Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem ilyet a most tesztelgetett PCL85 csinált. meg is ijedtem először, hogy mi a fene. utána néztem, hogy az alsó része a fűtőszálnak izzik fel egy pillanatra. labortápról hajtottam és ilyenkor a fűtőáram egy pillanatra majdnem 1A-re ugrott. Ha viszont áramkorlátosan indítottam 300mA-ről, akkor nem csinált ilyet.
Ez nagyon dúrva, olyan mintha egy izzólámpa villanna fel. Nálam is volt ilyen egyszer de sokkal kisebb mértékben. Szerintem nem lesznek ezek a csövek hosszú életűek ha ez így marad.
Jól néz ki nekem is nagyon tetszik az ebl21 ebből csináltam az első erősítőm, és igen szép hangja van azzal a picurka VT kimenővel is.
Moszkvai: Nekem is van 2db ECC82-esem és pont ugyan így csinálja úgylátszik ezeknél ez sűrű jelenség.
Hát köszönöm szépen.
Első hallásra soknak tűnik ez a 300 darab, de hát most hagytam volna ott őket? Egyébként ismerős ismerősének az ismerősétől vannak és remélem tényleg mind működik is (na jó max 10 százalékuknak engedélyezem hogy hibás legyen!)
Akkor innentől te vagy a fórum pcl86 ellátója?
Na Zolibácsi! Végre te is haladsz! Pofás kis szerkentyű, már csak egy szép káva hiányzik neki!!!
A kettes verzió szokott lenni, mindenképpen bizonytalan a jövője, bár én is láttam 10 perces, és tiz éves ilyeneket, de idegesítő.
Hát Müszi! Ne haragudj, de most csalódtam Benned! Beígéred nekem a hangszórót privátban, még tudtam is volna adni értei olyan csöveket , amiket mondtál, aztán visszamondod, most meg itt hirdeted a topikban ....
Üdv! Engem érdekelnének a hangszórók, de sajna pénzem nincs Mire cserélnéd? )
Nem is pénzre gondoltam ! Pénzért nem is adnám senkinek szigorúan csak csere érdelkel , Pl valami amit még tudok használni valamire ? CSŐ az esetleg érdekel ?
Müszinek : azt a hangszórót add oda a kocosnak Ő nagyobb hasznát venné! Egyébként most délután szedtem neked össze első körben mintegy 170 darab csövet ami már csak gyüjteménybe jó . Az is lehet hogy van benne olyan ami talán még alkalmazható ?
Hű de jó
És hogy oldjuk meg a szállítást? Ha esetleg jársz Kaposváron.... üdv: Müszi
Hu aztsem tudom hol is van az a Kaposvár ? Budapest ? Vagy egyéb más megoldás . Majd priviben . Hangszóró ?
A hangszórót Kócosnak fogom odaadni, mert tényleg megígértem és nem szeretném ha megharagudna
És mi a bajuk az uborkáknak?
Kaposvár Somogy megye székhelye üdv
Az a szomorú, hogy hármat vettem/mert 1 darabot vettem a börzén de az nem csinál ilyet/ és mind a három ugyanezt csinálja. Sőt egynek csak az egyik fele a jó.
Ráadásul itt vettem a hobbielektronika apróhirdedéséből. http://www.hobbielektronika.hu/apro/hirdetes_7264.html Lehet hogy direkt selejteket árul? OFF
Van itt minden rendesen.
Moszkvai: nézd meg az elektroncso.hu-n írnak valamit az ún. puhaindításról, nézd meg, lehet rajz is van. Én olyasmit akartam építeni, hogy 10V-tal kezdi és szép lassan teljes feszültségre (13,4V) emeli a fűtőfeszt, olyan 5-6mp alatt, tehát nem villanik a cső fűtése, ez olyan, mint amikor bekapcsolom a gépnél az 5.1 erősítőjét, akkor a subwoffer.
Most vettem a csövet, állítólag új.
Nekem eddíg olyan volt ami nem csinált ilyet.Sajna csak 1db ahhoz akartam még venni./ Sőt van még benne EL84 meg EZ84 az se csinálja, pedig ugyanarról megy. Azt akarom megtudni, hogy selejtes-e mert akkor visszaküldöm az elódnak.1000Ft volt darabja. Ha ingyen kaptam volna nem szólnák egy szót se de hát.....
Hát a bajuk csak annyi hogy ezek nálam már nagyon sok éve bevoltak dobozolva ? És mostanában előkerültek / A Csövezés élménye !/ Naggyából már kivállogatam ami engem a továbbiakban érdekelhet ? Még majd lessz csak idő hiányában most ennyire futotta . De viszont porosak piszkosak , az azonosító feliratok hiányosak . Viszont neked a gyüjteményed létszámát azt majd meglöki talán ez a pár száz darab csövecske! Egyébként nagyonj ól tudom hogy holvan Kaposvár ! :eek2:
Itt van , így nem fog villanni.
Belőhető más feszre is .. Idézet: „Hu aztsem tudom hol is van az a Kaposvár” pedig ebben a hszben azt írtad nemtudod pontosan Csak kár hogy közületek mindenki olyan messze lakik :rinya:
Ha villan akkor azok selejtek!! 1000Ft?! Annyiért nagyon sok. A börzén 200Ft-ért adják az ECC82-t. Vagy helyette jó a 6N1P szintén 200-ért vagy végső esetben tudsz az elektroncso.hu-n venni 6N1P-t 500-ért újat.
Szerintem ez nem jelenti azt hogy selejt. Nekem egy 60as evekben keszult erositobe volt gyarilag szinten iylen villanos ECC82 (Tungsram), es tokeletesen mukodott. Kesobb beis mertem a csovet, hibatlan volt 40 ev utan is, pedig napi hasznalatban volt...
Ha zavar, csukott szemmel kapcsold be
Köszi, de nem tudom megnyitni. JPG-ben át tudod küldeni? Az enyém nem villan. Még nem tudtam, hogy viselkednek ezek a csövek, amikor még egy sem volt. Most építgetek egy sztereó PCL86SE-t A tápegység talán holnap kész lesz, az erősítő még nem.
Van akinek csak egy ilyen van?
Nekem három egyszerre. Lehet, hogy azért került ennyibe mert ritkaság? Az OFF-olást, hogy tudom aktiválni? Mert nekem ez nem működik.
Semmi gond ezekkel a csövekkel a működésüket ez a felvillanás eggyáltalán nem befolyásolja , használd és megy addig mig megy ? Nekem is csak az ECC - ék nél van ilyen jelenség , van egy két darab ami így viselkedik . Most találtam egy EM84 -et is ami szintén így villan ? Ez netán tungsram betegség ? Ha nagyon zavar akkor csinálj lágyindítást !
Annyira megnyugtattatok, hogy mostmár így hagyom!
Ez lesz a sexepilje! :zavart1:
Nekem van egy RFT PCL86-om (német) és ugyanezt csinálja.
Lámpának képzeli magát. Félig igaza van lámpás erősítő üdv
Én így késleltetem a fűtést, ha 12,6V-ból nagy áram kell...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |