Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Beléptető rendszer
 
Témaindító: Dragon, idő: Ápr 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Proci_85 hozzászólása Okt 23, 2008 /
 
Sziasztok!

Tegnap vettem én is a chipcadnél egy magyar fejlesztésű RF-ID modult (CWL-1) és gyári antennát. Sajnos nem birom müködésre birni.
A hozzá adott papir szerint az antennát 3 vezetékkel kell bekötni, L1, L2, GND.
Ezen az oldalon viszont csak 2 vezetékkel használják és gondolom eredményesen: Bővebben: Link
Ezek vajon hova vannak kötve ? L1, L2?

Továbbá a papiron nálam 50ohm és 4.7-5.6nF-os értéket ir. A chipcad oldalán lévő pdf-ben viszont 50-100ohm, 2.2nF-ot. Bővebben: Link

A problémám az, hogy a piros led villog, elvileg ez üzemkész állapot. Azonban ha a kártyát odatartom, nem reagál rá. Gondolom a nem megfelelő oszcillálás miatt.
Tehát azokban kérném a segitségeteket, hogy hogy milént érdemes beállítani az oszcillációt és hogyan kell soros porthoz illeszteni?
( A doksi egy LTC1383-as IC-t ir, én csak MAX232N-t tudtam beszerezni, egyelőre azon nem beszél, gondolom az oszcilláció miatt.)

Itthon 3db 1nF kondi van, ezekkel próbáltam beinditani, elektrokonthában nem volt 4.7-5.6nF-es. Ha a honlapon lévő pdf-et nézem 2db 1nF párhuzamosan akár jó is lehetne. Mégsem reagál.
Aki foglalkozott már ezzel, kérem irja le a tapasztalatokat!

Előre is köszönöm!
(#) kemenygolya hozzászólása Dec 31, 2008 /
 
Sziasztok
Olyan beléptetőrendszeren gondolkodom, amelynél több számkombináció helyes lenne, új kódokat tudnék belerakni, vagy kivenni belőle, a kódokhoz tartozna egy információs rész, ami tartalmazza a belépő ember nevét, esetleg adatait.
hogyan lehetne ezt megoldani?
(#) googa válasza kemenygolya hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
PIC + LCD + KEYPAD + jó program... de ezt nem lehet beléptető rendszernek nevezni...

Annyit tennék hozzá, hogy ha meg is építed, akkor minimum legyen egy négyjegyű kód, aztán megerősítésképpen, ha az jó, akkor még egy két jegyű kód, utána be is lehet menni szépen.
(#) Moderátor hozzászólása kemenygolya hozzászólására (») Dec 31, 2008
 
Már korábban is rákérdeztél - nem biztos, hogy azért nem volt válasz, mert nem akarják leírni.
Ettől még folytathatod ebben a témában.
(#) gheszilard válasza (») Jan 28, 2009 /
 
A számkódos megoldás roppant egyszerü. kell hozzá egy numerikus billentyü, és egy pár elkó. Az elkókat úgy kötöd be a billentyükhőz, hogy olyan sorrendbe töltögessék egymást, amilyen sorrendben van a kód. Ha mondjuk a kód 2 4 6 8, akkor a 2-es billentyü egyik fele kerül a tápra, a másik egy elkó pozitiv kapcsára, majd erről a kpocsról táplálkozik a 4-es billentyü egyik oldala a másik egy második elkóra. Ez így megy tovább. Az utolsó kondi táplálja a 8-as billentyüre kapcsolt tirisztort, vagy tranzisztor bázisát ami majd megvezéreli az elektrómágnest. Nehezítés képpen a szabadon maradt billentyük az elkók pozitiv kapcsát köthetik testre, ezáltal ha elvétette a sorrendet, akor kezdheti elölről. A kondik kapacitásától függően be lehet állítani a sebességet.(vagy a kondival párhuzamosan kapcsolsz egy ellenálást, ami egy idő után telyesen lemeriti azt, így ha gondolkodik az illetéktelen, akkor lekési és ha jó sorrendben nyomogatta a gombokat, de nem elég gyorsan, nem nyilik a zár.) Kicsit primitivnek hangzik a megoldás de állítom, hogy megbízható megoldás. Nekem '89 től 2000-ig hibátlanul működött egy labor ajtaján.
(#) af27 hozzászólása Feb 14, 2009 /
 
Üdv.

Van egy CWL-1 –em.
Egy MAX232 –vel rákötöttem pc-re és írtam hozzá egy kis progit delphiben.
Nagyon jól működik, de azért mégsem járja, hogy egy ajtó nyitása miatt megállás nélkül megy egy pc.
Sajnos uc-ben nem igazán vagyok otthon.

Valahogy a meglévő alapokra kellene helyezni a dolgot. (vagyis ami van itthon )
16F883 , 16F887

Ha valaki tudna segíteni a kapcsolási rajzban és a programban, azt megköszönném.
(#) vaszily hozzászólása Jan 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Remélem valaki tud majd segíteni!
Nos a probléma!
Van egy chipdrive, időnyilvántartó készülékem és a hozzá tartozó chipkártya író,és ebből szeretnék egy beléptető rendszert csinálni,de a készüléken semmiféle kimenet nincs,amit fel tudnék használni!

Esetleg valamilyen ötlet,a megvalósításhoz?
Itt található a készülék
(#) macsey hozzászólása Feb 21, 2011 /
 
Sziasztok tudna valaki segíteni egy olyan kapcsolást szeretnék amivel egy 6,3 jackdugóval tudnék egy relét vezérelni, ugrókód nem fontos és a helyszínen 12 volt van

előre is köszi
(#) proba válasza macsey hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Bővebben...mire gondolsz.
Egy rövidzárat raksz bele.Ha bedugod meghúz a relé.
(#) macsey válasza proba hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
szia köszi a gyors reagálást

lehet benne egy kristály vagy ellenállás is lényeg az hogy kívülröl ne lássák és egy darab vassal ne lehessen kinyitni
(#) mgy válasza macsey hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /
 
Pl. 12f675 PIC két analóg bementét 2 sztereó jackbe kötött ellenállás határozza meg.
Egy lábat kimenetként használsz, mely FET-en keresztül kapcsolja a mágneszárat.

Az én jelenlegi problémám a ChipCad-es CWL-1.
A beállító programjával olvassa a kártyákat, viszont nem sikerült az sk. programommal venni a jeleket.

A leírás szerint 2400,8,n,1 beállítással küldi az adatokat, de az én programom nem veszi.

A programrészlet:

r$ = "": t$ = ""
ON ERROR GOTO hiba
ido = TIMER
OPEN "com1:2400,n,8,1" FOR RANDOM AS #1: REM rs,cs,ds,cd
olv: IF TIMER > ido + 2 THEN GOTO hiba
IF LOC(1) > 0 THEN t$ = INPUT$(1, 1) ELSE GOTO olv
PRINT t$, ASC(t$)


r$ = r$ + t$: IF LEN(r$) < 12 THEN GOTO olv

CLOSE #1

Egy kínai hierogrifát sem veszek.
Ez a soros port olvasás minden alkalmazásomba fut.
Mi a hiba ?
(#) mormogipapa hozzászólása Szept 21, 2013 /
 
Sziasztok! Nyakamba sóztak egy Cryptex beléptetőt és egy HID kártyaolvasót, segítséget szeretnék kérni a bekötésbe. A beléptetőről annyit tudok, hogy 2 kártyát lehet rákötni és 2 relé kimenete van, illetve van valami segéd kábel amit az olvasóval sorba kell kötni. Az olvasón Híd proxpoint plus van írva, és 9 ér van és egy árnyék. Az erek a következők: 12 vdc piros, gnd fekete, data zöld, data/clock fehér, gren led narancs, red led barna, beep cntrl sárga, hold kék, card present viola. Riasztó kábelt húztak neki, ami csak 8 eres, az árnyékon kívül mi az, amit nem kell bekötni? Nagyon megköszönném, ha tudna valaki segíteni a bekötésbe. Seawinget telepítettem eddig. Van egy képem a panelról
(#) tomat5 válasza mormogipapa hozzászólására (») Szept 21, 2013 /
 
Szia
Ha jól látom ez Cryptex CR2001IP(?) A táp az egyértelmű,DO D1 nálad a zöld és a fehér. Hogy melyik melyik azt ki kell próbálni. Nem lesz semmi baja ha fordítva kötöd. A Led kimenetet a piros ledre kösd, a zöld ledet a reléről hajthatod. (Ha érvényes kártyát mutatnak akkor meghúz a relé, ajtó nyit és egyben led világít.) Kell hozzá egy szoftver amivel a kártyákat fel kell venni és a jogosultságokat be kell állítani. Powerbizt.hu ról letölthető, szerintem elég jó kis progi. Többi nem játszik. Csak akkor fog működni, ha Wiegand26 bit az olvasó protokollja. Szerintem ezerszer jobb mint a Seawing.
(#) Atesz857 válasza gheszilard hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Hello! Engem érdekelne ez a "rendszer" elég egyszerünek tünik nemtudnál egy kapcs rajzot vagy legalább egy skiccet csinálni nekem rola. Nem vagyok egy nagy elektronikai zseni csak hobbi szinten érdekelnek ezek a dolgok és ezt szivesen megépiteném mert hasznát tudnám venni. Elöre is köszi!
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Szept 18, 2016 /
 
Sziasztok.

Én készítettem az otthonban egy automata beléptető rendszert. Roppant kényelmes, nem kell mindig a bejárati lépcsőház kulcsait keresgélni. Társas házakban szerintem nagyon hasznos holmi. A "kód" rém egyszerű: megszámlálja, hogy hányszor nyomtam meg a gombot. Nálam 3 gombnyomás van beállítva. Természetesen a 3 gombnyomást egy bizonyos idő intervallumon belül kell megnyomni. (5 mp) Ha idő túllépés van, akkor a számláló nullázódik. Ugyan ez a helyzet, ha háromnál kevesebbszer, vagy többször történik a gombnyomás. A közeli ismerősök ismerik a "kódot" Őket automatikusan beengedi a rendszer. Természetesen a lakásban lévő mágneszár működtető nyomógomb ugyanúgy rendeletésszerűen használható e mellett. Ha lesz érdeklődés, közzé teszem a kapcsolást és a PIC programot. Nálam az áramkörben (pazarló módon) egy PIC16F628 van.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 30, 2017 /
 
Hali!
Látom, alszik a téma, de azért próbálkozom.
Cégünknél telepítettem egy ilyen beléptetőt. Kb. 30 db kártyát raktam rá, és kód is van hozzá. Tehát, kártya, vagy kód. M8-as renszerre van beállítva. Próbálnék egy új kártyát rárakni/hangolni, valamint a közös belépő kódot megváltoztatni, de nem birok vele. Nem akar szót fogadni. Mi az a felhasználó címe?
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 4, 2020 /
 
Egy SIB beléptetőt akarok telepíteni. Nem látom hogyan kell programozni ha két egységet kötök össze. A egyiket csak olvasásra használnám. Azt látom hogy a D0 és a D1 lábakat kell összekötni, de hogyan opciózom be, hogy melyik legyen a központ ? Vagy nem is kell ?
(#) torkosborz válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Szept 13, 2023 /
 
Elnézést de nem akarok új topikot nyitni, némi segítségre lenne szükségem egy RFL200C beléptető programozásához. Működik csak pár kártyát még rá kellene tanítani. RS-485 -232 adapter van, a szoftveres része ami problémás. Létezik ilyen pl. linux alá egyáltalán? Ezen a területen nem vagyok otthon.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem