Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok! Találtam egy (számomra) érdekes dolgot: for(int i = 0; i < 256; i++), 4 paraméteres for ciklus.. Valaki meg tudja mondani hogy mi a 4 paraméter? A 3 paraméterest ismerem.
És hol a 4. paraméter, amit találtál?
Azt nézem én is, tök sztenderdnek tűnik innen nézve..
Ez csak 3 paraméter.
1) int i=0 //a ciklus váltózó deklarálása értékadással 2) i<256 //a ciklus futásának feltétele 3) i++ //a ciklus változó inkrementálása A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2021
PIC C ben én sem láttam ilyet, először nekem is furcsa volt. C++ ban lehetséges menetközben bárhol deklarálni változót. De rákeresve C99 től sima C ben is lehet ilyet.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2021
Lehet azért bonyolítani azt a for ciklust, pl.:
for(int i = 0, j=400; i < 256; i++, j>>=1) és szerintem ez még mindig standard c nyelv. Arduino-ban is lefordul. A for esetében amúgy ilyenkor lokális változó jön létre, ami csak a cikluson belül él, utána megszűnik. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2021
Bocsánat, most látom hogy 3 paraméteres amit 4 nek gondoltam, pedig a fejemet mertem volna rá tenni hogy amikor kijelöltem és kimásoltam nem így nézett ki
Idézet: „amikor kijelöltem és kimásoltam nem így nézett ki” Na ez egyre cifrább! Jön az önmódosító kódok érája?
Ez az igazi mesterséges intelligencia.
Késő volt már, nincs kizárva hogy káprázott a szemem
Sziasztok.
Ma nagy ökörséget csináltam. Arduino vázlatfüzetbe valamiért nem találok egy programomat de fel van töltve a nanómra. Szerintetek vissza lehet olvasni/felyteni a nanóról a kódot?
A binárist elvileg igen, de azzal nem sokra mész, max ha át akarod másolni egy másikra. A forráskód biztosan bukta, mert az nem kerül rá az eszközödre. A fordítód a forráskódból elkészíti a gépi kódot (hex), és azt tölti fel, azt tudja az MCU értelmezni. A PC-n kellene kutakodni, hátha valahogy elő lehet még varázsolni!
Ez szomorú! De a pc-ben meg ssd van és amit onnan kitöröl az ember azt talán már nem lehet visszaállitani.
pedig minden fontosat lementek pendrivera vagy külsö merevlemezre de ez most nincs meg
Eső után a köpönyeg: A számítástechnikában ami nincs meg két fizikailag elkülönült adathordozón, az gyakorlatilag elveszett. Én minden fejlesztési fázis végén zip-be tömörítem a forrásfájlokat, aztán egy példányban a fejlesztő mappában, egy példányban a nas-on/felhőben, akárhol tárolom. Kb mint a GitHub, csak én ezt jobban szeretem.
Amúgy ssd-n is van fájlrendszer, ha nem túl régen törölted, én megpróbálnám helyreállítani.
Juni 25-én lett írva a program . Az nem túl rég volt. Egy rendszervisszaállítás segíthet (talán).
Visszaállítottam és megvan . És már le ismentettem 2 helyre
Mázlista ...
Hááát nagy mákom volt
A chipben lefordított állomány van, max asm-be hozható vissza
Egyéb mentés? Pendrive, külső hely, mailban valakinek átküldve?
Már megoldódott! Csinált egy helyreállítást és ott volt.
Szép napot Mindenkinek! Elkezdtem arduinoval ismerkedni. Vetten is egy UNO-t.Letöltöttem a programot is. Arduino 1.8.5-ös verziót. Honnan tudnám megszerezni az összes parancsot vagyis utasítást ,amit az arduinoban használni lehet? Mint pl. "digitalwrite","display.setBrightness","analogWrite"......stb.? Előre is köszönöm!
Például itt: Bővebben: Link
Haladóknak itt van: Arduino documentation.pdf
Bővebben: Link Egy hosszú lista: Bővebben: *.PDF Link A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2021
Ez a legjobb: Bővebben: Link
Ez hasznos lehet. Kicsit könnyebben érthető verzio
Ebben a dokumentációban érzek némi ellentmondást, persze nekem nem zavaró, de egy kezdőt megviccelhet. Arról van szó, hogy a bitszintű operátoroknál szerepel a ^ -jel, mint kizáró vagy operátor (26.oldal):
Idézet: Majd később (igaz csak megjegyzésben), de hatványozásra használja (pl. 34. oldal):„Bitwise XOR (^) There is a somewhat unusual operator in C++ called bitwise EXCLUSIVE OR, also known as bitwise XOR. (In English this is usually pronounced "eks-or".) The bitwise XOR operator is written using the caret symbol ^. This operator is very similar to the bitwise OR operator |, only it evaluates to 0 for a given bit position when both of the input bits for that position are 1: 0 0 1 1 operand1 0 1 0 1 operand2 ---------- 0 1 1 0 (operand1 ^ operand2) - returned result” Idézet: Magyarul a zárójeles kifejezés arduinoval lefordítva nem 65-öt fog adni eredményül.„Octal is base eight. Only characters 0 through 7 are valid. Octal values are indicated by the prefix "0" Example: 0101 // same as 65 decimal ((1 * 8^2) + (0 * 8^1) + 1)” Ettől eltekintve egyébként tényleg jó! A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2021
Az Arduino telepítési könyvtárában, a Reference mappában.
A zárójeles kifejezés csupán megjegyzés, azaz nem C nyelven van!
Valahogy jeleznie kellett 8 hatványait (a helyiértékeket). Ott a kizáró vagy műveletet nyilván XOR-nak írnák. |
Bejelentkezés
Hirdetés |