Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Ha van a NYÁK-on mainbord szám, akkor az alapján lehet találni netes javítási infókat hozzá.
Nálam van két darab 7012B(7010B) készülék...az egyiken van is main szám, ami alapján a gugli segített...és ontotta az infókat. Ez egy 7018B mainboard. Az egyikben egy KFJ jelzésű smd tranyó foorósodik és furcsadrótos átkötés van mellette. Ez pár mp-ként újraindulgat... A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2023
Sziasztok!
Hozzám került eg ilyen "csoda"! Van a jobb felső sarokban a panelon egy nyolc lábú smd ic, sajnos hiányzik a panelból nincs meg már valaki kiszedte. nem nagy az esély de hátha van valakinek ugyanilyen szerkezet s megnézné milyen van benne. ( tápnál van, gondolom valami táp ic vagy fet... lehet) Esély nem sok de hátha, köszönöm!
Ha megadnád a rádió típusszámát (ha tudod)...vagy a panelszán alapján keresgélnél a neten, akkor kiderülhetne, hogy talán nem is volt azon az IC-n felirat.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2023
Köszi!
Én nem találtam sajnos, de ezek szerint ha megtaláltam volna én is ezt akkor se lettem volna okosabb sajnos.
Sajnos a rádió típusszámát még mindig titkolod! ...de előkaptam egy másfajta rádió paneljét, amelyen gyanúsan hasonló IC van. A nyákrészletet össze lehetne hasonlítani...bár a PWM IC feliratozása nem biztos, hogy segít.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2023
Na, ha már előkerült (számomra) a topik:
Tudja valaki, hogy a "BLAUPUNKT SANTA FE" rádió háttérvilágítása hány V-os LED-el van megoldva? Két 56Ω-os előtét van előttük (a két darab sorbakötött előtt), én úgy gondolom, nem lesz nyerő sima 3V körüli LED-re cserélnem. Megmérni nem tudom, a leszedett és szétcsavarozott előlapot nem tudom mérni... (multival nem derengenek a LED-ek) A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2023
Mondanék típusszámot ha lenne ráírva valami is, de semmi!
De szerintem ez az ic lesz valószínű! A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2023
Átnéztem a rajzát (mert eszembe jutott, hogy pedig azt letöltöttem a Tanyáról), hát ríva fakadok. Azt mutatja, hogy kb 3V-osak azok a LED-k, 14mA-en járatva. 150+150Ω-os (két) előtéttel, miközben 10V tápjuk van...
Hát, ide a bökőt, hogy én két 56Ω-os előtétet láttam. Ma nemigen fogom már csétcsavarozni és szétforrasztani az előlapot újra, de holnap délután nekiesek szerintem újra. Addig is kép+ServiceManual:
Most legalább kiderült, hogy a santafé CD32-ről van szó (tucatnyi santafé létezik)...
Igaz, -azt lefelejtettem, pedig én is azzal együtt keresve találtam rajzot.
Miután ez kiderült, tudsz nekem valami segítőt, támpontot adni? Hogy holnapig rághassam, megálmodhassam...
5 voltot adtam neki pluszba a életre kelt!
Igen csak egy 1-1,5 ampert zabál 5 volton!
Nem mindegy? Nagy dcdc volt, teljesen racionális 1.5A is akár, ha nem forr valami kifejezetten, akkor jó. Kell bele rakni egy dcdc konvertert, meg kell keresni a konverteren és a nyákon az enablet és össze kell kötni jól (már ha a 12V nem kapcsolt).
Köszi!
Lehet menni fog!
AP1509-50 jó lesz hozzá szerinted?
Hát tegnap sem értem korán haza, azonban ma már majdnem. Nem baj, kiokoskodtam, hogyan kell mérni anélkül, hogy szérforrasztgatnám újra.
Bizony a 10V-osnak állított LED-BL kimenet 7,87V-ot ad ki -így már helytálló a két 56Ω-os előtét a két LED előtt ( (7,87-6)/112 az 16-17mA köztit jelent -ha azt nézem, hogy nem is pont 3V-osak, akkor kb ott lesz az a 14mA körül). Ha végre elutok Bp-re, akkor veszek belevaló LED-et (perszehogy téglatestű kell, nehogy jó legyen, ami hengerestestű van itthon ), aztán rájövök, hogyan kell kipiszkálni a rosszakat (a múltkor nem akartak kijönni), és meglátjuk. Például azt is ki kellhet még utána deríteni, hogy miért égett ki mindkettő... A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2023
Mindenesetre: a kijelző működik, kicsi lámpámmal látom, amit mutatni akar, tényleg csak háttérvilágítás kéne neki.
Fórumtársunkat zavarta a zene, megoldotta:
Idézet: „Máshoz nem nyúlt, csak a konnektorból húzta ki. Ott kereste csak úgy szemmel, hogy hol lehet normálisan kikapcsolni, de nem lelte meg a rádiót sem. Aztán csak kihúzta a konnektorból, és akkor el is hallgatott. De a Dikh rádió az jó zenét sugároz nem?” Azóta csak Dikh rádiót tudok hallgatni, örülök hogy szól egyáltalán. Mit tegyek?
Azt hiszem, sikerült. Bár a fényképen vadul világítónak látszanak azok a pálcikák is, amik nem is jeleznek -de hát biztosan fényképeztetek már telefonnal... Szóval nem világítanak azok kéken, csak szürkén látszanak halványan, élőben egyáltalán nem zavaróan.
(Azért a kérdés felmerül: kisebb fényerejű LED-del egyáltalán nem látszódnának? És akkor azok a számok, amiknek kell, jól látszanának?) Kicsit meggyűlt vele a bajom, 5X2-es LED-et kaptam, de kisebb kellett volna. De be lehetett a helyére faragni, csak két órámba telt Meghát ehhez sem árt néha, ha három kezem van. De nincs -tehát morogással, ügyetlenkedéssel, de sikerül végül. Aztán valamely nap kötök rá hangszórót, behalnék, ha nem működne De azt gondolom, azért dobták ki, mert nem volt látható a kijelző (és így megvolt az indok az amúgy is vágyott új rádió megvásárlására. Nem mindenki szeret különben sem bütykölni....) A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2023
Idézet: „Aztán valamely nap kötök rá hangszórót, behalnék, ha nem működne” Granpa ezzel pont másként van.
Nem értettem most ezt....
Node: nem bírtam ki, hiába van estevanmán, slőkotortam egy hangszórót, krimpeltem a vezetékekre csúszósarut, egy derót-tekercs lett az antenna. Szól mind a négy kivezetésről -mégha most csak egyesével próbáltam is. íme, kis rövid videó A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2023
Idézet: „Nem értettem most ezt....” Pedig egyszerű: Rádió és más zajkeltő nem szólhat mellette, mert zavarja.
Figyelünk... az FB-n újra kezdted futni a köröket!?
Igen, látom...csak az én IC-m felirata más.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2023
Sziasztok,
Van egy iMars anroidos autórádió, ami fordokba használható. A hibája, hogy az érintő kijelzőnél csak az eladó kb 3cm magas sáv működik teljes szélességben. Mivel egérrel működik, így próbáltam kalibrálni, de nem működik akkor sem. A csatolt képen létható chip vezérli a panelt, és nem tudom, hogy ez chip hiba lehet, vagy valami szoftveres probléma.
Hát, ez lehet chip, szalagkábel vagy akár maga az érintő panel is, de hogy nem szoftver gond, az biztos, mivel 3cm felületet érzékel. Ha nem sikerül ehhez csere LCD-vel egybeépített érintő panelt szerezned észszerű áron, akkor sajnos cserére szorulhat az egész készülék, de akkor sem kell eldobni, mert szobába, egérrel vezérelve még jó lehet média lejátszónak.
Szerk.: szalagkábeleket próbáltad már, hogy nem-e csak valami undok kontakthiba lehet? A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |