Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   191 / 308
(#) Frankye válasza blackdog hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ezért jó, ha az ember fia (mint én) kétkezes...
(#) Alkotó válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ezt írod: "A feliratok kicsit rontják az összképet"
Erről szó sincs! Szerintem ez annyira profi, olyan átgondolt, olyan jól létrehozott tárolási koncepció, amit csak jó példaként lehet említeni. Gratulálok!
(#) satlokk válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ez Tökéletesen igaz!
(#) steve25 hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok. Segitenétek?
Megtudná valaki mondani hogy mire való ez a speciális korong mellékelek képeket.
(#) FIGIRI válasza steve25 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Lassu ( 1-2 ford./sec. ) fordulatú, vizes korong, fenéshez, élezéshez. Szerintem.
(#) steve25 válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Nekem is ez jutott eszembe először a szélesége miatt. de a tipusszám alapján nem találtam semmit..
(#) peterpan válasza steve25 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

(#) steve25 válasza peterpan hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Ezzel a linkel nem jutottam előrébb. nem tudok mi alapján keresni....
(#) steve25 hozzászólása Aug 5, 2012 /

A katalógus 134 oldalán alulról a 3. csak hogy nemtudom elolvasni hogy mire való...
(#) szitko hozzászólása Aug 12, 2012 /

Mai találmányom: 3. kéz.
Egy levegős pákatartóval ellátott jobbra-balra mozgatható nyáktartó.
(#) granpa válasza steve25 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

FIGIRI megírta. Kell alá egy vizes teknő, bele egy tengely, hajtókarral, mint a kurbli, és akármit élesíteni (kés, balta, gyalupenge, stb.). Lehet láb (motor) hajtós is,( csak lassú legyen max. 3 n/s), hogy két kézzel foghasd az eszközt, amit élezel (ha nincs aki hajtsa). De ez itt off, mert kevés benne az elektronika! [OFF]Persze vezérelheted a hajtást mikroprocesszorral is.
(#) steve25 válasza granpa hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Köszi a segitséget
(#) Stadi hozzászólása Aug 13, 2012 /

Fúrószárral feltöltve...

furok.jpg

(#) Alkotó válasza Stadi hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Ilyen "dísztárgy"-at is ritkán látni műhelyekben.
Ezekkel a fúrókkal még aligha fúrtak sok lyukat.
Túl tiszták, túl hosszúak, és nem látszanak köszörülési nyomok egyiken sem.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Majd megnézném egy fél év múlva. Ha akkor is ilyen Stadi kolléga valóban csak dísznek használja.
(#) Stadi válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Korábban tettem már fel képet magáról a tartóról, csak akkor még üres volt. Azóta a neten rendeltem bele 3 garnitúra fúrószárat. Azért ilyen vegyes a kép, mert a szállítónál HSS címszó alatt ezek a szárak voltak elérhetők. Amúgy jó esély van rá, hogy fél év múlva is ugyanilyen állapotban lesz a készlet, ui. szabadidőm nincs sok, és egyébként is ritkán fúrok menetet. De a lényeg, hogy most már tudnék fúrni, minden adott hozzá.

Azt sosem értettem, miért van az, hogy menetfúró készletet szinte bármilyen barkácsáruházban lehet kapni, de az előfúráshoz szükséges átmérőjű fúrószárakat úgy kell vadászni.

Ha már szóba került, ki milyen módszerrel élesíti a kopott fúrószárait? Csomó helyen hirdetnek fúrószár élező gépeket viszonylag olcsón, érdemes ezeket használni? Ha igen, kinek milyen típus vált be?
(#) granpa válasza Stadi hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Én kézben szoktam köszörülni, eddig bevált (a szerszámkészítö haverom hozzám hordta a fúróit, anno). De azért megkérdezem a gépjavítós barátom, neki nagyon jó van (viszonylag kicsi,és nem volt drága). Az én gondom, hogy M 2.3mm-es menetmetszőt nem tudok szerezni, a bringa küllőkhöz kellene. M 18x1.5mm-es, jobbos, és balos anyát sem találok sehol; költözéskor elkallódott (szétszedve szállítottam a köszörűmet). Esztergám meg nincs, hogy drehálnék egyet-egyet.
(#) Alkotó válasza granpa hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Azt nem tudom valóban M2,3-as menet van-e a küllőn (ha tippelnem kéne inkább M2,5-re tenném a voksom), de a küllőkre metszővel nem tudsz menetet vágni, mert azok nem névleges méretűek, hanem mángorláshoz vannak beállítva. Tehát vékonyabbak mint a menet külső mérete, mert majd a mángorló szerszám fogja "felnyomni" névleges méretre.
(#) granpa válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Az elmúlt 55 év tapasztalata (kb. azóta tekerek komolyabban), mérései (én inkább mérek!) alapján (2.3mm!!)léteznek nem mángorolt menetű küllők is. Én bizony ezeket a vastag küllőket favorizálom. És bizony tudok rá menetet vágni, csak némely (túl)acélos küllők megették már a metszőmet ennyi idő alatt (bárhogy kentem). A mángorolt, D=2(2.1)mm-es küllőket pedig M 2-es metszővel rendezem sorba (kisebb igényű helyekre).
(#) 06smici hozzászólása Aug 14, 2012 /

Sziasztok

Valaki tudja hogy ez mire való? Ilyen csavarhúzóhoz való bitkészletben volt, de eddig még nem sikerült rájöjjek, hogy mit tud.
(#) bankimajki válasza 06smici hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Dobócsilag.
(#) tubby válasza 06smici hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Nem ilyet lehet vele tekergetni?
Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza 06smici hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szárnyas anya "betét", ha jól látom, mert a fotó elég pocsék. Ezzel lehet ki-be tekergetni.
Sőt nekem van olyan betétem is (nem gyári, én csináltam), amivel a ma szokásos, behajtós ajtópántokat lehet ki-be tekergetni. Több mint hasznos, ha sok ilyet kell szerelni.
(#) 06smici válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Ebben a szárnyasanás dologban van valami. Meg az a szemescsavaros se néz ki hülyeségnek. Holnap keresek valami ilyesmit és kipróbálom :yes:
(#) satlokk válasza 06smici hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Én műcső" mucsőffolónak" nézem.
(#) zolika60 válasza satlokk hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Az oké, de eszik vagy isszák?
(#) granpa válasza satlokk hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Ilyen vékony "műcső"-vel még nem találkoztam, de valóban arra hasonlít (nekem is az ugrott be elsőnek).
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Beledugják, és tekergetik a kívánt passzent méretig. (mikor össze kell toldani).[OFF]Mármint ha műcső tágító lenne.
(#) satlokk válasza granpa hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Pontosan így müködik és így eszik és isszák is.
(#) zolika60 válasza satlokk hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Most már világos. Csak ezt a kifejezést még nem hallottam.
Idézet:
„" mucsőffolónak"”
Következő: »»   191 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem