Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   158 / 308
(#) kisjuhasz1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
A PC dobozt egy youtube-os videón láttam, onnan az ötlet...

Szívesen látnék pár képet a te kompresszorodról is.

Eredetileg egyébként normál kerekes húzogatható kialakításon gondolkodtam, de ahoz nagyobb tartály kellett volna, hogy minden elférjen rajta, így viszont sokkal kompaktabb, és jobban beleillik egy kicsi egyasztalos barkácsműhely képébe.
(#) klemo86 hozzászólása Feb 14, 2012 /
 
Hát, akkor boldog karácsonyt Nekem
(#) Doncso válasza kisjuhasz1 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
A nagy tartályt ne bánd, hogy nincs, én első körbe egy nagyobb tartállyal próbálkoztam, mégpedig a házi vízmű tartályával, na, az egy örökkévalóság volt mire felfújta, és eléggé fel is melegedett már egy elfújástól a kompresszor, látszik, hogy nem erre tervezték, viszont a permetező tartállyal folyamatosan lehet használni, tehát szerintem jobban szereti a szakaszos üzemet a kompreszor.
Délután lekattintom a szerkezetet.
Szerintem jobb így kompaktul, úgyis kis teljesítményű kompresszorok ezek, szerintem kár lett volna nagyra csinálni, ez így szerintem bareszebb, és ahogy mondod sokkal jobban beillik a kis barkács műhelybe.
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Júúúúj, kérek engedélyt sárgulni! De szép cucc.
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
A JLT02 nagyon de nagyon nem vált be... A "kattogós" (Magnastat) Wellerrel kezdtem, még ahhoz képest is simán egy hulladék. Úgyhogy 20 évre van pákám És még csak el sem vámolták - Mellesleg harmadáron, mint amennyibe itthon kerül. (Egyszer kell kifizetni, de akkor nagyon, viszont ha hosszútávra tervez az ember, és nem akar sok bosszúságot a hitvány cuccok miatt, akkor megéri.)
(#) andras99 hozzászólása Feb 14, 2012 /
 
Sziasztok! Most van az Aldiban digitális tolómérő. Szerintetek megéri? Ez Illetve van 2990-ért alkatrésztároló. Nekem van egy ilyenem, hosszú a története. Megvettük, otthon nyitom ki, a címke alatt hiányzik a nagy szürke tároló. Visszavittük. A másik kerete el volt repedve, a csomagolás tartotta egybe. A következőnek a teteje van eltörve, de azt már nem akartuk visszavinni, nem annyira vészes. Illetve a fém merevítőket amit írnak még nem sikerült felfedezni. Remélem másnak szerencséje lesz.

andras99

ui.: Bocsi az OFFért
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Nekem is volt már pár fajta, régebben, nem is nagyon nagyon régen egy pillanat pákával kezdtem, aztán vettem kék színű SAL Home (pfff) 220-as pákát, ezt gyorsan lecseréltem egy épített JLT-re, pontosabban építettem egy JLT-t, és tökéletesen meg voltam vele elégedve..... mindaddig míg a haver át nem hozta a kattogós wellerét. Na most két kattogósom van. A jlt-t csak akkor fűtöm fel, ha agyon nagyon miniatűr dolgot kell forrasztani, azt is csak azért mert nincs olyan kis hegyem a wellerhez éppen. A kattogóssal nagyon meg vagyok elégedve. Persze a tiéd a prím, de az nekem csak álom. Apropó, mi pénz volt cakk pakk? Ha megkérdezhetem.
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Ez azért jobb csak a Magnastatnál, mert nem kattog, és pille könnyű - és akkor a vezetékéről még nem beszéltem, meg hogy ez is ESD-s, nem csak az állomás. 28ezer volt úgy, hogy nem vámolták el, és ez a 120V-os verzió (ezért van F-ben megadva a skálája, a 240-esén van °C-ben). A 240Voltos 30$-ral több lett volna, és ha arra még megkapom a 30% vámot, azért annyiért már nem tudtam volna megvenni... Meg nem nagy cucc 120V-os trafót találni (sajnos nem olyan a bele, hogy át lehessen kötni). De ez így tökéletesen megfelel
(#) zolika60 válasza andras99 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
A tolómérő jó lehet, de alkatrész tárolót inkább ilyesmit vennék:Bővebben: Link
(#) satlokk válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Gratula hozzá!
Nekem is hasonló van csak" kattogós".
(#) satlokk válasza kisjuhasz1 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Tökéletes,én is hasonlót tervezek már meg van kompresszor és a tartály.
(#) janikukac hozzászólása Feb 14, 2012 /
 
Miért kattogós az a kattogós Weller? Én is azt szeretnék, csak sima egyszerű "zöld" Wellert , meg csinálni állomást neki, de sehol se tudok újan, jó árért szerezni.
(#) klemo86 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
A Magnastat még 30 évvel ezelőttről való, azért Annak csak 24V kellett, volt benne egy fűtőbetét, meg egy termosztát, az kattogott benne, amikor kapcsolgatott. Jó, hogy a retró a divat Ez meg egy "mai" darab, ami rendes állomásos jószág, ez nem kattog (nyilván), szabályozható, fixálható az érték (LOCK), és sokkal könnyebb, puhább a vezetéke, és ESD-s. A digitális állomást nem mertem megvenni, mert azzal vannak problémák... Ez egy 20 évig szintén páka lesz, mert nem mernék ráírni a logót.
(#) klemo86 válasza satlokk hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
A kettő közt azért van némi különbség.

Pic1077.jpg
    
(#) janikukac válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Nekem az is jó lenne, ha erről van szó: Bővebben: Link
Csinálnék neki állomást, csak kéne valami occó hely, ahol tudok venni.
(#) Frankye válasza andras99 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Kínai piacokon az ilyen tolómérőt 2.000,- Ft-ért adják. Sokra ne számíts vele kapcsolatban, egy kicsit pontatlan, mert kapacitív mérőeszközzel dolgozik (ha jól tudom). Néha minden egyes mérés után 0-zni kell. Gyors mérésekhez jó, de ha nem akarsz állandóan gombelemet venni, akkor a mérések közti szünetekben (ha egy-két napig nem használod) vedd ki belőle az elemeket, mert lemerülnek.
(#) SzervízMacska válasza janikukac hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Ehhez nem kell állomás, csak egy trafó...
(#) janikukac válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
De én akarnék. Szerintetek 10ezres felső határnál találnék új Wellert?
(#) jenebala válasza janikukac hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Szerintem nem.
( De ha találsz szólj nekem is, veszek én is. )
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Ezt a fajtát már nem gyártják. Túl jó volt, mer én harminc éve használom és még mindig kiváló. Valóban nem kell állomás, mert nem is tudná vezérelni és így is tökéletes. Egy trafóm van hozzá és kész. Csak a csúcsokat cseréltem benne, meg egyszer a hőkapcsolóját. Ennél jobb páka nekem nem is kell.
(#) pinyó39 válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Nagy különbség nincs, BGA-t egyikkel sem tudok (rendesen) beforrasztani vele.
(#) Rafael hozzászólása Feb 14, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy olcsó tesco-s akkus csavarhúzót használok, ami nem túl erős, de csavarozgatásoknál rengeteget segít.
Viszont van benne egy erősen világító piros töltésjelző LED ami ma kialudt. A műszer sípol a LED-nél, tehát valószínű annak annyi.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mit alakítsak át a cuccon?
A felépítése pofonegyszerű. 2db tölthető 1,2V-os (ceruza)elem, egy motor áttétellel, egy kapcsoló, egy LED, és egy ellenállás színkód alapján 3,9 ohm, de mérve 5,6 ohm-os (és az előbb pár perc töltés után elég forró volt, megjegyzem ekkor aludt ki a LED).
A töltője 5,7V DC-t ad, az áramkörbe töltéskor 3,25V-re csökken. Nem lehet, hogy kevés az az ellenállás a LED-nek vagy az egész töltési folyamatnak?
Esetleg bármivel pl.: kondival, érdemes lenne kiegészíteni ezt a "komoly technológiát"?
(#) biji válasza Frankye hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Én 1800-ért vettem kb. egy hónapja.Otthonra tökéletesen megfelel.Szemüveg nélkül is le tudom olvasni. Nem kell minden egyes mérés után 0-ázni.A pontosságával sincs baj.Hogy az elem meddig bírja-az majd kiderül.
(#) biji válasza biji hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
December elején vettem- 2,5 hónapos.Az elem még bírja, pedig nem szoktam belőle kivenni.
(#) nagy hoho válasza biji hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Az enyém két éves Lidlis és még nem kellett elemet cserélni.
(#) janikukac válasza jenebala hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Sajnos szerintem sem.

Zoli: Jó neked. Én a Fahrenheittal dolgozom, sosem voltam megelégedve vele, csak az elejébe nem mertem mondani, mert hallottam volna apám szavait, hogy akkor mi a 3,14csáért vettem meg?!
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 14, 2012 /
 
Tegnap üzembe helyeztem egy 5,5 kW-os frekvencia váltót ami egy oszlopos fúrógép fordulatszámát szabályozza. Első próbálkozásra egy 5,5 kW-os motort kötöttünk rá amin volt egy fordulatszám csökkentő hajtómű. Így a motor tengelye a legkisebb fordulaton kb 15 mp alatt tett meg egy körülfordulást. A haverom - aki egy telefon fülke - kitalálta, hogy lefogja a motort. Egy nagy vízpumpa fogóval megfogta a tengelyt én a legkisebb fordulaton bekapcsoltam a freki váltót. A tengely állt de a motor állórész kezdett forogni a satupadon. Tudom nem vagyunk normálisak. A kísérlet sikerült. Nagyon precízen lehetett szabályozni.
(#) l48 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Hogy mennyire tiszteletben kell tartani az ilyen nagy módositást 4n\min-nél egy 100W os motor is ugyanezt produkálja.
(#) bankimajki válasza pinyó39 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
BGA-t egyébként sem lehet pákával forrasztani, arra hőlégfűvó vagy BGA állomás kell. (Tudtommal.)
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Nem rossz kisérlet egyszer majd megnézzem a kész művet!
Következő: »»   158 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem