Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Érdekes. Amit én láttam az 110V-os volt és abban átlósan volt a borda. Az "újabbakban" már hosszában van.
Igen, ilyen betét kell abba is,amire én gondoltam. De ha már kellett a tulajnak akkor okafogyottá vált a dolog.
A Power borda ebben is átlósan van, azon vannak SMD FET-ek, meg diódák. Ez szerencsére már működik, amik maradtak, sokkal " gázosabbak", de ha érdekel teszek fel képeket. Sajna rajzot nem találtam egyikhez sem...
Van pár javítandó jószág nekem is
A rajz jól jött volna de az nekem sincs és nem is lehet szerezni.
Bocsi az elírásért, angol billentyűn írok, felváltva, Angolul, Magyarul, így néha a "kitűnő" helyesíráselemző, néha mindent aláhúz....most is véletlen a néha helyett, "héha" -t írtam,
nézd meg mit ajánl fel helyesnek.... Évről-évre egyre hülyébb!
Ez a topic arra van, hogy megbeszéljük! Tegyél fel képeket, meg mellette az alkatrészek típusát, s megbeszéljük. Van bent 2 egyforma 3 fázisú, tehát 600V szaladgál benne, amivel nem tudom mi történt, mert előzőleg működött, 48V/100A talán, inverteres, lehet rányomták egy 72V-os Toyotára.......Egy fél éve már a 3. fázis, csak 110V, de a főnök még nem csináltatta meg. A kinti szekrénybe, meg nem akarok bele nyúlni, mert a Lidl is arra van kötve! Már gyerekkoromban egy manővernél sikerült a villanyoszlopon is levernem a biztosítékot, fél napra sötétbe borult a ház.
Ok! Ha van kérdésem felteszem
3 fázisú töltővel nem foglalkozom abban nem tudok segíteni.
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a videóban ( 8 perctől) szereplő eszközt valaki le tudná-e nekem gyártani? Ő lenne az: töltő-merítő A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2017
A kínaiak. Még a felvett-kisütött amperórákat is számlálja. Univerzális akku kapacitásmérő
Ez egy szulfátalanító szerűség lenne. Az akkutöltőről X ideig engedi az akku felé a töltést, majd megszakítja és és kis ideig műterheléssel ( adott esetben izzóval) meríti az akkut. A "jojó" effektus miatt szulfátalanító hatása van.
Kapacitásmérőm van. ( telefonhoz is, usb-s is,) meg autó akkuhoz is pl: 10A kapacitásmérő A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Féloff: Lidl-ben január 8.-tól lesz akkutöltő, ha esetleg valaki készen venne inkább. Nekem ennek a butább verziója van (nincs LCD, csak pár gomb és LED), és csak 6 és 12 Voltos riasztóakkukat töltöttem vele néhányszor, de azokkal jól működött.
Írsz neki levelet..
Biztos van olyan sok pénz amiért küld eggyet.
Nagyon köszönöm!
Már 30 -éve volt az oroszoknak egy kis piros műanyagházas töltője, aminek volt ugyanilyen funkciója. Úgy emlékszem 4 funkcióból lehetett választani, normál-automata, normál-töltés-kisütés. Nem bonyolult a kapcsolás, még egy előre furatozott panelen is össze lehet vezetékezni, 556-ot használva még egyszerűbben. 2:48-nál nagyon jól látszik a rajz, ami lényeges, 2T ideig tölti, 1T ideig kisüt, s a kisütő-áram a töltő/3 A. De ha feldobod a Hirdetésekben, valaki biztosan megcsinálja a nyákot, esetleg be is ülteti.
Találtam itthon egy kis dugasz akksi töltőt, s van egy 1!! éves Ca, meg minden csili-vili 75Ah-s akksim, de töltés után mindig visszaesett 12,5V alá, rövid időn belül. Előtte egy 12V/12Ah-s kis akksit hoztam rendbe vele, miután feltöltöttem fecskendővel. Gondoltam kipróbálom azon is, rajta hagytam egy délután, meg egy éjszakán. A töltés vége 14,4-14,6 körül, s mikor rámértem 250mA-el kezdte meg. Ennek már több mint egy hete, de 12,7V felett picivel stabilan áll.
Ez csak egy gyenge példa volt. Persze, hogy amikor keres valamit az ember, minden más előjön, csak az nem.
Nagyon komoly automata töltő-kisütő szerkezetek is vannak, de az egyik se lenne jó neked.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Proli Mester Accu-Mat töltőjét szeretném megépíteni. KT705 tirisztort, ahogy nézem nem lehet kapni. Ezt mivel tudnám helyettesíteni? Sajnos a 18V-os trafó nem egy gyakori darab. Bontott trafót vennék hozzá, amit most találtam 18V 260VA-t tud, ezért a BYX42 helyett nem kellene másik diódát használnom? Ha igen, mit? Persze nem akarnék 10-15A-el akkut tölteni, de mivel a trafó tudja és nem csak én használnám, nem szeretnék bajt. Köszönöm szépen a segítséget!
Hello! Alkotó már megépítette beszerezhető alkatrészekből, ez körül olvashatsz róla. A trafó nem gond ha nagyobb, a töltő áramszabályozott. De nagyobb töltőáram is megengedhető, mindössze a trafón, félvezetőkön és a sönt ellenállás értékén múlik a dolog. Úgy kell a söntöt átszámolni, hogy a maximális töltőáramon 500mV essen rajta.
Szia, Ezt a rajzot hol találom meg? Mert nem találom...
Szia!
Köszönöm a segítséget, megtaláltam amit kerestem!
Szia Chipmunk1960
Ebben a hozzászólásban megvan a rajz és a helyettesítő alkatrészek is. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2018
Szia, Köszi! Tirisztoros! Az jó, segít "felrázni" az elektrolitban a szulfátot! Így könnyebben visszaépül a lemezekbe.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2018
Szerbusztok.
Szeretném a véleményeteket hogy mennyire életképes ez a 6-12V 5A autó akku töltő? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
Nem igazán javaslom ebben a formában a megépítését.
Alul annak a kettő ellenállásnak így nincsen igazán funkciója. Ha pedig a potenciométert "nagy áram" állásra tekered, akkor valami meg fog halni... Azzal nincsen gond, hogy nem sima egyenfeszültséggel tölt...
Értem és köszönöm a választ.
Ebből a rajzból csak az ellenállások és a tranzisztor nem kell..
Majd határolja az áramerősséget a trafó teljesítménye és kell egy feszültség limiter is nehogy hosszú idő alatt az üresjárati 20V-ra töltse az aksit..
Köszönöm a kapcsolási rajzot.
Ahhoz a transzformátort úgy kellene méretezni, hogy 13,5 Volt felett elkezdjen csökkenni a töltőáram. Nem egyszerű.
12V-os akku soha nem éri el a 20V-ot, hacsak közben meg nem halt. A savas akku töltési 16...16,5V amit gyakorlatilag nem ér el soha. Olyan autóban, ahol a generátor hiba miatt még is, felforr a sav a nagy gázfejlődés miatt és mindent szét mar. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
Idézet: „12V-os akku soha nem éri el a 20V-ot, hacsak közben meg nem halt.” Igen meghal ha rajtahagyod egy hétig a bolti olcsó kínai töltőn.. ezért kell a limiter. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |