Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
de akad, de erről a két csőről nincsen tapasztalat ilyen téren
Sziasztok,
Van pár régi, csöves erősítőhöz való alkatrészem. Éppen vacillálok rajta, hogy kidobjam-e, vagy sem, mert esetleg még "divat" még vele csöves motyót építeni... Tehát a régi MM és Siemens csavaros kondikat szoktátok még valamennyire használni manapság? Van jó pár darabom, gyakorlatilag 1µF - 100+100µF / 450V-ig mindenféle, meg egy csomó, nagyon hosszú forrlecem. Ha érték, nem dobom el
Ne dobd el. Ha neked nem kell, akkor "inkább ingyen vihető", mint kuka
Szia!
A forrlécekre bejelentkeznék, mindjárt írok privátot. Régi kondikat szoktam használni, van egy pár darab tartalékban. A csavaros az ma a nem létező kategória újban, az axiális is aranyárban megy. Szóval ha van jelentkező a kondigra, akkor meghagynám neki a lehetőséget, ha nem talál új gazdára, beszéljünk.
Szia!
Ha a csavaros kondikból lehetne szívesen venném egy EAG AV 760c ből pont hiányoznak de a 057 be is jó lenne cserélni.Természetesen nem kérem ingyen. Üdv, Zsolt
NOS 6П14П, párszázért, ugyan már, hol?
Siemens csavaros engem is érdekel, küldtem PÜ-t
6P15P-EV az párszáz Ft. Volt, amikor vettem régebben. Kicsit más illesztésű kimenő kell hozzá - PP - de, ha úgyis eztán tekerem...?
Foglalatcserével (miniszeptár) együtt nem is olyan olcsó, "többe kerül a leves..."
A 6p15p legalább novál, amúgy minden szempontból kompromisszum.
Kisebb Ug2max. (élettartam??) kisebb max. disszipáció, stb. Válogatáshoz megveszel 10000Ft-ért 15 db-ot - felhasználsz négyet, de mit csinálsz a többivel?
5ezer volt a 16 db...postával.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
Mivel a keresett cső drága, ezért ajánlott alternatívát.
Szövegértési problémád van?
Ha mázlija van kijön még két pár (bár orosz cső) és elteszi tartalékba. A többit meg eladja. Ne mondd, hogy te egy PP erősítőhöz csak négy végcsövet veszel. Nem ez a 10 ezer lesz a nagy tétel, hanem a trafók.
Ja, értem. Könnyű elkölteni mások pénzét....!
Tudsz neki konkrét ajánlattal segíteni, vagy csak személyeskedni tudsz, ostoba módon, hiányos információkra alapozva? Másrészt, van értelme 1-2 ezer Ft-os, csőélettartamra és hangminőségre kiható kompromisszumokat kötni egy piaci áron számolva többször 10000Ft alkatrészköltségű csövesnél?
Küldtem üzenetet!
Nem azért a 20 fillérért, de mi különbség van a 6P14P és a 6P1P között? Nem hinném, hogy az árkülönbség minőségi különbség is.
Mit kezdesz a többi csővel? Válogatsz párokat és jó lesz tartaléknak. Idézet: „Foglalatcserével (miniszeptár) együtt nem is olyan olcsó, "többe kerül a leves..."” Te melyik csőről beszélsz, nem tévedtél el? 6AQ5 esetleg.
Sziasztok,
A forrlécekkel és csavaros elkókkal kapcsolatban igen nagy mennyiségű megkeresést kaptam. Úgy döntöttem, hogy felrakom egy hirdetésbe, és a legértelmesebb illetve legértékesebb csere eszközt felajánló viheti el. Mivel ez nem az apróhirdetés topik, a hirdetés linkjét elküldöm annak, aki már eddig is érdeklődött privátban. Aki még nem írt privátot, de érdekli, az kérem, hogy tegye meg. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
Te tudsz neki konkrét ajánlattal segíteni, vagy csak személyeskedni tudsz, ostoba módon? Mert jelen pillanatban szerintem te tűnsz inkább annak.
Nem tudom mire alapozod a hiányos információimat, de biztos igazad van. Az ár és élettartam; hangminőség relációja nem nekem jelentett problémát. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
Már megint "Topic zárlatot akartok? Kérlek Benneteket! Csak a" tárgyra" koncentrálni!Személyeskedés Kizárt!!Én elejétől fogva követem a topikot!,anélkűl,hogy szóltam volna-De! ez már sok!Féltudással okoskodó emberkék osztják az észt!-és megsértődnek,ha valaki helyre teszi őket! Ezért nem hallunk a "Nagyokról"-akik tudnak is valamit a csöves technikáról!/Imi-65,CHZ,DJ Hans.../Kérek mindenkit 63 évesen!,hogy ezt a Hobbyt életcélnak tekintsék és eszerint álljanak hozzá!!
További eredményes "csöves munkát" kívánva-egy "vén csöves"! Ombódi károly
igazad van, idióta ruszkik ("6P1P-EV = EL90 = 6AQ5") megkevertek..: http://rutubes.com/product/6p1p-ev-el90-6aq5-tube/
Mindazonáltal nem véletlen, hogy ezeket a "helyettesítő"csövekkel annakidején az oroszok sem építettek hangerősítőt. Aki nem hiszi, mérjen utána. Hangi szempontból persze legalább ilyen lényeges, hogy melyik gyárban készült. Ráadásul az -EV változatokkal nincsenek jó tapasztalataim, 10 fajtából 9 esetben határozottan jobban szól a normál típus...
Hej, ha legalább "féltudásról" beszélhetnénk... szomorú dolgok ezek.
Idézet: „Mindazonáltal nem véletlen, hogy ezeket a "helyettesítő"csövekkel annakidején az oroszok sem építettek hangerősítőt.” Biztosan nem?
Hej, ezek a szomorú dolgok. Meg az adatlapok nézegetése, a kézben fogott és alkalmazott csövek helyett. Vakok közt a félszemű a király. Meg a féltudású.
Nem kell lebecsülni az adatlapok nézegetését. Gyakorlattal, nagyon is árulkodó jelek olvashatók ki belőlük. Pl., mint ez is. Viszonylag alacsony anódfeszültség, nagy anódáram. 250 V/45 mA, viszonylak kis belső ellenállás 5 kohm. Az A osztályban 3,5 W -ot tud leadni. Nem túl lineáris, de egy korabeli autórádióban nem is igazán van szükség rá., szóljon, jó hangosan.
Egyébként is a Szovjetúnióban divat volt a túlmoduláció, a nagyobb hangerő érdekében, azért volt az akkori adóknak "dobozhangja".
Ráadásul autórádió, ahol aztán kell a hangerő. (pláne a régebbi autókban)
Idézet: „Nem kell lebecsülni az adatlapok nézegetését.” Szvsz félreérted az olftársat Aki nem tud olvasni, annak ugye marad a képek nézegetése. No, kb. ilyesmi lehet nála az adatlap nézegetése A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
Mivel szóba kerültek az orosz erősítők, ajánlanék egy kis nézegetnivalót az olvtársaknak:
Радиоаматор 1999. 40 лучших конструкций ламповых УМЗЧ за 40 лет Van benne 6П1П (17. ábra), 6П14П dögivel, sőt 6П15П is - az egyéb nyalánkságok mellett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |