importálok és átrajzolom, de ha újra kell rajzolni akkor megette a fene...
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Szia!
Bocs ha hülyeség... Ilyesmire gondoltál? Ha nem akkor nem folytatom! ![]()
Ilyesmire igen, ha a vége stl file lesz. Nem titok mi a cél, nyákot szeretnék így készíteni. Hogy hogyan arra van pár ötletem, nem tudom melyik válik be, de amíg nem megy egyszerűen a Sprint Layout-ból az stl file, addig nincs értelme tovább lépni....
oksa nemsoká folytatom
Halihó!
Vezetősáv szélesség, illetve tickness is kellene. Most a tickness 0,1mm, ami szerintem sok, és csak szemrevételezésnek van. Valamint ellenőrizni kellene, hogy a furatok és a PAD-ek nagysága jó lesz-e?
Estét!
Nyákot mivel? Folyadékkal maratni, vagy pici cnc-vel marni? Vagy nyákot kimaszkolni 3D nyomtatással? A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Esetleg mented bmp-be majd vektorizálod mented svg-be majd stl be.
Jogos kérdés... Én sem értem az összefüggést.
Rakok ide még egy képet is. Én kiszineztem, de az stl nem hiszem, hogy letárolja.
Köszönöm! A vezetősáv szélességeknek benne kell lennie a gerber file-ban. A vastagságnak nincs jelentősége kb 0,5-1mm. Tehát olyan kellene mint amit az FC képen a freecaddel rajzoltam. Tehát megrajzolni én is tudom, de ezt pár kattintással kellene alakítani stl-é hogy az egésznek legyen értelme. Technika pl. egyszerűen rányomtatni a nyákra és utána maratni. Vagy raftra nyomtatni és felülről ráhelyezni egy forró nyákot, hogy ráragadjon és utána maratni. Ha a vezetősávok helyét hagyom ki, le lehet fújni festékkel és utána maratni.....mint mondtam van ötlet bőven de értelme csak akkor van ha a gerberből pár kattintással lesz stl, hisz egy bonyolultabb vezetősávot megrajzolni 3d már nem versenyképes megoldás.
De Te nem gerbert tettél fel, hanem dxf-et.
Plusz még egy... Lézernyomtató + műnyomó papír + vasaló?
Tükrözve kinyomtatod, rá teszed a nyákra, rávasalod, le szeded vízzel a fölös papírt, és mehet pl. vaskloridba. Sokkal egyszerűbb, nem kell ennyit szenvedni vele. De ez csak egy ötlet. Én is így csinálok nyákot. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Reggelt!
Azt hiszem kezdem érteni mit szeretnél. a komplett nyákot nyomtatni a vezető sávot meg valami vezetővel kitölteni, vagy vezető anyaggal nyomtatni ?
Az se rossz ötlet, de nem tartok itt. Egyszerűen az ebben a hozzászólásban Bővebben: Link szereplő FC képen lévő 3d nyomatot, ami gyakorlatilag a vezetősávok, rányomtatni nem a tárgyasztalra, hanem magára a nyákra, mintegy a toner helyett, és kimaratni. Ez csak egy példa a technológia a lényeg, de öt perc egy ilyet kinyomtatni, ennyi idő alatt nem vasalom át, meg áztatom le. Ha így nem jön össze alámar stb, vannak még ötleteim mint ahogy fentebb írtam. A probléma, hogy a gerbert át tudom konvertálni dxf-é, de ebből dxf-ből nem tudok 3d file-t gombnyomásra alakítani, csak újra megrajzolni, de az ugye nem éri meg.
Az a kérdés, hogy tudunk-e képfájlt (mondjuk fekete-fehéret) csinálni a nyomatból?
Mert ha igen, akkor elég triviális a megoldás: - A panelt érdemes bekeretezni, tehát a kimentett képnek (így a panelnek) ismert lesz a befoglaló mérete. - Ha a kép megvan, legyen mondjuk PNG a formátuma (sokféle ingyenes programmal átalakíthatjuk PNG-vé, én az IrfanView-et ajánlanám). Ebbôl kéne nekünk ugye egy STL fájl, amit azután a kedvenc szeletelô-programunk (szabadon választott, kinek mi) kinyomtatható G-kóddá alakítja. - Maradjunk az ingyenes vonalon, erre van neten szolgáltatás, pl: https://imagetostl.com/ Itt meg kell adjuk a befoglaló méreteket, és egy magasságot, ha fekete a vezetôsáv akkor az "invertál" pipát vegyük ki. Az értékekkel lehet játszani, én nem próbálgattam eddig, csak most hogy láttam a témát kerestem gyors megoldást. - A konvertálás végeredményét letöltve megkapjuk az STL-t. - Innen meg már minden a szokásos. (Mégegyszer: én nem csinálnék így nyáklapot, számomra ennek a megoldásnak nincs elég jó felbontása, de így küzdeném le a feladatot. Ha valamit nem jól értettem akkor bocs.)
Ha épp elmenne a net
![]() Ami leginkább használható, az a következô linkrôl letölthetô: Bővebben: Link A méretet és a max.res paramétert be kell állítani, illetve a két "spike filter" pipát kikapcsolni. Leltem olyant is, ami inkább emblémának/bélyegzônek csinál jó STL-t, mivel kikapcsolhatatlan rajta az alapréteg: Bővebben: Link Ez egy java alapú program, tehát Linuxon is fut. A "compression" paramétert nagyobbra kell venni (pl.: 5-re) mert amúgy túl nagy fájlt hoz létre, vagy kifagy.
A MatterControl képfájlból meg tudja oldani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |