Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Az optocsatolás jó ötlet, de megint csak akkor megy, ha a tápok függetlenek.
Én 18D20-ról még nem hallottam, de ha csak elírtad és 18S20 vagy 18B20 akar lenni, akkor: elvileg a 1wire busznak meg se kottyan 1,5 méter. Ha jól emlékszem vagy 2 nagyságrenddel hosszabb buszon is elvan. Persze ha kérdésparazita táplálást akarsz, az már okozhat problémát, de az is inkább 10+ m fölött, főleg több eszközzel.
Oh Bocs. Elírtam 18B20- as hőmérő szenzor.
A gondom az, hogy csinálni akarok légkollektort s vezérlője Nano3-as lenne. 3db 18b20-as, 1db LAN, 1db LCD 20x40 I2C-s, 1db Relé, (tervbe van még egy 230V-os PWM, SC-card logger). A jelenség annyi, hogy szenzorok nélkül simán megy a LAN elérése és a PING-is de szenzorokkal a PING- elveszik vagy nagyon nagy s WEB-en nem jön be az érték. Jelenleg 5m S/FTP Cat6a kábelen van a szenzor. Direktbe kötve jobb a helyzet. Lehet h a Nano3-as kevés ehhez?
Volt már, hogy 20 m-es kábel végére raktam DS18B20-as IC-t, ment rendesen. Viszont, van pár trükk, amire figyelni kell. Adatforgalom közben, mivel a OneWire időalapú kommunikáció, nem nagyon lehet mást csinálni a kotrollerrel, egy megszakítás is megzavarhatja a beszélgetést. Kicsit furcsának tűnhet, de a Cat5 kábel jobb, mint a magasabb kategóriájú. A nem használt ereket és az árnyékolást (ha van) nem kell/szabad bekötni sehova, ki kell vágni. Ezek ugyanis az adatvezeték és a tápfeszültség(ek) felé növelik a kapacitást, ami káros.
10 m felett a 4,7 kΩ-os felhúzóellenállást érdemes egy kicsit csökkenteni, pl. 3,9 kΩ-ra.
Na akkor megvagyok lőve....
Kábel nem lenne hosszabb 5m-esnél, inkább rövidebb. Akkor lehet h a LAN részét le kell szednem róla Csak az a furcsa h szenzor nélkül a PING az jó ahhoz képest, hogy 10MB-es a LAN.
Én riasztókábelen vittem már 6 métert is, hibátlan.
Nekem most a PING-el van gondom, hogy túl nagy s elveszti.....
Kábel az nem gond.... adatokat olvassa rendesen kihagyás nélkül....
Nem furcsa. A one-wire buszra nincs hardveres periféria és így bit-banging módszerrel használja a könyvtárad (azaz szoftverből piszkálja a teljes CPU-t felemésztve), amikor ez a típusú kommunikáció folyik, addig más periféria nem tud normálisan működni. Megpróbálhatod azt, hogy szétválasztod a projekted két részre. Egy nano-val elvégzed a méréseket és a szabályzást, bizonyos időközönként pedig átküldöd soros porton keresztül egy másikra az adatokat, ami pedig a webes feladatokat végzi csak.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2017
Na ez jó ötlet THX. helyem van még a dobozba elfér még benne egy Nano + Lan.
Sziasztok .Vásároltam egy arduino uno -t,letöltöttem hozzá a 1,8,5 programot. A problémám hogy nem tölti rá a blink nevű programot. Minden úgy tűnik,hogy minden rendbe lenne beállítva az uno, com2 port elkezdi betölteni de a ledek nem mutatják hogy töltődne majd kiírja hogy( probléma az alaplap feltöltésekor)Mit rontok el?
A driver rendben van? Biztosan com2 port?
Sziasztok
Ma megkaptam az első naomat de nem talál driver-t a pc (win 7 32bit). Honnét tudnék letölteni egyet?
Elvileg már a kommunikáció megy de az se biztos.
A következő üzenetet kapom ha egy blink-et szeretnék feltenni: Idézet: „Arduino: 1.8.5 (Windows 7), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega328" FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) EEPROM könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) SPI könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) SoftwareSerial könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) Wire könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' Figyelem: a platform.txt-nek a 'Arduino AVR Boards' magból elavult recipe.ar.pattern="{compiler.path}{compiler.ar.cmd}" {compiler.ar.flags} {compiler.ar.extra_flags} "{build.path}/{archive_file}" "{object_file}"-t tartalmaz, automatikusan átalakítva erre: recipe.ar.pattern="{compiler.path}{compiler.ar.cmd}" {compiler.ar.flags} {compiler.ar.extra_flags} "{archive_file_path}" "{object_file}". Fontold meg ennek a magnak a frissítését. Vázlat használ 1030 bájt (3%) -ot a program tárhelyből. A maximum 30720 bájt. A globális változók 9 bájt (0%)-ot használnak a dinamikus memóriából, 2039 bájtot hagyva a helyi változóknak. A maximum 2048 bájt. Hiba történt a vázlat feltöltése közben avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding Hiba történt a vázlat feltöltése közben avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x4c avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x4c Ennek a jelentésnek több információja lehetne a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor" opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban. ” Milyen programozót kell beállítanom?
1. Rossz COM portot adtál meg.
2. Nincs bootloader az AVR-en.
Szia. A letöltés szerintem rendben van, kétszer is letöltöttem ,hátha elsőre nem sikerült.Kettő portot mutat com 1 com 2 de egyikkel sem működik.Amikor csatlakoztatom az uno t akkor a sz- gép jelzi ,hogy a portra csatlakozott valami.
Köszönöm, már megy.
Most a következő problémába futottam: letöltöttem a git hub-ról egy nokia lcd tesztert, de a következő hibát írja: Idézet: „Arduino: 1.8.5 (Windows 7), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega168" FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) EEPROM könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) SPI könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) SoftwareSerial könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' FIGYELEM: A(z) '' kategória a(z) Wire könyvtárban nem érvényes. Beállítva erre: 'Uncategorized' Figyelem: a platform.txt-nek a 'Arduino AVR Boards' magból elavult recipe.ar.pattern="{compiler.path}{compiler.ar.cmd}" {compiler.ar.flags} {compiler.ar.extra_flags} "{build.path}/{archive_file}" "{object_file}"-t tartalmaz, automatikusan átalakítva erre: recipe.ar.pattern="{compiler.path}{compiler.ar.cmd}" {compiler.ar.flags} {compiler.ar.extra_flags} "{archive_file_path}" "{object_file}". Fontold meg ennek a magnak a frissítését. C:\Users\Műhely\AppData\Local\Temp\Rar$DIa0.829\pcdtest\pcdtest.ino:20:26: fatal error: Adafruit_GFX.h: No such file or directory compilation terminated. exit status 1 Hiba a(z) Arduino Nano alaplapra fordításra. Ennek a jelentésnek több információja lehetne a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor" opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban. ” Beillesztettem a megfelelő helyre de valamiért nem megy. Ezt a GFX file-t meg nem is találom a letöltésben. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
Igazad van de mint kiderült 168-asom van és nem 328
Sziasztok!Első botladozó lépéseim teszem az arduino világában..Lenne egy konkrét feladatom,első körben segítséget szeretnék kérni,hogy milyen alkatrészeket vásároljak..Amit meg szeretnék oldani:Van négy festékes tartály,ezek szintjét figyelném.Egy alaplapot szeretnék,erre vezetékezném ki a négy ultrahangos távmérőt.Kellene egy négysoros kijelző rá,ami a mért értékeket megjelenítené.Beavatkozni,értéket változtatni nem kell..Szeretnék még egy 4db ssr-t tartalmazó modult is rátenni.Ennek szerepe az lenne,hogyha a festékszintek egy programban beállított szint alá esnek,egy jelzőlámpa világítson..Ha mindez sikeresen megvalósul,az lenne a hab a tortán,hogy a kb 40 méterre lévő irodai számítógépen is meg lehessen nézni valahogy az aktuális értékeket..
Legfontosabb kérdésem az lenne,hogy melyik alaplapot válasszam,amelyik ezeket kényelmesen teljesíti?Én ezt néztem:https://malnapc.hu/yis/arduino-leonardo-eth-with-poe-a000023 Köszönöm...Jani
Szia. Szerintem alapvetően bármelyik alaplap alkalmas a feladat megoldására. Inkább az ultrahangos távmérő miatt aggódnék, hogy biztos alkalmas-e ennek a feladatnak a kivitelezésére. (A másik dolog, hogy az Arduino nem kifejezetten ipari környezetre lett kifejlesztve. A mellékelt cégnél viszont biztos találsz olcsóbbat is.)
Kisérletnek,tanulásnak szánom...De ha beválik külön öröm lesz...Először egy távmérővel próbálnám,hogy tényleg működik festékkel..A drágább alaplapot a hálózati csatlakozás miatt gondoltam...Köszönöm a segítséget..
Inkább ESP8266, WiFivel. Olcsóbb, és egyszerűbb, ha van WiFi.
Üdvözlet!
A programomban nagy karaktereket íratok ki LCD-re. Link. Mivel változót nem tud kiíratni ez a nagy karakteres dolog, ezért átkonvertálom:
A harmadik sorban lévő kódtól rendszeresen újraindul az Arduino. De csak a Mega. Nano-n rendesen fut. Mi lehet a probléma?
Javítás az előző hozzászólásomhoz:
Nem a harmadik, hanem a második sor az fagyós, újraindulós sor.
Szia
Használod e valamelyik IDE-t azok közül amit ajánlottál? Visual micro-t letöltöttem szépen fel is ment a vs alá, viszont pl a debug dolgot nem tudom kikapcsolni benne, fogja a sorosportot ami jelenleg nem épp jó dolog... Atmel studio-t régebben néztem de akkor elég fapados volt, hogy lehet szóra bírni arduinoval? Előre is kösz!
ÓÓÓ én butus, meglett, lehet választani, hogy relase vagy debug mód amiben fordít, már csak az a kérdés a debug hogy működik.
Ha valakinek van tapasztalata ezzel akkor kérem írja meg, köszi!
Szerintem
Gondolom zstring-et ad vissza a fv,, azaz a string utolsó utáni karaktere egy #0 lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |