Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1895 / 2208
(#) Peter_S válasza gcsabee hozzászólására (») Dec 5, 2016
Fogalmazzunk úgy, hogy ez a fajta foglalat amire szükségem van, de nem jó.
Van pár darabom belőle, kínai bóvli. Még szerencse hogy egy rossz csővel próbáltam ki, recsegve-ropogva ment csak bele. Sajnálnám a NOS Tungsramokat ilyenbe nyomkodni.
Finnyás vagyok, na
(#) tyraw válasza gcsabee hozzászólására (») Dec 5, 2016
Nem akarunk szervezni egy közös rendelést?
Ami szemet szúrt:
6N2P-EV ~2$
6P3S 5$
6P3S-E 12$
6N1P 1.5$
Nem is vészes...
(#) pucuka válasza Peter_S hozzászólására (») Dec 5, 2016
Elvileg van rimlock foglalat, már nézted?
Bővebben: Link
(#) mark.budai válasza pucuka hozzászólására (») Dec 5, 2016
Loktál kell neki.
(#) pucuka válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 5, 2016
A 40 sorozatú csövek oldalcsaposak, (rimlock) a loktáktál 20 sorozat orros, központi vezetésűek. Ez egyébként gyakoribb.
De ilyen is van _(de nem biztos, utána kell nézni)
(#) Peter_S válasza pucuka hozzászólására (») Dec 5, 2016
Köszönöm! Ezekre írtam hogy van itthon, de sajnos nem jó minőség.
Egyszer láttam a börzén szovjetet, hülye fejjel nem vettem belőle. Azóta olyat keresek, de eddig nem sikerült találni.
(#) pucuka válasza Peter_S hozzászólására (») Dec 5, 2016
Sajnos a képen nem látszik jól, de olyat kéne szerezned, amiben az érintkezők gégerugósak. Annak a felső porcelánban kerek lyukai vannak.
(#) soos csaba hozzászólása Dec 5, 2016
Sziasztok!
Ma csak ennyire futotta az időmből, ki martam a panelt az erősítőnek.
Hála CHZ nek meg kaptam a panel tervet is a csöves erősítőhöz!
Nem sikerült valami szuperül, de meg teszi.

Panel.jpg

(#) küzmös Gergely válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 5, 2016
jó ez!
(#) mofesa válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 5, 2016
Ha nem vagy biztos magadban, futtasd át egy kis ónnal. Én annyira megszoktam, hogy azóta minden panel kap egy réteget.
(#) Peter_S válasza Andrei1181 hozzászólására (») Dec 5, 2016
+ 2017-es időpontok:
(#) GPeti1977 hozzászólása Dec 7, 2016
Ez a kimenő jó ár érték (hangzás?) arányban EL 84 csőhöz?
EL84 PP
(#) zsozso72 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 7, 2016
Szia!
A szállítási költséget láttad hogy 19 dollár? Keress kicsit drágábbat Európából ingyen postával,az megérheti.
(#) GPeti1977 válasza zsozso72 hozzászólására (») Dec 7, 2016
Tudsz egy linket mert nem találok?
(#) CHZ válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 7, 2016
EL84 P-hez nem jó, Raa értékre sem. Mérete is kicsi, mély átvitele gyenge.
(#) Orbán József válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 7, 2016
Ahogy írták, ha nem gitározáshoz kell, hanem zenét hallgatni, arra egyáltalán nem alkalmas.
Vannak kimenő adatok, ha időd és lehetőséged is van, tekerni is lehet.
M85B, vagy M102A vas kell hozzá.
Kimenős topikba felraktam egy lehetséges adatokkal EL84 PP-hez.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2016
(#) GPeti1977 válasza Orbán József hozzászólására (») Dec 7, 2016
Vasnak japán termékekben találhatóakra gondoltam ha tekerek, arról lehet megismerni hogy EI mag és hegesztve van, nem váltakozva lemezelve, 2 éve készítettem egy ilyen hálózati trafóból (12/230V) GU50 SE-t és bár nem volt rétegesen tekerve terhelés alatt átvitte a 20 kHz-et, a hegesztést el flexeltem és légréssel összeraktam.
(#) Orbán József válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 7, 2016
M102A-ra rá lehet tenni az ottani adatokkal a drótot, egyéb méreteknél módosítani kellhet esetleg.
BEAG vonali trafók jók lehetnek. Egyébként jap vasakat én is gyűjtöm, de a hegeszettekkel nem próbálkoznék.
(#) boti2 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 7, 2016
Ezt nézted már?
http://www.tbt-trafobau.de/
(#) GPeti1977 válasza boti2 hozzászólására (») Dec 7, 2016
Köszi, nem is sokkal drágább jobb paraméterekkel, kérdés a posta de az nem lehet sok, sajnos most elfogyott azt írja az oldal.
(#) djhans válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 7, 2016
Szia. Azért az az EI78/27 kicsi még. Főleg 9000 forintért.
(#) akos11 hozzászólása Dec 8, 2016
Üdv kinek van valami véleménye az indel kimenőtrafókról.
vettem de kicsi az induktivitása csak 5H és az ellenállása is csak 24ohm a 4k/8 40w os tipusnak.
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Dec 9, 2016
TK-202 áttekerve alkalmas lehet vagy kicsi EL84 PP-hez?
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Dec 9, 2016
Így nem tudom, TK-202 paramétereit nem ismerem.
M75 8cm2 0,3mm lemezvastagság.
Kevés a vas, kompromisszummal használható, hiperszil változata már jó lehetne.
PCL86-hoz esetleg?
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2016
Már jobb lehet.
(#) joco63 hozzászólása Dec 9, 2016
Sziasztok!
Egy szakembert keresek aki tekert nekem annak idején toroid kimenőtrafókat. Az egyik tönkrement és javítás kellene. De az elérhetősége elveszett. Tudtok segíteni, vagy ha ő itt van és olvassa kérem jelezzen vissza.
Köszi!
(#) joco63 hozzászólása Dec 10, 2016
Sziasztok! Gondoltam megosztok veletek egy kis történetet hátha segít valakinek a későbbiekben.
Ki akartam próbálni ECC40-es csövet, (amiről sok jót olvastam) meghajtóként 6SN7 ill 6SL7 helyett, egy SE erősítőben, hátha hoz valami javulást a hangban. Persze ezek orosz megfelelője állt csak rendelkezésemre, mert mást emberi áron nem lehet beszerezni legfeljebb szerencsével. Az elkészült dobozt már nem akartam átalakítani. Tulajdonképpen kapcsolástechnikailag betehető lenne mindkettő helyére csak éppen a foglalat, és a lábkiosztás nem passzol. A katalógus adatok szerint az ECC40 a 6SN7 el helyettesíthető illetve fordítva. A SN és SL oktal, az ECC40 rimlock !!? Ritka és nem igazán támogatott típus. Kerestem a neten megoldást, de amit láttam átalakítót az kb. 10 eFt-be került. Aztán arra gondoltam ezt én is meg tudom csinálni. Neki is láttam. Két használt 6SN7 nek elvágtam a bakkeli foglalatát kb közepénél (flex koronggal) az üveg is szépen lejött. A maradékokat kitördeltem, kikapartam és a foglalt alsó részét a belőle kiálló drótokkal, (vezetékek) ha valakinek így jobban tetszik használtam fel. Ehhez illesztettem a rimlock foglaltot, egy kicsit elfordítva, így a fűtés vezetékeket nem kellett forgatni, és még két vezeték maradhatott az eredeti helyén. Négyet viszont át kellet fordítani, de csak 2-őt 2-őt keresztbe. A rimlockot ráillesztettem az oktálra és beforrasztottam. (Persze ez csak leírva egyszerű, mert a hely és az egyéb adottságok miatt ez elég nehézkes volt) A lényeg a művelet sikerült. Képek a mellékletben. Így az ára ha az időt és a munkát nem számítom kb 1000 Ft/db. Még érdemes lesz kiönteni valamilyen ragasztóval, és olyan lesz mint a gyári.
Hangbeli tapasztalat. (Az erősítő egy GU50 SE). Az ECC40-el javult a mélyek minősége. Az orosz csövek kissé mélybe húzó mosottas karakterét felváltotta egy megfogottabb, dinamikusabb mély átvitel. A magas és közép tartományban megjelentek a finomabb részletek. Az egész hangzás összességében dinamikusabb és tisztább lett.
Következtetés: Ha egy csövet ki akarunk próbálni egy kapcsolásban (és az nem igényel kapcsolástechnikai változtatást) és nem akarjuk a foglalatot cserélni, mindent átforrasztani stb. ezzel illetve ehhez hasonló módszerekkel kipróbálható. Sok sikert.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
Következő: »»   1895 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem