Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Mellesleg nem a legdrágább pákával kell jól megtanulni forrasztani.És ez szerintem mindenre igaz!
Úgy van. Az emlegetett pillanatpákára különféle "hegyek" gyártásával sok mindent meg lehet oldani. A régi, bakelit (mi pukkanósnak hívtuk, mert túlmelegítve lepukkant a fólia róla) nyákokhoz már ügyesen kellett használni, de kellő gyakorlattal az se volt gond.
Mindörökké Weller. Durvább melókhoz ezeket a 100W os Wellereket (is) használom.
Sziasztok!
Szeretném veletek is megosztani a műhelyem legújabb tagját. Üdv Petjaa
Csatlakozom, s gratula Petjaa-nak.
Egy megjegyzést, ha szabad: a banándugó nem 100%-os megoldás. Törpefeszültségű dugvillát és dugaljat lenne célszerű használni. (vagy valami spéci csatlakozót, amit tutti nem lehet 230V-ba dugni) Ne vedd ünneprontásnak, kötözködésnek, csak baráti észrevételnek.
Gratula és üdv a Weller Fanok táborában!Ha jól tudom eredetileg is banándugóval volt jó pár példány szerelve.
Azzal bizony. De nem ezzel a "szuper minőségűvel", amit manapság kapni. Sajnos a képen az a fajta van, amin a rugós fél valamiféle préseléssel kapcsolódik a dugó másik feléhez. Egy szorosabb hüvelybe dugva kihúzáskor szét is válik a dugó.
Ja, és nem is valami olcsó.
A gyári dobozos példány vége ónozott, és egy darab zsugorcső van a kábelen, ha kell keresek egyet itthon fénykép céljára, pint bemegy a gyári saját dugójába vagy a 24-48V-os asszimetrikus dugóba.
Az alábbi helyen még midíg így kapható. Bővebben: Link
Éppen ma bontottam fel egy újat, pontosan úgy néz ki, ahogy írod.
[OFF]Képet valamiért nem tudok feltölteni. Fájlmellékletben kiválasztom, látszólag tölti is fel, végez, de itt semmi nem jelenik meg. Ötlete valakinek erre?[OFF]
Gratulálok a gyártónak! Ki is gyártja? A Jézus Szíve MGTSZ ???
Hogy a CE jelet rátették, az még egye-fene, ő dolguk. ... de hogy a MEI jelet sikerült rátetetni, az nem semmi. Nagy huncutság kellett hozzá. Hiszen ha csak azt mondom: "transzformátor pákához" akkor rendben lehet a dolog, hiszen csak közönséges áramforrásról beszélünk. Ha viszont azt mondom, hogy "transzformátor Weller TCP-24 pákához" akkor nagyon nincs rendben a dolog, hiszen a pákát csatlakozó nélkül szállítja gyártó, tehát elképzelhető (adja magát), hogy valaki banándugót szerel majd rá! ... és akkor már...
Egyezem a véleményeddel. Tetejében több mint 40000 forintot kérnek ezért a.... Hát a páka 25, trafó meg max 5ből megvan (ha nincs már otthon), és csak egy doboz kell neki. Tetejében ronda is az egész, meg csúnya. :vomit:
Sziasztok! Ma vettem egy extol nagy fordulatú mini gépet. Használatát megkönnyíti a tartozék flexibilis hosszabbító. Tudom ,hogy nem egy proxton ,de bátyámnak 4 éve ilyen van ,használtam is az övét már előtte ,így nem volt zsákbamacska. A csavarhúzókészletet is ma vettem ,nem egy profi készlet ,de egy korsó sör áráért nem hagytam ott (gondolom van aki szerint inkább egy sört kellett volna innom )Bővebben: Link Bővebben: Link
Kifejezett kérésre, további lehetőséggel bővült a fiókos tárolószekrényhez választható fiókok kínálata. Az eddigi kínálat mellé, egy "dupla magas" verzióra volt szükség, és ha szükség van rá, akkor miért ne legyen úgy.
Sziasztok. Legújabb szerzeményem. Pneumatika verseny második helyezéséhez adták. Nem tudom, hogy mi köze a sűrített levegőhöz de én örülök neki
Azta! No ez aztán a díj! Gratulálok! Ennek hasznát fogod látni, maximum elhagyással tudsz rajta rontani, amúgy nagyon jó minőség.
Gratulálok az eredményedhez és a szerszámkészletedhez. Igazán profi. Szerintem nagyon kreatív volt, aki kitalálta ezt a díjat. Vagy... jobban öröltél volna 10 liter sűrített levegőnek?
Köszönöm. Én is jobban örülök neki mint a sima oklevélnek. Főleg hogy csapatba is elhoztuk a 2. helyet és azért meg fejenként egy metabo fúró járt. (csak az még nincs itthon) És állítólag idén kevesebb pénz járt a díjakra. Akkor előtte mik lehettek, bele se merek gondolni...
De jó lett volna az a 10 liter levegő is...... kompresszorral együtt
Szokásos, megszokott minőség újfent!
Nagyon jól néz ki és látszik rajta a profizmus, ezen is. Csak így tovább!
Köszi, de ez csak 1.3 MB-os. De a 900k-s se megy fel. Hibaüzenet semmi. Több gépről, többféle böngészővel próbálva sem megy. Pedig nem egy képet töltöttem már fel régebben.
Na, talán most felmegy. Át kellett méretezni a felbontást is. Szóval kicsomagolva ilyen a TCP. Békebeli darab.
Egy ilyen weller-t kéne szereznem már nekem is. A többi pákám hegye vagy túl gyorsan fogy vagy nem futja be az ón rendesen hiába tisztítom le a hegyet stb.
Nem tudjátok TCP 24et hol adnak jó áron? Az 50000Ft-nál kicsit olcsóbban, mondjuk egy tizes körül?
Persze, mert a trafó az nem Weller, ami nem lenne baj mert ha jól emlékszem biztonsági osztott csévés kiöntött típus, csak elbökték. Kisebbre akarták építeni az eredeti tápegységnél így jött képbe a banán alj, azt meg sokan nagy sietve bedugják a 230-ba és máris ugrik a fűtőbetét.
Nem védem őket de nagyon sokan használták ezt a formát,és használják is még.Igaz nem a mostani fiatalság,kik a szabályozható forrasztóállomásokon nőnek fel,mivel nagy aválaszték.Ez olyan mint a Mercédesz és aTrabant szgk,mind kettővel el lehet jutni arra a bizonyos helyre!!!!......
|
Bejelentkezés
Hirdetés |