Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nemtudom, de amúgy nemis 9 hanem 12 db volt, 6 nagy piros uborkásüveg, meg 6 kisebb azok a készülékbe voltak. Típust nemtudok. Nemigazán tudta szerintem az eladó hogy mit árul
Órát akarsz építeni? Érdemes régi nixis cuccra hajtani abban van 74141 driver meg trafó is a csöveken kívül.
Régi nixis cucc tipikusan a freki mérő. Tuti hogy legalább 7-8 karakter van benne. Amúgy bocs mindenkitől hogy elvittem a topicot nixie-s irányba.
Hát ez tuti nem frekimérő volt. Szerintem templomi mittudoménminek a kijelzője volt Amúgy távoli tervbe van nixi csöves óra
Bocs de a http://www.hupse.eu/radio/tubes/IndexValves.htm oldalon triodaként 100V-ot ír, hagyjuk a hangszínt, ebben a kategóriában parasztvakítás meg amúgy is minimál kiépítést szeretnék. A monósítás hogy legyen, sima galvanikus úton vagy az kőbaltás módszer?
Mennem kell haza. Holnap délután 3-körül leszek netközelben. Izgatottan várom a fejleményeket! Joccakát (miután elkészült).
Király! Csak néhány kérdés, még nem mértem meg de szerintem a rádió trafója 2*250V,pláne hogy 220V-ra volt tekerve anno most meg ugye valahol 230V-körül van így is mehet, vagy tegyek valamit az AZ1 katódjára? A kimenővel párhuzamosan azt akarja jelenteni hogy valahol 680 piko és 1 nano közötti kapacitás kell? Mi van akkor ha nekem nincs folytóm? Pár képet felteszek kedvcsinálónak. Az egyiken viszonyításnak ott van a 6C33C ami a Hans-é lesz.
egyébként az egész 10cm magas.
Alapból mindent 2W-os ellenállással csinálok mert könnyebb légszerelni, de a 680ohm-nak combosabb 5W-nak kell lenni? Az EBL 9-es lábára gondolom elég a16V/100mikró? Mi legyen az összemonósítással?
Igen érthető. Alánéztem a rádiónak és látom hogy a foglalat közepe is forrasztható kivitel. Remélem lesz a börzén 680piko/300V. Remélem a fűtő fesz-ek nem nagyon ugranak meg a 230V primer-től. A gyári hangszóró úgy van kiképezve, hogy az álló mágnes helyett egy tekercs van közvetlen az AZ1 katódja és a test közé kötve. Ennek valami extra szűrés...?
Magyon tetszenek a munkáid. Én ma rendeltem meg a lapszabászatban az erősítődoboz oldallapjait. Mahagóni színű lesz. Hétfőn mehetek is érte. Felül mattfekete alulemez lesz.
Holnap esetleg ha ráérnél délután elmennék az orosz csodáért.
Ilyen önzáró anyát , nem feltétlenül rézben, hol lehet kapni?
Holnap, pénteken és jövő hétfőn 9-16-ig leszek a Budafoki úton. Jövő kedd-szerdán 15-21-ig. Neked jó valamelyik? Esetleg be is ugorhatnál és akkor élőben is meg tudom mutatni őket.
A minden csavarboltok királya (most is imára hajtottam a fejem ahogy írok): www.nagycsavar.hu. Róbert Károly krt. 68., de a weben minden ott van.
Gerjesztett dinamikus hangszóró!!! Permanens mágnes helyett egy elektromágnes van, ezt meg uyge gerjeszteni kell, ezért van a tápra kötve ( AZ1 katódon van ugye a + anódfesz )
Köszi! Arra szoktam járni, ha néha néha Pesten vagyok majd megnézem!!
Az Az1-el tisztában vagyok, de végre tudom a becsületes nevét is ennek a hangszórónak (szép neve van).
De ebben a méretben (3-as) van a Baumax-ban is sárgaréz meg rozsdamentes is ha az a +5 forint nem számít darabonként. De még nagyobbak is vannak persze egyik sem egyesével hanem asszem 6-osával.
Mindegy, mert Baumaxba is el kell utaznom valahová Pestre meg úgyis megyek a nyár elején
A folytótekercses megoldásról hallottam, de örültem, hogy itt nem így lett bekötve, mert az alapzajnak gondolom nem tenne jót.
Akkor legyen úgy hogy AZ1 katódja és a test közé 47mikro/450V majd sorosan 1Kohm/5W majd megint párhuzamosan 47mikro/350V és utána sorosan a hangszóró álló része folytónak, vagy hagyjuk, mert nem biztos hogy kibirná azt a max 40-45 mA-t?
Eredetileg is kibírta azt az áramot. Jó lesz úgy
Miért pont rádió hangszórót akarsz rákötni? Nem fogod meghallani mi rejlik valójában az erősítőben.
Az 1k-n ha 50mA lesz az átfolyó áram el fogsz veszteni 50V-ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |