Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Köszönöm,ahhoz előbb ki kellene szednem a gyári rádiót,amihez gyanús,hogy szét kell kapni a műszerfalat. Vagyis akkor kezdek neki,ha kicsit több időm lesz. De köszönöm a tippet.
Idézet: Nem következik egyik a másikból, régebben sajnos nem gondoltak a gyártók külső forrás lehetőségére. Illetve gondoltak, csak nem adták meg ezt a fogyasztóknak. „Azt mondjuk nem nagyon értem,hogy nincs rajta Aux bemenet ha már CD lejátszó van,de....”
Annak elég vacak a minősége. (FM transmitter.) A Lanselott által ajánlott cucc az jó. Igaz analóg bemenetet igényel a rádión.
Sziasztok! Egy Pioneer fejegység URH sávos érzékenysége jelentősen romlott. Nem nyúltam hozzá. Létezik, hogy a sok rázkódástól történt mindez?
Szia,
Esetleg az antennád nem erősítős? Előfordul hogy a karosszéria es az antenna teste közti gumi elöregszik,és bejut a víz az erősítő részbe. Befolyásolhatja még a vételt bármilyen kapcsolóüzemű tápegységgel rendelkező eszköz (különösen kínai led fényforrások, xenon trafó) is. Hanyagul tervezett gps-gsm eszköz is bocsáthat ki olyan zajt,ami zavarja a vételt.
Kicsit túlgondolod, ez a rádió a legbonyolultabb elektronika az egész autóban. Igaz, nem mondtam, hogy egy Polo II-ről van szó, de már nem gyári rádióval. Levett gyújtással sem javul a helyzet.
Ha nem erősítős akkor is tipikus hiba az antenna beázás a talppontnál. Az is okoz ilyesmit.
Antenna kábele rendben van? Jól csatlakozik a rádióhoz?
A rádiónál rendben(de azért ellenőrzöm, szükség esetén cserélem), úgyhogy az antenna jön ki a helyéről. Sajnos ennél a típusnál a bal elejében van, egy doblemez burkolatot kell leszedni. De köszönöm mindannyiótoknak!
Darab drót próbának, mielőtt szétkapod a a járgányt?
Az már megvolt, nem jó eredménnyel(2,5mm2 MCu-val 1m hossz). Ezért gondoltam a fejegység hibájára.
Akkor miért keresel hibát az antennádban?
Elsőre is a fejegységre gyanakodtam(rázkódás), olvass vissza.
Sziasztok! Adott egy opel corsa b CAR300 as magnó. Áramtalínátás után be akarom írni a kódot de nem engedi..... ezt írja ki ( 7 safe) és semmi. Dobjam el? Mi lehet a gond?
Várjál vele. Valószínű más 3-szor rossz kód lett megadva. 10-től számol visszafelé, még 7 lehetőség van a tiltásig. Minden hibás kód után hosszabb a várakozási idő, lásd a csatolt leírást. Ha jól olvasom most 10 percet kellene várni, míg beírható a kód. tedd rá a gyújtást, majd AS-t nyomva tartva kapcsold be és várj...
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2019
Köszi! 10perc elteltével be lehetett írni a kódot! Működik. Üdv.
Szia! Ugyanígy, ahogy most kódoltad, az AS-t nyomva tartva kapcsold be. Újra kódot kér, írd be még egyszer! Így kikapcsolod a kódkérést, többet nem fogja kérni akku levétel esetén sem. Úgyis tök felesleges macera, hisz ez sorozatszámból megfejthető.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2019
Sziasztok!
Van egy A140-es mercink (2003-as), aminek gallyra ment a generátora, így csere volt, ami persze akkusaru levételt is magával vonzott. Ennek örömére persze kódot kér a rádió. A kérdésem, hogy van-e olcsóbb megoldás a kód megszerzéséhez, mint a pappas autó 8000+ÁFA díja (külföldről lett behozva az autó és nagyon nem találok kódkártyát)?
Sziasztok Renault gyári 2012 es usb s rádiót a saját kijelzőjével lehet asztalon működtetni?
Csak azért érdekelne mert nekem nem sikerült. A rádió sz: 281153992r : A hozzá tartozó kijelző sz:280348813r Ezek a rajzok alapján próbáltam
Sziasztok Végig gondolva a tegnapi napot hogy mit mivel kötöztem
1 lépésben követtem a rajzott azaz rádió nagy csati 5-akku+ 12-akku - rádió 32 pin 1----------kijelző 1 2------------------11 19-----------------16 /can H 20-----------------15/can L 2----------akku+ 3----------akku+ 12---------akku- Ilyenkor még a rádió se adott életjelet Majd átkötöttem a rádió 1 es /32pin/ pontját akku+ra A rádió egyből életre kelt de a kijelző halott maradt Mint ha nem kapna tápot Létezik hogy a kijelző indítja a rádiót?
Üdvözletem! Van itt valaki, aki "profi", és tudna srgíteni a Pioneer SPH-AD110 kérdéskörben? Köszönöm!
Üdv,
Nem a kijelző vezérelné a rádiót hanem fordítva. Az én olvasatomban (és Opelnél is) az antenna vezérlés(bekapcsolt állapotban pozitív) kapcsolja be a kijelzőt.
Üdv!
Van egy 2010-es Fiat Scudom, a gyári fejegységet (RD4) kicseréltem egy szintén gyári (RD45) bluetooth-osra. A probléma az volt, hogy telefonról zenelejátszás közben pattogó hangot adott ki. Be-be reccsent. Elkönyveltem hibásnak. Vettem egy másikat, és az is csinálja, igaz nem annyira észlelhetően, de mégis. Arra gondoltam a neten olvasottak alapján, hogy lehet valahonnan zajt szed össze az eszköz. Az is igaz, hogy a rádió és MP3 funkciók során nem zajol, csak BT-n keresztül. Próbáltam több eszközzel a kapcsolatot, mindnél jelentkezett. Hátha tud erre valaki valami magyarzatot, mert az kétlem, hogy két teljesen új készülék, amiket nem is ugyan onnan származnak, és nem is egy veztiószámú firmwera fut rajtuk ugyan úgy hibásak lennének. Előre is köszönöm a válaszokat!
Tiszteletem mindenkinek! KIA CEED SW 1,6GDI SILVER (2017). A fejegységen (navis) keresztül telefonálok, és rendszeresen visszaszólnak a hívottak, hogy szaggat a beszédhangom, én meg kifogástalanul hallom őket.
Több, különböző csatlakoztatott telefon (samsungok és iphone), 20-as és 30-as szolgáltatónál is, álló és járó motor esetén is előfordult, kivéve persze a szervizben. Ennek ellenére többször frissítették a firmware-t, és kicserélték a mikrofont, de nincs változás, tippjük sincs, és igazuk van, mert ők még nem látták a hibát. Többször reseteltem, semmi. Tudtok segíteni?
Üdv,
Régen mikor sok kihangosítót szereltünk,találkoztam hasonlóval. Akkor meglepő módon a fűtés /klíma rendszerből áramló levegő okozta a zajt. Próbáld kikapcsolt ventillátorral,majd fokozatosan kapcsold feljebb a ventillátort,esetleg módosítsd a befújt levegő helyét és figyeld,változik-e a hang. Esetleg a tetőkárpitot a mikrofon környékén finoman nyomkodd meg,hátha ott pattog valami. Napellenzőben ha vannak papírok,azok is zizeghetnek,és a mikrofon nagyon közel van hozzá. Üdv!
Lehet antenna probléma is. Vétel esetén nem probléma, de az adóra hangolás nem megfelelő.
Ha szerviz közelében bázisállomás van, nem is fog jelentkezni a hiba. Próbáld meg egy nálad levő másik készüléket felhívni, akkor magad is érzékelheted. Adáskor SWR -t kell mérni.
Nem zajprobléma van, hanem a VEVŐ úgy hallja, mintha a szavaimból szótagok maradnának ki.
Sziasztok! Van egy Audi gamma CC rádióm. Az a problémám van vele, hogy nem találok hozzá olyan antennát ami müködik. Szóval próbáltam már erősítővel ellátott antennát, erősítő nélküli antennát de nagyon gyenge velük a vétel. Viszont ha csak egy szál vezetéket dugok bele azzal működik, viszont ez nem esztétikus. Azt is tapasztaltam ha egy egyszerű árnyékkolt antenna kábelt dugok bele aminek a vége megvan pucolva csak úgy van vétel ha nincs az árnyékolás rákötve a rádiónak a házára amint rákötöm a vétel elmegy. Meg még egy dolog ha rámérek az antenna bemenetre a testhez képest zárlatot mérek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |