Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   10 / 212
(#) proba hozzászólása Ápr 30, 2008 /
 
Van egy blaupunkt car 300D-s rádióm . A kijelzőn nincs semmi (felső kijelzős ,természetesen hőmérséklet.. van) A tulaj szerint, ha beírja a kódot akkor szól (dr HAUS a betegnek nem kell elhinni semmit) Látatlanban én nem merem ezt megtenni. Hol érdemes a hibát keresni, illetve a kijelző és a rádió közötti csatlakozó kiosztása jó lenne,esetleg egy felhasználói kézikönyv.
(#) joci89 válasza Smileyking hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
CSő!
Nekem is ugyan ezt csinálja
Csak annyi a különbség hogy nekem Kenwood fejegységem van de nekem is kikapcsol magasabb hangerőn és k....szott idegesítő úgyhogy ha valaki tudja az jó lenne ha megmondaná
Köszönöm
(#) Ginuwine hozzászólása Máj 1, 2008 /
 
sziasztik a haveromnak van egy autoradioja amit mellekeltem a kepen csak anyi hogy 4x40w es amikor autocskazunk hallgatjuk a zenet akkor minden jou de valamikor atakarjuk tenni mas szamra es kinullazodik minden rajta tehat alaphelyzetbe all minden mintha resetelve lett volna es nemtudjuk mi a baja sztetek mi lehet a baja????a kepet mellekeltem elore is koszi
(#) oregtamas0202 válasza proba hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Üdv. Tehát Opelról van szó! A harmadik sor csatlakozót levágták ? vagy csak nincs összadugva.Szól a rádió?Hogy ütötte be a COD-ot ha nemlátta a kijelzőn? Öreg Tom.
(#) oregtamas0202 válasza joci89 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Üdv. Kikapcsol,vagy elhallgat?Ha elhallgat akkor tul melegszik és a védelem(letilt), ha kikapcsol akkor a megnövekedett áramfelvétel miatt melegszik és valami repedés lehet az alaplapon és a hő tágulas miatt /kontakt hiba és kikapcsol,majd hül és müködik tovább/.Ezt az alaplap és a csatlakozó lábai okozzák. Az előbbit, a hang kimaradást a végfok lábainak repedése okozhatja.
(#) oregtamas0202 válasza Ginuwine hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Üdv.Ezek agépek mindenre képesek.Ha van (reset) gob, meg kell nézni hogy ,ha az elölepot megnyomod nem nyomja e meg a rossz beállítás miatt véletlen a RESET gombot. Ha nincs nemtudom .Öreg Tom.
(#) Ginuwine válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
a reset gombot mar neztuk de akkor is semmi
(#) proba válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Szerintem jól összedugtam (a kijelzőm eddig más rádiókkal jó volt ,de azért keresem a bekötését mert nem biztos hogy ehez is jó) Látatlanban gépelte be (dehát hiszem is meg nem is).Sajnos most nincs másik rádióm amivel leellenőrizhetném az adatforgalmat Két lábán van órajel ill adat de a harmadik lábon nem változik semmi .Nem tudom ez jogos e ,vagy ezen a nyomon érdemes l elindulni? Ill a kezelésében még mindig nem vagyok biztos.(Az illetőtől ezt hiába kérem mert vásárban vette)
(#) Johnee87 hozzászólása Máj 2, 2008 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő: egy philips autórádióm van, és csak a jobboldalt szól, balon teljesen néma.Kivettem ma a rádiót és megnéztem mit ad ki hátul(a rádió hátulján)...a jobboldalra menő kivezetéseken volt feszültség, viszont a balra menő kivezetéseken nem(se az elsőn se a hátsón). Ezután szétszedtem a rádiót és láttam hogy a jobb illetve a bal oldalt külön erősítő erősít /TDA7374/. Véleményem szerint az erősítő füstölhetett el, mivel a bal hátsó hangszorónál rövidzár keletkezhetett(ezt abból gondolom, hogy az a papírszerű tartónak a hangszorón amin a + illetve - lábak vannak az egyik fele le volt törve és így a + - lábak össze tudtak érni).Szerintetek jol gondolom?Illetve ha igen akkor hol tudok ilyen erősítőt venni?
Előre is köszönöm!!!
(#) titi válasza Johnee87 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Hali!
Valószínűleg úgy van, amint mondod. (írod )
Itt tudsz venni.
Üdv!
(#) proba válasza Johnee87 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Azt is nézd át hogy a hangszóróvezetékek "útközben nem testelődnek e le.
(#) Johnee87 válasza proba hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Kösz a tanácsot de a rövidzár miatt füstölt el, amúgy megnéztem már
(#) Pixi hozzászólása Máj 15, 2008 /
 
Hali!

Arról tud valaki valami pontos infót, hogy az autórádióknál hogyan van kötve az RCA kimenet, vagyis az árnyékolását hova és hogyan kötik be, mert nekem olyan gondom van hogy eggyik pillanatról a másikra bejött erősen a generátorzaj az erősítön át, és ha az RCA kábel árnyékolását letestelem akkor megszűnik a zaj!
Hol keressem a hibás alkatrészt?
(#) titi válasza Pixi hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Hali!

Simán a tesre van kötve az árnyékolás.
Nincs megszakadva a vezeték?
(#) csonthulye hozzászólása Máj 23, 2008 /
 
Sziasztok! Szeretnék venni majd egy autó rádiót, de nem tudom milyet is pontosan. Nem tud valalki ajánlani esetleg, amivel nagyon elégedett, vagy ami kitűnik a többi közül? Árban kb 30e-ig gondoltam (de jöhet más tipp is,csak ne legyen túl sok). Extra nem kell semmi, tehát kijelző egyszrű legyen meg ilyesmik és a lényeg hogy szépen szóljon és megbizható legyen. Köszi előre is!
(#) Roomy hozzászólása Jún 6, 2008 /
 
Sziasztok!Új vagyok de szeretnék egy kérdést feltenni.Venni szeretnék egy Lada samarába aútórádiot és nemtom hogy kössem be.Mert nincs bent ojan csatlakozó amit adnak a rádióhoz.Mit tegyek hogy tudom bekötni segutsetek légyszi előre is köszi
(#) Roomy hozzászólása Jún 6, 2008 /
 
Holnap veszem meg csak mondom megprobálok előre tájékozodni.De akkor majd holnap leíróm.De egy kis Clatronic AR735-ös.De szerinted meg lehet oldani a bekötést hogy nincs rajt ojan csatlakozó?
Köszi
(#) Roomy hozzászólása Jún 6, 2008 /
 
Az van hozzá mert megnéztem csak addig nem mertem megvenni amíg nemtudtam hogy be lehet e kötni.Hangszórókat külön veszek de nemtom még miet mert kistejesitményű ez a kütyü.Monjuk a célnak megfelel.
(#) Mikrosilver hozzászólása Jún 16, 2008 /
 
heló van egy cd-s autórádióm tökéletesen müködik de
nem lehet kikapcsolni ha kikapcsolom akkor elhalgat de a világitás rajta marad majd10-15 mp mulva halkan szol a rádió haleveszem az előlapot még hangosabb is lesz de eközben nem lehet álitgatni.
mi lehet a baja?
(#) djadji hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Hello!
Van egy Mazda 626-om, és van egy JVC autóCDm (MP3s). A kocsiban nem ISO csati van, mint amit a magnó kér, de vettem hozzá egy fordtót. (a kocsiban olyan fehér csati volt ami nem 2 részből áll, és nem szimmetrikus, az egyik nagyobb 2x7, a másik kisebb 2x5 csatlakozóval)
Azt hittem hogy az átalaktó végét bedugom a magnóba, bekötöm az antennát és már szól is.
No nem igy lett. Be sem kapcsol a magnó, se kép se hang. Van valakinek tapasztalata ilyennel, hogy mi lehet a baj? Mit érdmees megnéznem?
(#) Mikrosilver hozzászólása Jún 21, 2008 /
 
heló van egy cd-s autórádióm tökéletesen müködik de
nem lehet kikapcsolni ha kikapcsolom akkor elhalgat de a világitás rajta marad majd10-15 mp mulva halkan szol a rádió haleveszem az előlapot még hangosabb is lesz de eközben nem lehet álitgatni.
mi lehet a baja? Hogy lehetne kikapcsolni anélkül hogy ne menjen el a memória? A márka Clatronic mp3-mas
(#) m.joco hozzászólása Jún 29, 2008 /
 
Hello
Az autórádiókon megadott erősítő teljesítményét 4ohm-os hangszóróra kell érteni? És az a teljesítmény valóban annyi?
Üdv.
(#) titi válasza Mikrosilver hozzászólására (») Júl 2, 2008 /
 
Hali!

Szerintem, lehet valami kontakthiba, de akár proci is.
Viszont akkor szerintem esélytelen.
Esetleg próbálj meg rajzot keresni, hozzá, és szétnézni a tápellátás részben, hátha egy tranyó vacakol.
Ha van rajz, akkor többet lehet segíteni a hibakeresésben is.

Üdv!
(#) Remci hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
Sziasztok!

Mazda 3266 tipusú kazettás autórádióhoz keresek leírást. Esetleg ha valakinek lenne és megosztaná velem, azt köszönettel venném
Előre is köszönöm.
Üdv!
(#) m.joco hozzászólása Júl 31, 2008 /
 
Hello
Autórádiót fogok venni a közeljövőben. Kocsiban 1 pár hangszóró van. Az autórádiónak a FRONT vagy a REAR kivezetését kössem a hangszórókra? Vagy mindegy? Szóval az autórádió ugyanazt a jelet küldi pl. a jobbelső és a jobbhátsó hangszóróra?
Üdv.
(#) Tomi111 válasza m.joco hozzászólására (») Júl 31, 2008 /
 
Üdv!

Ha csak két hangszóród van, akkor a frontra kösd, mert némelyik komolyabb rádió nem ad jelet a Rear kimenetre, ha nincs mind a 4 kimenteten hangszóró. Ha nem ilyen a rádió, akkor arra is kötheted. A jel ugyanaz elöl és hátul, csak külön végfok van neki, külön szabályozható a hangerő.
(#) Master_of_the_web hozzászólása Aug 4, 2008 /
 
Helló!

van egy Philips autórádióm amiben égőcsere miatt letépték az előlapját ezzel eltépve a szalagkábeleket. Teganp hosszas munkával megtoldottam ezeket a szalagkábeleket lakkozott huzallal, és bekötöttem a nyákba.a baj az, hogy az LCD-n csak egy bizonyos szögben látni a számokat, ha előről nézem nagyon halvány, szinte alig látni. Erre szeretnék választ. A másik az, hogy nem szól. (pedig állítólag szólt előlep letépés előtt)
Néma csend van a kimeneteken. TDA1519AQ típusú végfok IC-ből van benne 2 darab. megpróbáltam jelet adni a bemenetükre, de semmi! Érdekes!a kimeneten 0V fesz van. midnen IC a rádióban jéghideg
van benne azomban egy BD tranyó ami melegszik.

A kazetta mechanikát kiemeltem, hogy jobban át lehessen látni a nyákot.

Erre a két kérdésre szeretnék választ kapni, mi lehet a megoldás?

üdv!
(#) titi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Aug 4, 2008 /
 
Hali!

Idézet:
„égőcsere miatt letépték az előlapját”
...szakbarbár lehetett...
Az első hibára én azt mondanám, hogy talán nem tökéletesen érintkezik valami a kijelzőnél.
A másodikra pedig azt, hogy mérd meg a feszt az IC-k táplábain. (Ha nem tudod melyik az, keress adatlapot.)
Ha a táp rendben, de mégse szól, IC csere.
Ha nincs meg a fesz., akkor kövesd végig, hogy honnan kap tápot, és ott nézz szét.
Ha viszont ott minden rendben, akkor a végfok zárlatos, IC csere.
Ez utóbbi esetben még csere előtt érdemes lehet megszakítani a nyákot az IC táplábánál, és úgy is megnézni a feszt.
Üdv!
(#) proba válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Aug 4, 2008 /
 
Bátorság nézd át újra amit csináltál,ha a számok nem látszanak akkor háttérvilágítás,esetleg a kijelző közöse hianyzik.
Ezt a végerősítőt mint általában ,a mute lábbal némitják valószinűleg és folyamatos tápot kap.Szerintem ez hianyzik neki.
Esetleg a rádió bekötését elnézted és valahova nem, adtál pluszt.
A kijelző egyébbként működik? A rádió hangolható? Állomáson megáll?
(#) Master_of_the_web válasza proba hozzászólására (») Aug 4, 2008 /
 
A számok látszanak, olvashatók, de csak egy bizonyos szögből, mert annyira halványak. Háttérvilágítása nincs sajátja, két izzó világít meg egy plexit a kijelző mögött. Szerintem a közösek is be vannak kötve, mert a chip adatalpján visszakerestem, és ha azokat lekötöm akkor halványan sem látni. De azért mégegyszer átnézem nincs -e hidegforrasztás vagy hasonló.
A rádió bekötése tuti jó, már kötöttem be ilyen rádiót. 3 külömböző vezetékre kell neki plusz. A kijelző szépen működik, látni rajta az állomásokat most pl. alapból 102.0 (danubius) jelent meg rajta meg ellette a sztereó ikon. (csak ugye halványan) minden ismert állomáson megáll mikor hangolom.
A végfok IC-ket kimérem kap-e feszt a mute láb, és jelet is adok neki ezúttal jelgenerátorról
Következő: »»   10 / 212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem