Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Majd megütöm én, ha úgy csinálja!
![]() Nem szokása amúgy. Egyébként is... Puding próbája az evés. Szoktam volt mondani. Mi baj lehet? Max veszek egy fogaskereket. ![]()
Csak akad itt még egy kérdés... Milyen a vezérlőd a 3 extruderhez? Tuti hogy nem ramps.
![]()
![]() ![]()
Ilyen van az MKS-hez.
![]()
Sziasztok!
Íme az első 3 színű csavarom! ![]() Igaz még csak manuálisan 3 színű, de 3 színű és az a lényeg! ![]() Plusz be raktam egy nyomtatott telefontartót is! ![]()
Naa, szuper
![]() ![]()
Én most két ilyet fogok beizzítani, kíváncsi vagyok mit tudok kihozni belőlük, remélem nem fogják orra rántani a nyomtatómat!!
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2020
Szia ! Először is gratulálok! Nekem van egy kéttorkú TronXY-m, de egy fúvóka van rajta, mert elakadtam itt-ott. Például ott, hogy hogyan tudom a színeket külön megadni a rajzban? A mechanikát megoldom, modellezni is régóta modellezek, de nem volt időm kitörpölni minden részletet. Nekem leginkább támaszanyag nyomtatás kellene, de ha már 2 fúvóka, akor a színes is jól jönne néha. Köszi előre is.
Szia, Köszönöm, ahhoz olyan modell kell ami több darabból áll, például ez.
![]()
Repetier-Host-ban itt. Vigyázz Repetier-be Cura szeletelővel nem lehet három színnel nyomtatni!!!
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
Mid két szoftver készít elő tornyot ahol tisztítja a fejet ennek a méretét neked kell kiszámolni az adott tárgyhoz!
![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
Gondolom ha minden darab egy group és úgy van összeillesztve, akkor is ugyanaz az eredmény? Akkor csak a groupoknak kell megadnom a színt. Ezt még értem. A napokban láttam egy 3D színes nyomatot - na azt már nem értem. Ezen a rózsafa minta is a nyomtatóból jött ki, a bőr felület és a varrás is. Meg a színes fejvég.
Repetierrel nem vagyok jóban. Tetszett, meg magyar meg minden, de ugyanazzal a géppel sokkal többet kellett nyűglődnöm egy jó nyomathoz, mint Cura-val. Persze ez lehet a lustaságom miatt is. Cura 3.6 még mindig. Ez legalább megy.
Tessék parancsóni:
![]() Amúgy az a 3 színú csavar úgy sikerült, hogy dúrtam olyan marlint a deltámhoz aminek a menüje már tartalmaz olyat, hogy meg tudod állítani a nyomtatást, és elemelkedik a nyomattól a fej. Filament kihúz, másik szín be tol, a fölösleg leszed, és resume. Ha valaki még esetleg kiakarja próbálni ezt a módszert, akkor annak mondanám, hogy célszerű akkor megállítani a nyomtatást, mikor a kitöltést csinálja... Úgy nem feltűnő, hogy cserélt valaki. Viszont ha mondjuk teszem azt olyan cuccost nyomtat valaki aminek (pl. földgömb) nem "homogén" színű a külseje, akkor az nem fog menni így.
Ahogy mondod ez a rózsafa minta is így készült, csak komojabb technikával.
Mondjuk az sem kizárt hogy kinyomtatták fehér anyagból és utána festették, nekem nagyon úgy tűnik mintha valami nyomtatásos technikáva lenne festve !!!!
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
Hali!
Én parasztosan szoktam ilyet megoldani, egyszerűen adott helyen elcsípem a filament-et, majd ahogy fogy, kézzel tolom utána a másik szint azon a pár centin, mikor már tudja húzni magától ![]()
annyi trükköt vetettem be hogy a cura
extension-post processingbe betettem a "display filename and layer on lcd" scriptet, így látom kb melyik layernél kéne váltani, persze idő míg a fejből kifogy az aktuális szín. A scriptet kicsit átírtam hogy jobban kiférjen az lcd-n
Nem , ez 3D nyomat. Csak egy 40 milliós nyomtatóból...
Egy kérdés a Tinkercad SW-hez (Most kezdem használni).
A méreteket már elég pontosan tudom kezelni, de az egyes elemek elhelyezése elég körülményes vagy pontatlan ( vagy nem tudom hogyan kell :flame ![]() Kösz.
Én csak a weboldalas szerkesztőt ismerem, ott vannak tutorialok, nagyon jól elmagyaráz mindent! Tinkercad.com. Minden modelled ott lesz tárolva és bármikor elérheted.
Én is azt használom, de azt még nem sikerült megtalálni, hogyan lehet a helyzetkoordinátát bevinni.
Stratasys J750
Nem otthoni eszköz. az árát tekintve. Ezt a cipőt láttam is egy konferencián. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2020
Sziasztok.
Igaz nem házilag de erről a nyomtatóról "Silhouette Alta" Mi a véleményetek? Keresek valami "belépő szintű" 3d nyomtatót... most van a környekemen 200 € . Leiras szerint 1 szer nyomtatott, de nem tudta beállitani.. feladta... eladó. Vagy ha van javaslatotok valami hasonló kaliberre
Vagy van egy ilyen 130 € 157 ora van benne
Vagy egy ilyen 220€ erről semmi többet nem tudni
Vadonat ujat kapsz 2 tekercs PLA-val kb 170€-rt.
Az komoly....
![]() Én meg azt hittem milyen jo vételt csinálok! Szerencse hogy nem csaptam le rá. Tudnal esetleg javasolni egy két értelmesebbet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |