Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Activity
 
Témaindító: tamibandy, idő: Dec 1, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tamibandy hozzászólása Dec 1, 2007 /
 
Az szeretnem kerdezni toletek hogy hogyan lehetne megvalositani az ujjonnan fejembol kiszokott otletet? Aminek az lenne a lenyege - gondolom mindenki ismeri az activity jatekot - hogy egy oan kis muszert szeretnek epiteni, amelyben lehet raktarozni azokat a szavakat, amelyeket az activity kartyak tartalmaznak. Ugy kepzelem el a keszulek kivitelezeset hogy tartalmazzon egyszer is 6 kis gombot - vagyis csoportok, epp ahol vagy a babuddal annak megfelelo gomb es szo jelenjen meg...rajz, mutogatas, beszed - akkor tartalmazna par gombot amely megint mas es mas kategoriakra valtana at a keszuleket, mintpl a 18 even feluli szavak lennenek az activityben vagy egy-egy kulonfele temakorrol.
Gondolom hogy eleg bonyolult ezt az egessz muveletet megoldani, de el szeretnek indulni egy uton amin ez megszerkeszthetem.
Varom a velemenyeteket... elore is koszi
Bandy
(#) Balázs válasza tamibandy hozzászólására (») Dec 1, 2007 / 4
 
Természetesen egy mikrovezérlővel. Saját vagy külső memóriában lehetne tárolni a szavakat, kategóriákat, esetleg memóriakártyáról beolvasni, hogy szerkeszthető legyen. A hardware az minimális, csak programozás kérdése az egész, nem kis projekt.
(#) dpeti válasza tamibandy hozzászólására (») Dec 1, 2007 / 4
 
egy mikrovezérlő 4-5 gomb, egy eeprom (pl vmilyen i2c 24LC512 vagy hasonló) meg egy LCD kijelző (pl 2x16 karakteres)...
ezer példát találsz rá a neten...

ha nagyon el akarod bonyolítani, akkor teszel rá egy max232 + soros port csatlakozót, és PC-vel töltheted fel rá / frissítheted a szavakat...

(#) H.Viktor válasza tamibandy hozzászólására (») Dec 1, 2007 / 4
 
Helló
A kártyát szerintem a leg könyebben egy PIC segítségével tood megcsinálni !!
Én a PIC16g877-et ajánlom!-mert van elég portja és memóriája. A gombokat én speciál egy 2*3 mas matrixba raknám. Attól függ hogy menyi szavat akarsz tárolni a picen lehet hogy EEROM(OK) is kellenek majd szerintem soros komunikációval !!és egy epromba lehetne rakni egy téma PL.: rajz szavait. és mindig az aktuális Témához való eepromból véletlenszerűen kiolvasni egx szót. vagyis egy számot és egy egyszerű IF .... Thwn ...Else (Legalábbis pascalban ) attól füg milyen szám jön olyan szót írsz ki. De egyszerübb a piccel randommal generálni egy számot 0-100 között
és a gombokkal előre baállított táma epromjából a 0-100-dik szavat kiolvasni És egy LCD re kiírni. Figyelmedbe ajánlom a Nulláról a robotig, címü cikket amiben a pic alapjait tudod megnézni.
Azt szerintem ennyi nem a kapcsolás lesz a bonyolult hanem a program !!
(#) tamibandy hozzászólása Dec 1, 2007 /
 
koszi a hozzaszolasokat. en nemreg kezdtem el ezzel a temaval foglalkozni, ezert meg par dolgot nem ertek a kifelyezesekben sem, na de most utanna jarok es neki allok kicsit utanna olvasni, majd ha valamit osszehoztam berakom.
(#) proli007 válasza tamibandy hozzászólására (») Dec 2, 2007 /
 
Nem gondoljátok, hogy ezt az egész Activity dolgot legegyszerűbb a PC-re megírni egyből? :yes:
Ott van billentyű-memória-kijelző és minden ami kell.
Sőt ha megúntad, letörölheted, és még egy PC-d is marad a végén!
(Félek, hogy már egy tucat ilyen program van, de hogy ennek ürügyén elkezdj foglalkozni a PIC-ek világával, ahoz remek indok!)

üdv! proli007
(#) ccs hozzászólása Feb 22, 2008 /
 
Tetszik az Activity ötlet PIC-re, mivel éppen most lett kész egy 10 kérdéses "IQ" tesztet, 16F628A-val 2x16 karakteres LCD-re, + A,B,C nyomógombokkal a válaszokhoz.
MPi-c és proli007-nek köszönhetően magyar ékezetes karakterekkel.
De érdekelne, hogy csinált-e már valaki ilyen/ehhez hasonló LCD-s 'projectet' külső EEPROM-mal, amiben a kérdéseket ill. válaszokat tároljuk. És mondjuk véletlenszerűen kiválasztva dobáljuk a kérdéseket a kijelzőre ?

A #149018 hozzászólásban dpeti azt írja "ezer példát találsz rá a neten...", nos én kerestem, de egyet sem találtam. Esetleg rossz szavakkal kerestem: activity, lcd, pic.......
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem