Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Igaz, de izgat ez a gerjesztős dolog + ez egy meglévő alkatrész + ezzel is tisztelgek a kibelezett rádió előtt + talán éppen ezért köbzolinak is lesznek nyugodt éjszakái.
Apropó, köbzoli ha nem kell az óra találj ki valamit mert melóztál a mono21-el eleget.
Egyszer meghallgatnám. Ma az üllői úton sétáltam a klinikák felől a körút felé és találtam egy csöves rádió restauráló üzletet. Benéztem az ablakon és sok szép rádiót láttam meg a földön egy rakás padlásról lekerült felújításra várót. Egyszer bemegyek nézelődni csak most nem volt időm
Idézet: „egyszerűen csodaszép a hangja!Tudod az nem igazán illesztett hangdoboz,de képes megzizegtetni az ablakot.” Ugyanezt mondanám az én kis Vidimre is
Na..., kezdem úgy érezni, hogy ösztönösen belenyúltam valami jóba!
Ki tudja hányszor lesz még szükségem a segítségedre, ha nagyon furdal a lelkiismeret vedd úgy hogy egy kicsit előre fizettem. Szóval döntsd el melyik csővel kell és hogy hol tudod átvenni.
Ha nekem odaadod én odaadom köbzolinak ha úgy jó mindenkinek??
Csak jövő héten tudom előásni az alkatrészeket, mert elköltöztünk és a kincsesládámat ki kellett vinnem anyámékhoz ahonnan a jövö héten kerül csak vissza. De megoldjuk valahogyan.
Gyerekek, jó az a ppp? Mire párbaválogatsz 2*4 db csövet..., egyáltalán lehetséges ez?
Király, akkor át tudnád alakítani a kapcsolást 4 darab EBL-re?
Vicc volt!
Iszonyat szépek pláne azzal a fém alsórésszel! Az az igazság hogy az egész mono21 projecthez van 1 db használt (ki tudja milyen állapotú) EBL21-em, egy másik használt a börzéről (ott általában nagyon leharcoltat nem sóznak az emberre) meg egy állítólag vadi új szintén a börzéről. + 2 db ECH21 a rádióból meg másik kettő a börzéről. De szombaton próbálok még szerezni mindegyikből lehetőleg újat. Egyébként a HAM bazárban az EBL 2200 forint ami elég durva. A nem kifejezetten alacsonyköltségvetésű projectjeimnél (a mono21-ig csak ilyenek voltak) elvem hogy legalább 3 garnitúra zsír csövem legyen tarcsiba, különben neki sem állok. A 12 csövet felölelő IN-1 projectemhez majdnem 100 db tarcsi van
Modjuk úgy, szeretek biztosra menni (tudom csak a halál a biztos pláne ha anódfesz okozza), de pontosan ezért van bent a munkahelyemen az EM80-as cucc, mert attól félek hogy az alig egy éves kisfiam "megjavítja". Aztán lehet találgatni hogy agyonvágja megvágja vagy megégeti előbb.
Köszi, már le van dugózva az egész lakás.
Sajnálom hogy a multkori felajánlásaim senkit nem érdekelnek leszmítva a 6C33C-t. sebaj majd rásózom Hansra öket vásárfiának. Meg a 10 kilós csöves de "tranzistor stabilized" tápegységet is. Szegény...
Én is felhalmoztam már egy csomó pcl86, 6p14p csövet. Az el84 se-met használt csövekkel raktam össze annó és már túl vagyok vele 1000-órán. A hangja még ugyan olyan. Az anódáram csak 2mA-t csökkent amit utána lehet állítani de minek? Ez nem jelentős változás. Úgy érzem sokat kibírnak ezek még.
Nem vagyok semmi jónak az elrontója Max lesz egy kis izomlázam
Újból felteszem a multkori kérdést. Milyrn értelmes dolog kijelzésére tudnám használni a 4 db 60ohm belső ellenállású / 5mA végkitérés műszereket a GU50 PSE-n? Hagy ne kössem már a fűtőfeszre!
Pl: az egyes végcsövek munkaponti anódáramát. Akkor látnád hogy ahogy öregszik el a cső úgy változik az áram. Nem ismerem a kapcsolást se-nél én a kondival hidegített katódellenálláson nézném a feszt ami arányos az árammal és mivel kondival párhuzamosan van csak az egyenáramú összetevőt mutatná de lehet hogy hülyeséget írok akkor javítsatok ki.
Valami hasonlóra gondoltam anno, mert az 1ohm/2W-os ellenállások bent vannak a katód és a föld között. De nem lett kiépítve. ...be kéne már fejeznem szegényt.
Köszi, én el mentem haza a kis családomhoz, útközben veszek valamit a mekiben ha már megigértem (csak egészségesen!). Sziasztok, folyt köv holnap reggel 9-től!
Hát, én már benéztem abba a műhelybe. Anyagot nem árusít az emberke, ellenben mindent megjavít, ha meg tudod fizetni.
Alkatrész nem is kéne de egy öreg rádiónak örülnék. Megpróbálnám felújítani.
Szevasztok ! Ez igen termeltek rendesen(alig gyözöm olvasni). Egy erösitö "restaurálásával" ügyködöm, elég jol haladok vele. De kellene egy kis segitség a védelem beállitásához, ugyanis sehol nem találtam rola leirást.
A régi rádiókban nagyon jó minőségű , jó hatásfokú papírmembrános hanszórók voltak!! Nagy membránfelülettel! Jól szóltak! gyakorlatilag akkoriban kifejlesztettek mindent, amit a dinamikus hangszóróknál lehet, azóta semmi újítás nem volt, csak a membrán, és mágnes aynagával kísérleteztek több, kevesebb sikerrel. Mellesleg megjegyzem, hogy ez nem biztos, hogy igaz a gerjesztett változatokra, de a permanensekre igen! (gerjesztettet nem hallottam még szólni )
Ott vannak az ajtó mögött feltornyozva porosan koszosan
Ha külön előfeszt alkalmazol, akkor a négy cső katód ( anód) áramát tudod velük mérni, így nem válogatott csöveknél össze tudod lőni a nyugalmi áramot!!
És ott van 6 db APX100 is az embernél. Megkérdeztem, 10.000 HUF-ért adja darabját.
Mindig megelőznek Előbb Zoli, most meg Te Csak olvasom, sorban, és reagálok
"Csak" javitás. Van benne egy rövidzárlat, szakadás,és túlterhelés elleni védelem(eredeti gyári természetesen csövel) Ennek a pontos beállitásához (ha már be van épitve müködjön rendesen)kellenne valamilyen doksi vagy valami jó ötlet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |