Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Hát éppen lehetne, de...
Szóval ezt a kettőt én különvenném, és kölcsösen blokkolnám őket. Mert ha felfelé megy a redőny, akkor ne indítsuk már el lefelé is, mert azt a motor nem fogja meghálálni.
Ez így nem annyira jó, mert logikailag az if-ed elég dzsindzsás. írj fel egy igazságtáblát (23 lehetőség van), és balról jobbra elemezd ki a feltétel kimenetét.
Már leszámítva azt, hogy a motort kinyírod szerintem ha egyszerre indítod el mindkét irányba... Idézet: „írj fel egy igazságtáblát (23 lehetőség van), és balról jobbra elemezd ki a feltétel kimenetét.” Ez is kínai de holnap átírom, külön-külön veszem. Amúgy a motorban van védelem( régebben két rugós billenőkapcsoló volt egymás mellett és sikerült megnyomni mindkettőt egyszerre de nem történt semmi). Köszi,szép estét! Idézet: „Idézet: „írj fel egy igazságtáblát (23 lehetőség van), és balról jobbra elemezd ki a feltétel kimenetét.” "Ez is kínai de holnap átírom, külön-külön veszem."” Akkor tessék megtanulni, utána járni a digitális technika alapjait is! Nem csak úgy : Gyere ide arduino hopp bekaplak ! A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Nem CTS, hanem DTR. És ez nem csomag, hanem egy fizikai kapcsolat. A TTL UART DTR vonala van egy 100 nF kondenzátoron keresztűl a mikrokontroller reset lábára kötve. A reset egy 10 kOhm ellenállással tápra van kötve. Így lehet a számítógép felől reset impulzust adni a mikrokontrollernek.
A kérdés csak az, hogy 13 sec alatt se történik-e semmi, vagy tényleg van védelem a motorban?Valamint ha egyszer motort cserélsz, akkor abban is lesz?
Mert ezt most lekezelni pár plusz sor csak, és akkor a probléma meg van oldva. De ha most nem oldod meg, akkor egy potenciális hibalehetőséget viszel magaddal addig, amíg ez a kód fut valahol. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Sziasztok!
Tapasztalatot gyűjtök, hogy milyen androidos app alkalmas legjobban a bluetooth kapcsolatban pl. egy autó irányítására. Jelenleg a Roboremo-t töltöttem le, de ezért fizetni kellett. Mivel több telefonra szeretném (iskolai szakkör) letölteni ill. használni akkor ez így probléma. Kérem szíveskedjetek megosztani ez irányú tapasztalataitokat. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
Az ATmega2560 -om +5 V kivezetését sajnos földre húzta egy zárlatos mosfet. Csattanás és vége...
Van valami cserélhető biztosíték vagy alkatrész az alaplapon, amivel újra életre kelthető lenne?
Lm 1117 5.0, a táp csatlakozó mellett egy kis fekete 3 lábú alkatrész.
Ha az csattant el akkor szerencséd van és cserélhető.
Nekem működik ugyanaz az az app párhuzamosan több készüléken is, ha ugyanazzal a google fiókkal vagyok "belépve". Persze ez programból korlátozható.
Idézet: A honlapjuk szerint van ingyenes változat is. Az nem elegendő? „Jelenleg a Roboremo-t töltöttem le, de ezért fizetni kellett.” A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
Idézet: „öldre húzta egy zárlatos mosfet. Csattanás és vége... ” Ezért kellene elválasztani a nagy áramú eszközöket a uC portjairól és tápjáról is . Pl.: optocsatolóval kényelmesen galvanikusan függetlené teheted egymástól az eszközöket.
A Roboremo ingyenes változatában korlátozva van a nyomógombok száma.
Azt nem próbáltam, hogy a fiókommal jelentkezni fel pl. a gyerek telefonjáról és úgy letölteni. Nem igazán etikus, de... A lényeg, hogy egy próbát lehet, hogy megér. Más app lenne-e?
Én saját készülékeken próbáltam, tehát 2 telefon +1 tablet. Igaz nem ezt a roboremo dolgot, de pl. a megvett Electrodroid pro simán megy egyszerre több készüléken, amin én vagyok belépve.
Esetleg írj egy email-t a fejlesztőnek, hogy oktatási célra használnád, és nem támogatná-e ezt egy free (akár időkorlátos) licensszel.
BlueTooth serial controller: Bővebben: Link, Csúnyácska de ingyenes.
Ha az Arduino programozás megy, akkor egy ilyen egyszerű Android app is menni fog.
Open source Bluetooth apps.
Apk extractor?Ha már egyszer megvetted, miért ne?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
Sziasztok.
Morzsa15 fórumtársunk kérdésében lévő problémával Én is találkoztam és kiséleteztem én is. Morzsa15 kérdéseiből kiderül, hogy fog valami RF jelet, csak valószínűleg a switch nevezetű libraries nem erre való. Ismer valaki olyan libraries-t amivel lehet értelmezni, „feldolgoztatni” az kapásjelző RF jelét és azt felhasználva a PIN-eket vezérelni. Válaszokat előre is köszönöm.
Van számtalan arduinos project, amiben impulzus hosszt mérnek, megszakítással.
Pl. a legtöbb oszcilloszkópos projektben is van ilyen rész. Megméred az impulzusok hosszát. A fenti szkóppal készült ábrában jól látszik. A rövidek legyenek, mondjuk 0-ák, a hosszúak 1-ek. Már is van értelme a sorozatnak: Hosszú alacsony szint után jön a start bit: 0, 11101001,01010100,00001110 ez a sorozat, elfér 4 byten. Most már csak azt kell eldöntened, hogy ha ezt veszed? Mit akarsz tenni? És kidolgozod rá az algoritmust.
A tranzisztorok kollektora és emittere fel van cserélve.
Ha nincs visszacsatolás a motor pozícióról (HALL, back EMF, enkóder) nem fog forogni.
Sziasztok!
320x240 es tft kijelzőt használok UTFT könyvtárral és szeretném egy olyan karakterkészletet csinálni/letölteni amiben benne vannak az ékezetes karakterek. Tudtok ilyet vagy olyan karakterkészítő progit amivel kompatibilis az utft könyvtár?
Üdv mindenkinek!
Azért hoztam létre ezt a témát, mert szeretnék építeni egy automata lánc olajazót a motoromhoz. Eddig arra gondoltam hogy a vezérlését arduinoval oldanám meg. Ami számolna egy a hátsó lánckeréken rögzített mágnes fordulatát. Egy meghatározott fordulatszám után bekapcsol egy pumpát ami egy bizonyos mennyiségű olajat csepegtet a láncra. Majd ha ez megtörtént nullázza magát és kezdi az egészet ellőről. Illetve még gondoltam egy olyat hogy eső szenzort beépíteni a sárvédő belsejébe ami ha érzékel akkor fele annyi fordulat után kapcsolná a pumpát, de ezt még nem tudom hogy mennyire jó ötlet. Úgy hogy ezzel kapcsolatos ötleteket tippeket szeretnék kérni tőletek.
Hello! Innen meríthetsz ötlete a megvalósításra. Természetesen a számlálást-időzítést meg lehet oldani az Arduino-val is.
Felesleges a lánckerékre mágnes, elég a fogaskerék fogainak közelébe egy Hall generátor.
Hello, mindenkinek.
Nos, mint Morzsa15 is és én is írtam, hogy a kapunyitó és a led-szalag vezérlő távirányító „kód kiíratásával” nincs probléma. Csak a kapásjelző jelét nem tudja értelmezni. Itt egy full-osabb program, ami már a bináris kódot is kiírja, (csak a kapásjelzőjét nem).
Ez a led-szalag vezérlő távirányítóé. Received: 14228751 / 24bit Protocol: 1 Binary: 110110010001110100001111 Tristate: 1FXF0F1F0011 Received: 14228747 / 24bit Protocol: 1 Binary: 110110010001110100001011 Tristate: 1FXF0F1F00X1 Received: 14228749 / 24bit Protocol: 1 Binary: 110110010001110100001101 Tristate: 1FXF0F1F001F Received: 14228753 / 24bit Protocol: 1 Binary: 110110010001110100010001 Tristate: 1FXF0F1F0F0F Kapu48 fórum társunk már próbált útbaigazítani a bináris kód felhasználásában, csak nem jártam sikerrel. Ha valakinek van hasonló projectje, megoszthatná.
Én így gondolnám tovább:
Hello.
Köszönöm a továbbgondolást, (egyébként jól működik) de nekem nem ez a problémám. (Egy másik projektemben már jól tudtam a kapott „gomb kódot - Received: 14228751” azonosítani és felhasználni). Most, Morzsa15 társunkkal együtt abba a problémába ütköztünk, hogy a RCswitch nevezetű libraries használva, a program a kapásjelzőnk 433MHz-es RF jelét nem érzékeli, egyáltalán nem ír ki rá semmit, mintha nem is látná az RF jelet. (A kapunyitó és a led-szalag vezérlő jelével tökéletesen működik). Tehát a kérdés inkább az, hogy hogyan kezdjek neki teljesen nulláról. Ezen a négy részből álló tutorial-ból a második tutorial-nak a Arduino Sketch - Remote Receiver bekezdésénél lévő programot használva a kapásjelző jelzésére kiír a Serial Monitor egy elég hosszú számokból álló számsorozatot, (de jóval hosszabb minta tutorial-ban van). Sajnos angolul nem tudok, így nem tudom értelmezni a kapott eredményt sem. Ha van időd és kedved, megkérnélek, nézz már rá, hátha kitudsz bogozni valamit belőle. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |