Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ez tény tényleg pöpec !
Azt tudod mi a Bosch szlogenje ?
Remélem hogy így lesz, mert én is így terveztem mikor megvettem.
Ez egy rendes gépért nem pénz , és ha valóban csak arra használja amire való nem erőlteti meg akkor igen örök élet !
Ez nem egy szimpla ütvefúró, ha megnézed a szolgáltatásait, felépítését. ( és ez még Made In Switzerland)
Nekem ennek a kis tesója van. (Az Einhell, meg Ferm gépek után igen csak néztem, hogy mire jó a 700W.)
Najó de a swiss 700w más mint a kínai 700w.
Nekem van egy Black & Decker, apám hozta, kicsit csapágyas, mert már legalább 10 évet dolgozott egy gyárban iparszerűen. De még mindig jobban szeretem, mint a kínai gépet. majd kap egy új csapágygarnitúrát és jobb lesz, mint az új.
Én ilyet szereztem be. Csak Makita és kék Bosch gépeket használok. Egy életre megtanultam, hogy a drága gép az olcsó gép.
Üdvözletem!
Ma gyarapodott a "fegyvertáram" egy oszcilloszkóppal.Orosz,5MHz-es,de amire én szeretném használni,arra megfelel.Szamóca fórumtársuktól vettem,ezúton is köszönet érte! Máté.
z utóbbi mondatoddal én is egyetértek. (Csak kár hogy lassan már a neves márkák termékeit is igen csak meg kell nézni, mert nem mind jó, ami drága.)
Ilyen van nekem is, alapvető dolgokra megfelelő. Erősítőt mérni, jeleket nézni,hogy van-e és milyen, ilyesmikre tökéletes. Én ilyenekre használom.
Ez a kettő még egyelőre ipari körülmények között is megállja a helyét. A zöld bosch és a black and decker is felejtős. Kiemelném még a DeWalt, Fein és Flex gépeket. Sajnos ezek profi kategóriái sokszor megfizethetetlenek.
Tavaly ilyet fejlesztettem. Igazából dewaltot szerettem volna, de 3x annyiba került mint ez. Pedig ez se volt olcsó. Sőt.
Ha segít valamit, ez egy OML-3-mas oszcilloszkóp. Nekem is volt ilyen, két dologra vigyázz vele.
1. Hideg, párás helyet nem szereti (Az enyém is ezért adta be a kulcsot, a műhelynek túl hideg ilyenkor a klímája) 2. A szkóp házát mindenképp földeld le, ha a csatlakozója még nincs földeltre cserélve (ezt még DuMatyi javasolta nekem) Amúgy jó kis műszer, erősítő mérésekre kiváló, szerettem az apró mérete miatt!
*szus! El sem olvastam az adtattábláját! Köszönöm! Pedig úgy néz ki,mint a 2M-es.A hellyel nincs gond,mert itthon tartom(2in1:ház+műhely ).Földelést meg majd megoldom.Nem is szeretném másra használni!
Máté.
Hú ez de szép! Nekem egy Black-i van felső-maróban.
Makita az ipari csavarbehajtóm. A típusok között a HILTI is nagyon jó, bár túlárazott. És igaz hogy egy minőségi ipari géppel szebb munkát tudsz csinálni, és jobb is vele dolgozni több szempontból is. :yes:
A magyar bosch is jó. Régi melóhelyen volt egy 500 w os játékgép belőle. Addig még fel nem akart csavarni játékgépnek néztem súlya miatt. Nem is volt drága akkor, sajnos nem vettem.
Fúrókalapácsban a hilti verhetetlen. A bosch is feljövőben van, de hosszútávon a HILTI. Ugyanolyan mint a láncfűrész. Ott a Stihl. Jó a husquarna is, meg a jonsared is, de ha az amerikai, meg kanadai favágók azt használják, akkor az sokat elárul. Bár egy jobb, nagyobb stihl nagyon-nagyon drága. De aki ezzel dolgozik annak ezt kell vennie. Mindennel igy van ez.
Helló !
Tavaly nyáron én ilyet vettem akciósan 12000-ért . Elsőre gagyinak tünt, mert olcsó volt . Azt hittem egy silány utánzat de nekem nagyon bevált ! Bosch egy nagyon jó márka, mind a profi mind a barkács kategóriában .
Igen ez az , vagyis hasonló, az nem gyorstokmányos volt. De még a modellszám is stimmel ha jól emlékezek. Azt hittem ellopták mert nem éreztem a kofferba a súlyát. Könnyű kis gép. Amilyen könnyű olyan erős. Nekünk cégnél ez a kategória is megfelelt bőven, aki megteheti vegyen ilyet, hálás kis gép, és a súlya verhetetlen. Ha jól tudom ipari használatra nem ajánlották, de nagyon sokat bír. Igaz egyszer egy évbe használtam de akkor ki sem esett 12 be a kezemből.
Most nézem alaposabban a képet , amit a bosch oldalról szedtem le - jé ez gyorstokmány ! Az enyémen fogaskoszorús tokmány van ! A saját magam által meghosszabitott 18 mm-es furót ami mellesleg igy már 1100 mm hosszú is simán viszi ! Menyezet átfúrásra szoktam ilyen hosszú fúrót használni fafödémes szerkezetü házakban ! Simán felfurok bármilyen padlásra .
Holnap majd teszek fel képeket a gépeimről !
A rég evignél nincs jobb, nem tudom hány wattos de nagyon jó, sajnos csak durva munkákhoz. Típushiba lehet a tengely elhajlása, 1.5 mm ert üt a tokmány! Na de szinte ingyen volt és mai napig jó. Ha lenne egy tényleg jó tengely rá ez lenne a legerősebb és legjobb fúrógépem, bár apumnál hagytam költözéskor. Én ezzel fúrok falat.
Ismerem a régi EVIG-eket nem voltak pontosak de strapabiróak voltak . A BOSCH elött én egy régi orosz pisztolyfurógépet használtam - úgy guberáltam lomolásnál. Na az is birta a strapát. Csak egyszer kellett tekercseltetni és még utána ment jó 4 évet , csakhát a tokmánya megkopott és macerás lett volna a cseréje - tengelyméret nem volt szabványos .Semmi nem tart örökké !
Van EVIG gépem is. A 630x csapágyazás a tengelyvégeken az ami a hajtóművet, és a motort hosszú életűvé, strapabíróvá teszi bennük. Kár, hogy a fordulatszám fix ezeknél a gépeknél. Van orosz kombi barkács fűrészes ab-ritteres gépem, és excentercsiszolóm, na ez utóbbi gép a javából! Ez előtt a professzionális szériájú előtt, én is zöld Boshikat használtam 500-ast, és 650-est, de most egy rokonomnak ajándékoztam, és muszáj volt beszereznem helyette valamit, ami már kiszolgál egy életre.
Ime néhány fénykép ! Van még !
A fényképek !
Már nem volt helyem és lusta vagyok lemenni fiókrendszeres tárolódobozkákért az obiba így gyorsan összedobtam valamit, amíg nem veszek tárolókat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |