Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én szeretnék építeni egy 500mW-os tranzisztoros erősítőt (aminek persze jó hangja van) és mindezt sztereóba kéne, egy fejhallgatóhoz kéne nekem amit egy MP3-lejátszó hajtana. Csak ha közvetlenbeledugom egész gyorsan leszívja az akkut... Ezért szeretnék egy elemről/ akkuról működő végfokocskát csinállni sztereót persze :yes: előre is köszönöm a rajzokat UI.: lehetőleg tranzisztoros legyen mert az IC -sek vmiért nem jönnek be nekem üdv!
Ilyet tudsz csinálni 3 tranyóból. Láttam itt valahol parány, vagy valami hasonló nevű kis kapcsolást, 2 tranyóval, de annak vannak korlátai (Átfolyik a DC a hallgatón, stb.). Tehát 2 db P és 1 N tranyóval megvalósíthatod álmaid kapcsolását. Amennyiben ismered a tranyós erősítők lelkivilágát, magad is tervezheted. Felülre egy BC182, alulra egy BC212, ezt egy BC108-assal meghajtani. Ha a + tápfeszre csatolsz, akkor a hangszórón keresztül vezetheted a meghajtó tápját, ezáltal kapsz egy utánhúzást. Nyugalmi áramot a legegyszerűbb módon, 3 dióda feszének leosztásával állíthatsz be, A középpontból 470 mikróval csatolhatsz ki, ill. innen vissza a meghajtó bázisára, a féltelep stabilitása érdekében, Itt engedhetsz egy kicsi váltót is, a torzítás csökkentése okán. A meghajtó bázisában is legyen trimmer a féltelep beállításához. Persze, ez csak ötlet, lehet ennél lényegesen jobb kapcsolásokat is csinálni.
szia!
Most többen is tartottak nekem "felvilágosítást" erről az erősítő dologról... Azt mesélték hogy a tranyás hemer megenné a telepemet tehát inkább azz IC s felé kéne hajlanom :yes: Akkor IC-s kapcsolásokat várok
Bővebben: Link a HE -n!
Vagy ott van egy Airbus A380 -asnyi OPA, NE, TDA, s társai! A Google megintcsak felejtős?! Bővebben: Link1 Bővebben: Link2 Bővebben: Link3 Bővebben: Link4 Bővebben: Link5 Bővebben: Linkn |
Bejelentkezés
Hirdetés |