Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ez már alkalmasabbnak tűnik mint a Hilti.
Erre nem gondoltam volna. A barlang a munkahelyed én meg azt hittem, hogy a hobbid.
Csak volt Már nem ott dolgozom, pedig jó volt nagyon (a telefon- és villanyszerelést csak "szabadidőmben" csináltam), de most sem vagyok a barlangoktól túl messze...
Hát igen,de azon gondolkodom hogyha letudnám szedni a hilti tokmányát ,és egy sima tokmányt rá tudnék tenni nem is lenne olyan rossz szerintem.
Az sem rossz megoldás,és finomabb mint a benzinlámpás tuskós páka.....,tanuló koromban még olyant használtunk.
Sziasztok!
Nem nagyon szeretem mutogatni a ?műhelyem?, mert nem szeretek pakolni, és ezért nem szép látvány, de most mégis megteszem. Az ok, hogy ma két új eszközzel bővült a hobbi műhelykém. Az egyik egy ERSA i-con pico forrasztóállomás, mellyel egy új dimenzióba lépek a forrasztás terén. A másik, egy, Alkotó által gyártott alkatrésztároló szekrény. A szekrényke nagyon szép, precízen kivitelezett. Alkotó mester nagyon szépen kidolgozta, és kiszámolta az alkatrészekhez a fiókokat. Az, hogy válogatni lehet a fiókméretek között, már csak hab a tortán. Személy szerint, és remélem, vagyunk még ezzel egy páran, mindenkinek ajánlom Alkotó mester eme remekművét. Azért van két kis gond is az alkatrésztárolóval. Az egyik, hogy sajnos nekem kell feltöltenem, ami nem is lenne gond, ha nem ömlesztve lenne, az a rengeteg SMD alkatrész. Jó lenne, ha valaki a szortírozást, és a katalogizálást is elvállalná. A másik, ahogy a képen is látszik (műhely), egyelőre nincs hova rakjam. Ezért rendeltem csak egyet. De mindent összegezve, profi munka, és mindenkinek, akinek még nincs, csak ajánlani tudom! Köszönet érte, Alkotó mesternek!
Nekem tetszik, jól felszerelt! Ja, és én is abból a könyvből tanulok programozni, ami neked most egérpad..
Milyen férfias az egered
Gazdagon felszerelt műhely!
De nem tudom figyelitek-e?!? Az első képen a szerzeményt még jótékonyan eltakarja a lámpa feje! Hadd izguljon a nép, hogy milyen a cucc.. majd csak a második képnél lehet fellélegezni, hogy ni! Megvan hát az az állomás!
A kislányomé az egér, és a laptop is, amin az alkatrésztároló van.
Azért van még sok hiányosság, főként hely, idő, stb?, de ezzel gondolom nem csak én vagyok így. Még két kép.
Szép-Szép. Kicsit hasonlít az én "műhelyemre". Hasonló az elrendezés, hasonló polcok, hasonló asztalméret, hasonló kupi Még olyan régi multim is van. Nekem TR-1600
Azért az ERSA forrasztóállomás már kicsit több mint hobbi Én most rendeltem egy ilyet: Bővebben: Link A 15 éves Solomoln SL-10 -hez képest ez is nagy előrelépés.
Szia!
Ha jól látom dolgozgatol egy-két projekten.
Eleinte én is hasonló forr.állomáson gondolkodtam, de amikor megtudtam, hogy mennyibe kerül az ERSA a microsolder-nél (29e+fa), inkább azt választottam, és azt hiszem jól jártam. Ami tetszik benne, az a mérete, kicsi és jó a fogása, és szerintem jó pár évig nem lesz vele gond.
Satlokk Igen, dolgozgatnék! Ha lenne rá időm.
Szia!
Az a Toolcraft forrasztóállomás- amit rendeltél- az trafós, vagy trafó nélküli? (nemrég én is vettem egy Farenheit-et, garázsba, ami potméteres szabályzású, de semmi trafó benne, kisebb munkákhoz, de ott ugye nem nagyon van pl. MosFet forrasztás, de ha lesz rá időm kipróbálom, addig a kényesebb munkákra ott a "jó öreg" Weller)
A leírása alapján nincs gond a MOS elemek forrasztásával. Csak erre tudok hagyatkozni.
Idézet: „A nagyohmos potenciálkiegyenlítő hüvely lehetővé teszi a munkát MOS-elemek esetében vagy ESD munkahelyen is, és véd a forrasztási mővelet során bekövetkező statikus feltöltődéstől.”
Gondoltam, hogy valahogy kiküszöbölik az esetleges problémát.
...mert nekem is tetszik az a kis "jószág"...
Üdv Mindenkinek! Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudnék egy PHILIPS PM 3256 kétcsatis oszcilloszkóphoz előlapot keríteni, vagy készítetni.
A gépet most vásároltam használtan, teljesen funkcióképes, csak az előlap repedései sok apró darabka formájában estek szét. Ez egy hordozható modell, és a gumi szegély gondolom nem védte meg. A készülék eredetileg így néz ki, az enyémnek meg csak a gombok körüli közepe "ép". A darabokat összeragasztottam, hogy látszon az eredeti alak és méret. Megpróbálok képet készíteni este.Tud valaki valamit, hol lehet ilyen roncsot, vagy újat szerezni? Bár erre igen kicsi esélyt látok.
Én is nyugdíjaztam az otthoni Tektronix analóg szkópot egy analóg-digitális Philipsre. Ilyen az előlapja, nekem ehhez van leírásom (angol) ha kell megosztom veled.
Van hozzá jó leírás is.
PM3256-Service-Manual
Sziasztok!
Én is most kaptam meg Alkotó mester alkatrésztárolójából a második adagot. Az elsőt már sikerült belakni. Tökéletes munkák, mindenkinek csak ajánlani tudom. A feliratok kicsit rontják az összképet, de így egyszerűbb kiigazodni.
Szép munka, és szerintem jók a feliratok.
Én még gondolkodom azon is, hogy az SMD ellenállásokat, kondenzátorokat,, méret szerint is osztályozom. (1206, 0805, stb..) Csak ahoz több szekrényke kell.
A manualt köszönöm, már csak előlapban segítsetek.
Ha nem lehet szerezni, akkor " gyártani" kellene akár egy másik dobozzal, bár annak nincs baja. valami több síkú műanyaglapokból összeragasztani.
Nem, köszönöm, ez teljesen más, sokkal körszerűbb, mint az enyém.
Sziasztok!
Fejembe vettem, hogy rendet csinálok. Félúton feladtam, de az új forrasztóállomásnak kellett a hely így azt még megcsináltam. Van közel 1000db alkatrész amiket még el kell rendeznem mert zacskóban vannak. Rendbe kellene tennem a könyveket, jegyzeteimet, szerszámokat stb... Ez egyébként a garázs egy kis sarka. A garázsban sincs nagyobb rend. Az autó lassan egy éve nem állt benn.
Egyenlőre nem. Ládákba összegüjtöttem az elektronikai hulladékot. Jövő héten leadom akkor lesz egy kis hely. Lassan lomtalanítás ismét kidobhatok pár dolgot. Amúgy a garázs 28 m2.
Szép ! Úgy látom balkezes vagy, mert a pákatartó arról van. Jól látom?
Üdv!
Igen balkezes vagyok. De az igazi észrevétel az, hogy minden műszer a bal oldalon van és a saját készítésű tápegységemen minden fordítva van a szokásoshoz képest.
Most egy univerzális vezérlőt készítek másoknak és nekem nagy kihívás jobbkezesre tervezni. :yes: El sem tudjátok képzelni pl. a szkópot milyen kényelmetlen kezelni, hogy minden gomb/kapcsoló jobboldalon van. :no: |
Bejelentkezés
Hirdetés |