Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Már megoldodott. A telepitelsnél egy uj könyvárba kell tenni a konfig fájlakat.
Nálam itt találtam:
c:\Program Files\Ultimaker Cura 4.4\ c:\Users\felhasználónév\.cura\ c:\Users\felhasználónév\AppData\Local\cura\ c:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\cura\ De simán lehet még beállítás a registryben is. Távolítsd el a programot, újraindítás után töröld az esetlegesen megmaradt mappákat, majd futtass ccleaner (portable)-t a registry menüjében.
A telepités folyamán egyszer kérdezi, hogy hova tegye a config adatokat. Ezeket eddig (default) ugyanabba a mappába tette ahova a többi cuccot. Ezt irtam át és azota mükldik.
Hali!
Mi van a thingiverse.com-al? Tetű lassú, és keresésre max 10 találatot ad, hiába tekerem le, nem jönnek a továbbiak.
Szia!
Kapott egy új design-t. Modernebb lett a felület. Nekem gyorsabb lett mint a régi, de normálisan keresni nem tudok. Nem úgy mint régi verzióban. Lehet, hogy csak megszokás kérdése, de nekem sem jön be.
Rákerestem: Bővebben: Link
Firefox, chrome, maxthon alól nem megy nálam, de int. explorer alól úgy tűnik, működik a keresés, letekerve az aljára, tölti a további találatokat A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2020
Thingiverse keresője egy adag kaki, volt, hogy a gogle hamarabb kidobta mint a saját kersője.
Különböző sajtócikkekbe utalnak a 3d nyomtatóval készíthető maszkokra, szerintetek melyikre gondolnak? Mert ha van rá tényleg igény, akkor nekilátnék.
Csak PLA-val vannak eddig gyakorlati tapasztalataim. Olyan anyagot keresek amit a nyomtatás után a rétegek egymásra ragasztása irányában is tartósan terhelhető marad kis mértékben. Sajnos az eddig használt PLA-k esetében mindegyik hosszabb-rövidebb idő után az anyag elengedett, pl Sunlu.
Azt nem tududom megmondani a terhelés nagysága vagy az anyag fajta okozza még az elfáradást egyenlőre az utóbbia tippelek.
Ez nagyban függ a terhelés típusától is, a PLA rideg, törékeny, a PET-G pl ehhez képest sokkal rugalmasabb, jobban bírja a dinamikus terhelést, viszont a PLA, meg a statikusat
Illetve, hogy teljesen bevigyelek a bozótba 2 különböző gyártó PLA-ja közt is lehetbrengeteg különbség. Szóval konkrét körülmênyek leírásával többet tudunk segíteni, illetve Thomas Sanladerer és a CNC kitchen youtube csatornáján vannak tesztek különböző anyagokról.
Nem biztos, hogy az anyagba van a hiba, nem lehet, hogy túl gyorsan nyomtatsz?
Milyen sebességgel nyomtatsz? Üdv
Most egy kb M12-14 csavar van húzásra terhelve, az anyacsavar - szintén nyomtatva - adja a feszítést a meneteknek. Párás környezetben van ezért nem fém. Jellemzően kb fél évig birják a csavarok, utána elnyírodik a meneteknél a csavar menetes szára. Az elnyirodas mindig közvetlen az anya után lép fel. A csavartest nem kap ütésszerű terhelést. Eddig mindig függőlegesen nyomtattam ki ezen alkatrészeket. 0.2 fúvóka, fűtött asztal, emelt extruder hőfok, 100% fill ellenére sem bír hosszabb időt. Ugyanezen anyagból más alkatrészek - pl fürdőszobai tűkörtartó-még bírja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
30-40mm/s
Vagy próbáld meg kisebb rétegmagassággal. Szerintem kicsit jobban "összepréseli" a rétegeket...
Köszi az ötleteket, beszámolok az eredményekről ha sikerült kipróbálni.
B kérdés: 32bit-s vezérlőből kinek mi vált be ? 5 motor - 2 y - fűtes, 1-2 extrudert tud a váz amibe szerelném. Attila86 Lerdge vezérlőről írt. Más típussal van tapasztalat ? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
Sziasztok
PLA 215/65 fok anycubic platform semmi vegyszer. Irgalmatlan nehezen jön le, kihűlt állapotba, fagyasztopryval se jön le, csak roncsolás árán. Cirádás betűket nyomtatnék, hogy tudnám rontani a tapadást? Tippje valakinek?
Kaputávirányítómnak új gombokat terveztem, mert elintézte az UV.
Átlátszó TPU-ból, hát, majd kíváncsi vagyok mennyire UV haver hosszútávon. Lényeges, hogy vízálló legyen, biciklire van szerelve.
Szia.
Én először lejjebb venném az asztal hőfokot, mivel nálam az segíti a megtapadást... Mostani hozzászólásodra pedig: UV álló epoxy-val kezelve a felületet örök életű lesz
A kezdö réteg alá tegyél egy réteg tapadorasztert ( Cure 4.x-ben be lehet állitani) ez némileg szeparálja a munkadarabot az asztaltol és igy azután könnyen lepattan.
Egy barátom eredeti állapotú CR-10-s gépe produkál érdekes jelenséget. Petg, pla-val nyomtat és a képeken is látható módon egyes szakaszoknál a felület hiányos vagy karcos.
Szerintetek mi okozhatja, a fejben van dugulás esetleg fűtési gond, extruder nem szállít, vagy egyéb ?
Nekem akkor csinált ilyet amikor 0,4 -es fejjel próbáltam 0,1-es rétegvastagságot nyomtatni, ilyenkor annyira keveset adagol, hogy a felső rétegnél nem képes egybefüggő szálakat kihúzni a rácsozat fölött.
A képről nekem ez jön le. Üdv
Köszi, szerencsére nem ilyen beállítási hiba okozta a problémát. A fejben a ptfe cső vége nem zárt rá kellő módon a fejre és kiszivárgott anyag gátolta a nyomtatást.
Sziasztok
Állandóan szívat a freecad, mindig beleköt valamibe, persze normálsian nem indokolja meg, miért nem lehet pl esztergálás. Valaki megtenné, megynitná ezt a filet és megnézné, mi van elrontva ebbe az atom egyszerű szkeccsbe. ui. kitöröltem a tengelyen lévő vonalt, majd újra rajzoltam, ergo semmit nem módosítottam, most így meg jó. Ez most valami szoftveres hülyeség?
Vagy itt van pl ez, az istennek nem hajlandó leesztergálni, teljesen zárolt, mi kell még?
Zárás után . . .
Az alakzatnak minden egyes szerkesztési pontját össze kell kötni a másikkal. Ha valamelyik vonalat el tudod vonszolni az biztosan nem jó. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2020
Hát ez érdekes, mert ahogy én megnyitom, eléggé zárt, vagy ha megnézed a másokat, az is teljesen zöld, mégse csinálja meg, de azt most nem tudom feltölteni, mert másik gépről írok.
Üdv
Láthatod. A baloldali függőleges vonalat el tudtam húzni. Nem zártad az első és utolsó szakaszt. Minden egyes szakasz minden egyes végét zárni kell a másikkal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |