Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Igen az összefüggő rézfelület egyben GND , nem szed össze semmi zavart , bár ezt a változatot még nem élesztettem , de már több helyen csináltam így .
Lényeges megfelelő ponton összekötni a táp földjét vastag vezetékkel a nyák földjével , a vastag vezeték fontos !!!! A készülék dobozával viszont nincs közvetlenül földelve sehol , próbák során kötöm össze a megfelelő ponton a fém házzal , vagy kapacitással , esetleg ellenállás és dióda kombinációval ... Kimenő vasai" lebegnek" , nincsenek földelve , kipróbáltam sokkal jobb ez a megoldás . Árnyékolt vezetéket sem szoktam használni dobozon belül , csak ha valami rá nem kényszerít , brummot teljesen el lehet kerülni még így is .
Szia!
Érdekes, hogy ez a legnagyobb problémád. A hálózati trafóról, és a kimenőről miért nem kérdezel? Az le van írva? Ezzel a kapcsolással semmi baj nincs, de szerintem nem indokolt a DC fűtés. Ha mégis akarsz, akkor inkább két stabkockáról. Macerás így eltalálni a pontos fűtőfeszt. Nekem az az érzésem, ha a kondik feszültségével gondod van, akkor vegyél részt az építés előtt egy "Csöves erősítők építése" elméleti tanfolyamon. Oktatók: sturbi, köbzoli, djhans, burgdavid, abraboro, Müszi és jómagam.
Köszi,majd próbálkozok.
Azt hittem,valami baromi bonyolult dolog,de nem
Én is picit kicsinek véltem, de szegény ember vízzel főz: ez a trafó volt kéznél tápnak. Egyébként melegszik, de nem vészes. A kimenők is szépen szólnak. A Primer 1800 (720+180;900) menet, a Szekunder pedig 78 (26;26;26). A primer ketté(+ultralineár), a szek. háromfele van osztva.
Úristen Müszi, egy ilyen hálóanódosért odaadnám a fele királyságom!
Brutál, ez már cukkolás. Gyengéim a hálós cuccok. Be is szereztem néhány feszstabcsövet, azok ilyenek. Majd fotózok holnap. A mono21 projectben lecserélem az AZ 1-et AZ 21-re, hogy az egyencső se lógjon ki a sorból, de egy ilyet bennefelejtenék bár sajnálnám végignézni a pusztulását.
Apropó..., vettem néháy használt EBL21-et a hétvégén, és belefutottam egy szakadt fűtőszálasba is sajnos. Szerintem gyönyörű cső, elküldjem neked Hans-al?
én is csonáltam egy erositot csoves persze.
Az a kérdésem 6p14 ellenütemu csovekel mekora teljesitményt tudok leveni ha táp 250V
a kimeno trafo ellenütemű elnézést
It a kapcsolási rajz:
http://www.elektroncso.hu/cikkek/modern.php
kb. 15W, de a linkelt oldalon minden le van írva!
Sziasztok a sok olvasás után én is elszánom magam, hogy hozzászóljak- vagyis "hozzákérdezzek" ehez a fórumtémához. Én is ezt a 15W-os erősítőt néztem ki, de olyan sok kapcsolásról derült már ki itt, hogy baj van vele, hogy megkérdezés nélkül nem mertem nekiálni megépíteni. Mi a véleményetek róla, érdemes vele foglalkzni?
Szia!
Az ehhez erősen hasonlító kapcsolásokkal Dunát lehetne rekeszteni. Alapvetően nincs mit elrontani rajtuk. Szerintem reálisabb a 12W, hangerőben mindenesetre kevés lenne a különbség. Persze, hogy érdemes, nincs igazán komoly baj vele.
A tápfesz nagysága mennyire kritikus? Vagyis milyen tápfesz tartomány az amíg az alkatrészek értékén nem kell változtatni, vagy a kimenőtrafó áttételén?
Szerintetek hol lehetne csőfoglalathoz jutni az ECC83-hoz és az EL84-hez, de jó lenne valami olcsó hely, mivel az "elektroncső" oldalon szinte aranyárban mérik?
Kis szerencsével hozzá tudsz jutni bontott, porcelán alapú foglalathoz. Ezeket kell favorizálni, vagy a kis cső alá lehet jó állapotú nyák-foglalatot is bontani (lehetőleg kis teljesítményű cső alól, ami nem égette szét).
Ugyan bakelites de cserébe 200-250 ft / db az Urban elektronikánál (www. urbanelektronika.hu). Ja... origi!
Vadiúj AEG PL508-cat ECC83-ra cserélnék!!!! Tudok még ajánlani használt ECC85-öket, TG-1-es tirátronokat, használt MO-8-3KP1 KS-csöveket, vagy kp-t! (esetleg egyébb dolgot, kérdezz bátran ) Nagyon nagy szükségem van ECC83 (vagy 6N2P ) csövekre, sürgősen )
Vaterán is van bakelit, vadiúj, kétfajta is, 200 Ft / db, árnyékoló serleges 600 Ft / db-tól
Nekem bakalites nyákfoglalat van az el84 alatt ami a osztályban állandóan fullon meg és semmi gond vele. Már lassan egy éve megy.
A TV-kben azért előfordult, hogy zárlatos lett, főleg a PCL85-ös alatt. Itt a panelt is kivágták (az anódnál), mégis előfordult, hogy a foglalat szenesedett el, de rendesen igénybe volt véve feszültségre is.
Meg ha bárkinek kell valami belőle, ECC83-ért, vagy 6N2P-ért viheti! )
Hát azért annál sztem kicsit többet ér... ECC83-mad nincsen véletlenül?
Értem én, de ebben az "anyagias" világban ... Csak a pkg ezer felett van (törékeny)
megint én vagyok 250V vajon le adja 15wattot a két 6p14 csö egy ellenütemű trafóra?
Szerintem a 12W korrektebb, de - mint írtam - hangerőben ez nem igen zavaró különbség.
modern erösitot már meg épitetem sztereoba és az egyik kimenő trafo meg van 15watot nem adja le
Meg kéne emelje atáp feszultséget,de melyivel?: |
Bejelentkezés
Hirdetés |